Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:37:08

Νάρκισσος και ως απλός στρατιώτης. Συγκέντρωση λαού στη Θήβα, υποδοχή στη μονάδα Πυροβολικού και... εξαγγελίες του για το μέλλον του Στρατού. Θητεία μόλις δύο εβδομάδες αντί τρεις μίνιμουμ. Κύριο

Θα πληρώσει 4.250 ευρώ περίπου, για το υπόλοιπο της εξαμηνιαίας θητείας του. Θα λάβει 4 ευρώ για τις δύο εβδομάδες θητείας από τα 8 για ολόκληρο τον μήνα.

Γεννημένος το 1988, ο 36 χρονος Στ. Κασσελάκης εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει έντεκα συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό και δεν έχουν κηρυχθεί ανυπότακτοι ή δεν προσήλθαν μετά τις σπουδές τους να υπηρετήσουν την 9 μηνών στρατιωτική τους θητεία. Η νέα θητεία του είναι έξη μηνών αλλά, λόγω ηλικίας, μπορεί να θέλει(και αυτό διάλεξε τελικά) να μειωθεί σε τριών εβδομάδων εκπαίδευση και ο υπόλοιπος χρόνος (πέντε μήνες και μια εβδομάδα) να εξαγοραστεί με 810 ευρώ τον μήνα.

Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, κι έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, τότε αναβιώνουν πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Τι σημαίνει αυτό. Εφόσον ο κ. Κασσελάκης είναι άνω των 35 ετών, έχει το δικαίωμα να κάνει θητεία έξι μηνών. Επίσης, καθώς είναι άνω των 35 ετών, δικαιούται από τον νόμο, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες, και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, προς 810 ευρώ για κάθε μήνα.

2.Στέφανος Κασσελάκης: Πρέπει να αλλάξει η στρατιωτική θητεία Ο Στρατός να γίνει επαγγελματικός

«Ανήθικο να πληρώνονται οι φαντάροι με σχεδόν 8 ευρώ ημερησίως.»

«Μετά από εσάς φεύγω για να παρουσιαστώ στη Θήβα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Ημέρα εντατικής δημοσιότητας και προβολής του, όπως το επεξίωξε ως μέγας ναρκισσιστής άλλωστε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Ο Στρατός χρειάζεται εκσυγχρονισμό. Πρέπει να αλλάξει η υποχρεωτική θητεία. Ο Στρατός πρέπει να γίνει επαγγελματικός». Ο ίδιος έδωσε το παράδειγμα ότι αν κάποιος είναι μηχανικός, μπορεί να βοηθήσει σε έργα υποδομών ενώ αν είναι γιατρός μπορεί να παράσχει βοήθεια σε ασθενείς. «Δεν είναι δυνατόν να είναι μόνιμα στη σκοπιά», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μάλιστα χαρακτήρισε ως ανήθικο να πληρώνονται οι φαντάροι με σχεδόν 8 ευρώ ημερησίως.

3.Πλεύρης για Κασσελάκη: Θέλει να γίνει ο Στρατός επαγγελματικός, νομίζει ότι συνορεύουμε με Λουξεμβούργο

Κριτική σε επιφανειακές απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη, άσκησε ο βουλευτής της Ν Δ και πρώην υπουργός Θάνος Πλεύρης.

Σε ανάρτησή του στο «Χ» τόνισε ότι «Ο κ. Κασσελάκης που θα ταλαιπωρήσει τον ελληνικό στρατό 20 μέρες με την παρουσία του, πληρώνοντας το υπόλοιπο που οφείλει να υπηρετήσει, θέλει να γίνει ο στρατός αποκλειστικά επαγγελματικός».
«Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο» καταλήγει στην ανάρτησή του στα social media ο Θάνος Πλεύρης.

Ο νεοσύλλεκτος Κασσελάκης πέρασε την πύλη του στρατοπέδου της Θήβας

4. Στέφανος Κασσελάκης

-ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Κ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.
Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής 'Center for Strategic and International Studies' στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη 'Στήλη του Φοιτητή' και αργότερα με το 'Χρώμα της Αγοράς'. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα 'CVfromGreece', μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline