Σάββατο 27 Απριλίου 2024  11:28:10

Τέμπη στη Βουλή: Χωρίς Μητσοτάκη, χωρίς ψηφοφορία.... Οκτώ χωριστά πορίσματα. Συγγενείς των θυμάτων και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν άρση της ασυλίας Καραμανλή-Σπίρτζη. Γιατί θα απορριφθεί. Κύριο

Τον σεβασμό της υπεροχής του ενωσιακού Δικαίου, «που επιβάλλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη» η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος κατά την Κυβέρνηση, ζητούν από τη Βουλή, η Μ. Καρυστιανού και ο Π. Ασλανίδης, γονείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, στα Τέμπη.

Δεν ζητούν απλώς δηλαδή να μη εφαρμοσθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών αλλά να καταργηθεί άρθρο του Συντάγματος, που μπορεί να γίνει μόνο με συγκεκριμένη διαδικασία εξηγεί το Μαξίμου και προβλέπει απόρριψη της όλης πρωτοβουλίας, Όπως προβλέπει ότι δεν θα διεξαχθεί συζήτηση αναλυτική και ειδική στη Βουλή, χωρίς ψηφοφορία για τελικό πόρισμα σήμερα στη Βουλή.

Τον σεβασμό της υπεροχής του ενωσιακού Δικαίου, «που επιβάλλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη» η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος, ζητούν από τη Βουλή, η Μ. Καρυστιανού και ο Π. Ασλανίδης, γονείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, στα Τέμπη. Άποψη στη οποία προσεχώρησε με προσωπική του δήλωση ο (κατά τα άλλα στρατιώτης) Στ.,Κασελάκης ,αλλά βρίσκει τελείως αντίθετη την Κυβέρνηση και τη ΝΔ, όπως εξηγούμε πιό πάνω,

Εξεταστική για Τέμπη: «Σε αυτό το έγκλημα, η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος»
Με αίτημά τους ενώπιον του προεδρείου της Βουλής, η κ. Καρυστιανού και ο κ. Ασλανίδης αιτούνται να συμμορφωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παράγωγου δικαίου της Ε.Ε. που έχουν άμεσο αποτέλεσμα, και «να σεβαστεί την αρχή της υπεροχής του δικαίου της Ενωσης που επιβάλλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρ. 86 Σ, ως εθνικός κανόνας ειδικής μεταχείρισης των μελών της κυβέρνησης, δεδομένου ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις των πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σχετίζονται με τη Σύμβαση 717/2014, προς διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε.».

Αίτημα για την άρση ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Σπίρτζη κατέθεσαν με έγγραφό τους προς τον Κώστα Τασούλα οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης.

Τι ζητούν

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους καλούν το ελληνικό Κοινοβούλιο να «συμμορφωθεί με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παραγωγού δικαίου της ΕΕ που έχουν άμεσο αποτέλεσμα και να σεβαστεί την αρχή της υπεροχής του δικαίου της Ένωσης που επιβάλλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος, ως εθνικός κανόνας ειδικής μεταχείρισης των μελών της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιλογής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις».

Όπως αναφέρουν, «η παραπομπή της υπόθεσης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις εθνικές αρχές ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι δεν θα τελεσφορούσε λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των πρώην υπουργών της για κανένα λόγο, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος είναι πλέον βουλευτής».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline