Κυριακή 28 Απριλίου 2024  12:08:03

Κουτσούμπας, χωρίς στρέβλωση όσα είπε: «Τα δίδακτρα ανάγκασαν φοιτήτριες στη Σουηδία να ψάχνουν sugar daddies, σύμφωνα με καταγγελίες και πολλά δημοσιεύματα.... Κύριο

Κακή η παράδοση φοίτησης σε κερδοσκοπικά ΑΕΙ». Μπαράζ από ατυχείς γενικεύσεις άλλων κομμάτων και εμφανείς στρεβλώσεις όσων είπε μαζί με λυρικές καταγγελίες κατά σεξιστών, αντιφεμινιστών κλπ.

Στο προσκήνιο μιας επιθετικής κριτικής, υπερβολικής και συχνά στρεβλωτικής, λαικίστικης και δήθεν υπερασπιστικές κατά σεξισμού και αντιφεμινισμού βρέθηκε η φράση «sugar daddy» μετά την ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Τι ακριβώς όμως σημαίνει ο όρος; Ποιος είναι δηλαδή ο sugar daddy; Συνήθως αναφερόμαστε σε ένα άτομο που είναι μεγάλος ηλικιακά και «φτασμένος», δηλαδή έχει επιτύχει την οικονομική ανεξαρτησία και ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή με όλες τις ανέσεις και είναι διατεθειμένος να την μοιραστεί με νεότερα ηλικιακά άτομα.

Αναζητά δηλαδή ένα άτομο, ένα σύντροφο, το οποίο θα το φροντίζει οικονομικά, φροντίδα που απολαμβάνει να παρέχει. Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται ως sugar baby. Η φράση αυτή αφορά τον άνθρωπο που αποζητά οικονομική υποστήριξη και άνεση μέσα από μια σχέση με έναν sugar daddy. Στο εξωτερικό, πολλοί είναι αυτοί που καταλήγουν στη σύναψη μιας σχέσης με έναν sugar daddy με σκοπό να ξεπληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που έχουν δανειστεί για να σπουδάσουν,

Στην ουσία αποτελεί μια ωφέλιμη και για τους δυο σχέση.

2.«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Τα ξέρετε», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας πάντα για συγκεκριμένη εμπειρία στη Σουηδία και με βάση δημοσιεύματα και έρευνες σε ΜΜΕ, που κατέθεσε αμέσως στη Βουή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Παπαθανασόπουλος.
Μια δηκτική δήλωση έκανε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια»,που διαστρεβλώθηκε σκοπίμως,, παρεξηγήθηκε, διαστρεβλώθηκε και έδωσε την ευκαιρία για ρητρορικές καταγγελλίες κατά σεξισμού, φεμινισμού κλπ.

«Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Τα ξέρετε», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ακολούθως ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε».

«Επέκταση του δικαιώματος πρόσβασης σε δωρεάν Εκπαίδευση και όχι η περιστολή του»
Εδώ και μερικούς μήνες στην προσπάθεια να υπερασπιστεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ συκοφάντησης και κοροϊδίας, όταν μάλιστα διά στόματος πρωθυπουργού ειπώθηκε ότι οι φοιτητές φέρονται περίπου σαν ληστές, σημείωσε ακόμη ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μπορεί να αποκλείστηκαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όμως η φωνή τους ακούγεται εδώ μέσα από το ΚΚΕ, τόνισε επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση μεταφέρει τη φωνή του ΣΕΒ και των ομίλων που ζητούν ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, καθώς και να λειτουργούν τα δημόσια σαν επιχειρήσεις».

«Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι αναχρονισμός και επιστροφή σε προηγούμενους αιώνες»

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι έκανε και με την Ενέργεια, τον σιδηρόδρομο και την Υγεία και λέει ότι δήθεν θα αναβαθμίσει το δημόσιο η ιδιωτικοποίηση και η «απελευθέρωση» και το λέει στον ελληνικό λαό που καλείται να πληρώνει νόμιμο «φακελάκι» για να χειρουργείται.
Το πραγματικά σύγχρονο, επισήμανε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι η επέκταση του δικαιώματος πρόσβασης σε δωρεάν Εκπαίδευση και όχι η περιστολή του, καθώς αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι αναχρονισμός και επιστροφή σε προηγούμενους αιώνες.

2.Πυρ ομαδόν για τους «sugar daddies» του Κουτσούμπα

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής

Πολλαπλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχόλιο του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί του σκανδιναβικού εκπαιδευτικού μοντέλου λέγοντας πως «νέες κοπέλες, φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να χορηγήσουν τις σπουδές τους».

Μάλιστα, σε παρόμοιες αναφορές προχώρησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος, ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ μνημόνευσε δημοσιεύματα από διάφορες χώρες, που περιέγραφαν «sugar babies» και «sugar daddies», δηλαδή κορίτσια που παρείχαν υπηρεσίες σε πλουσίους, προκειμένου να καλύψουν τα εκπαιδευτικά έξοδά τους.
Η αναφορά προκάλεσε την άμεση αντίδραση της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, η οποία είπε ότι «ως γυναίκα θλίβομαι πάρα πολύ. Είναι απαράδεκτη σεξιστική δήλωση. Λυπούμαι που επαναλήφθηκε και που επιμένετε».

Ρωμανός: Σεξιστική η δήλωση Κουτσούμπα περί φοιτητριών και διδάκτρων

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της Ν.Δ., Στέλιος Πέτσας, που διαδέχθηκε τον κ. Καραθανασόπουλο στο βήμα, ανέφερε: «Είναι ντροπή αυτό που κάνετε και να το πάρετε πίσω. Είστε στο 2024 στην Ελλάδα. Δεν είστε σε καμιά από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του 1980».

Ν. Ρωμανός: «Αδιανόητη δήλωση»

Το σχόλιο του κ. Κουτσούμπα προκάλεσε αντιδράσεις από όλα τα κόμματα, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό, να κάνει λόγο για «αδιανόητη δήλωση».
«Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου», τονίζει ο κ. Ρωμανός.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Πέφτουν τα προσωπεία»

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σημειώνοντας πως «πέφτουν τα προσωπεία», κάνοντας λόγο για «άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση». Οπως αναφέρει, το μόνο που δεν χρειάζονται οι γυναίκες είναι «σεξιστικά σχόλια μέσα από το κοινοβούλιο των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ισότητας».

Κουτσούμπας: Στη Σκανδιναβία οι φοιτήτριες «ψάχνουν sugar daddies για τα δίδακτρα»

«Αραγε αυτή είναι η θέση και το επιχείρημα ενός αντιπολιτευτικού κόμματος απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων;», διερωτάται το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Πέφτουν τα προσωπεία για ακόμη μια φορά, μετά την καταψήφιση του ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Η ισότητα δεν είναι μια λέξη προς τέρψιν ψήφων αλλά καθημερινός αγώνας και στάση ζωής».

ΠΑΣΟΚ: «Σεξιστικό παραλήρημα»

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα», ήταν το σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την αναφορά «sugar daddies» του γραμματέα του ΚΚΕ.

Πλεύση Ελευθερίας: «Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική»

Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα.
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» κάλεσε τον Δ. Κουτσούμπα να ανακαλέσει, σήμερα παραμονή της ημέρας της γυναίκας, αυτή τη δήλωση και να ζητήσει συγγνώμη.

ΚΚΕ: «Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ, απαντώντας στο σχόλιο του εκπροσώπου της Ν.Δ., σημειώνει πως «στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κaι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέματα, τη συκοφάντηση και τον αυταρχισμό.

Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση».

«Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη Ν.Δ. ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά "μοντέλα" του εξωτερικού; Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών; Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη την μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς "ας κοιταχτούν στον καθρέφτη". Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline