Σάββατο 27 Απριλίου 2024  19:34:05

Ο Ντ. Τραμπ μήνυσε τον.... Τζορτζ Στεφανόπουλος και το ABC για συκοφαντική δυσφήμιση ότι υπήρξε βιαστής. Ο αντίλογος του ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου. Κύριο

Κατά την διάρκεια συνέντευξης ο Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στον Τραμπ ως υπεύθυνο για τον βιασμό της συγγραφέως Τζιν Κάρολ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε μήνυση για δυσφήμιση εναντίον του ABC News και του Τζορτζ Στεφανόπουλου.
Όπως υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ -και εκ νέου υποψήφιος- η φήμη του αμαυρώθηκε από τον παρουσιαστή που είπε πολλές φορές στον αέρα ότι ο Τραμπ κρίθηκε υπεύθυνος για τον βιασμό της συγγραφέως Ε. Τζιν Κάρολ.

Οι ένορκοι σε αστική υπόθεση στο Μανχάταν έκριναν πέρυσι τον Ντόναλντ Τραμπ υπεύθυνο για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση της Κάρολ, αλλά δεν έκριναν τον πρώην πρόεδρο υπεύθυνο για βιασμό. Ο δικαστής, ωστόσο, διευκρίνισε αργότερα ότι λόγω του στενού νομικού ορισμού του «βιασμού» στη Νέα Υόρκη, το πόρισμα των ενόρκων δεν σήμαινε ότι η ενάγουσα «απέτυχε να αποδείξει ότι ο Τραμπ τη "βίασε" όπως πολλοί άνθρωποι συνήθως αντιλαμβάνονται τη λέξη "βιασμός"».

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, ο οποίος επίσης μηνύθηκε, δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε υπεύθυνος για βιασμό κατά τη διάρκεια επίμαχης συνέντευξης στις 10 Μαρτίου με την Νάνσι Μέις, Ρεπουμπλικανή της Νότιας Καρολίνας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο παρουσιαστής ρώτησε την Νάνσι Μέις, η οποία έχει μιλήσει δημοσίως για τον βιασμό της ως έφηβη, γιατί συνέχισε να υποστηρίζει τον κ. Trump υπό το φως της έκβασης της αστικής υπόθεσης.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος συχνά κινητοποιεί τους υποστηρικτές του επιτιθέμενος στον Τύπο, έχει καταθέσει μια σειρά από ανεπιτυχείς αγωγές δυσφήμισης εναντίον μεγάλων οργανισμών μέσων ενημέρωσης. Ομοσπονδιακοί δικαστές έχουν απορρίψει τις αγωγές του κατά του CNN, των New York Times και της Washington Post. Το ABC News δεν έκανε κανένα σχόλιο τη Δευτέρα. Η αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη νότια περιφέρεια της Φλόριντα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline