Σάββατο 27 Απριλίου 2024  22:48:27

Λοξοπάτησε πάλι χθες ο Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: «Εάν είχαμε πιέσει προς τα νότια, ίσως η Κύπρος να ήταν όλη δική μας». Αντίθετα δήλωσε... αισιόδοξος –φιλικός για τις σχέσεις με Ελλάδα. Κύριο

Ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο υπερασπίστηκε την τουρκική εισβολή αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα υποστηρίζοντας ότι εάν οι τουρκικές δυνάμεις είχαν κινηθεί νοτιότερα το 1974, τότε η Κύπρος μπορεί να ήταν σήμερα ολόκληρη τουρκική.

Να είχε από τότε κατακτηθεί πλήρως, όπως τους προηγούμενους αιώνες, πριν την Αγγλική Κατοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον Τούρκων στρατιωτικών σε δείπνο, όχι μόνο υπερασπίστηκε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο αλλά προχώρησε ακόμη παραπέρα υποστηρίζοντας ότι εάν οι τουρκικές δυνάμεις είχαν κινηθεί νοτιότερα το 1974, τότε η Κύπρος μπορεί να ήταν σήμερα ολόκληρη τουρκική.
Mehmetçik ile İftar https://t.co/GTsNnGIKgb
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) March 18, 2024

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974 μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και πολίτες. Παρ' όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχαν σήμερα ούτε η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς τα νότια, και το λέω σαν ένα σημερινό παιδί, να μην υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας.» Άποψη, στη συνηθισμένη απειλητική, επιθετική τακτική του κατά της Κύπρου, στην οποία και πάλι η Κυβέρνηση της Λευκωσίας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια με σοβαρή απάντηση ή να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Την απαξίωσε και πάλι.

Ερντογάν: Το θετικό κλίμα με την Ελλάδα ευχόμαστε να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα

«Το θετικό κλίμα το οποίο επικρατεί το τελευταίο διάστημα με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο ευχόμαστε να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο του δείπνου ιφτάρ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγκυρα παρουσία ξένων πρεσβευτών και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ερντογάν: Δηλώνει ότι φοβάται μετάσταση του Ουκρανικού στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος ηγέτης υπογράμμισε, στο ίδιο πλαίσιο, ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει στρατηγικός στόχος για την Αγκυρα.
Τέλος, υποστήριξε ότι ΗΠΑ και Τουρκία αποφάσισαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, σε συνέχεια των επαφών που είχαν οι δύο πλευρές προ ημερών στην Αμερική, ενώ χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ θεμέλιο λίθο της τουρκικής ασφάλειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline