Σάββατο 27 Απριλίου 2024  13:50:10

Δύο παραμύθια για τα Τέμπη.... Το φάντασμα των δήθεν 1.300.000 υπογραφών της κ. Καρυστιανού με τις δικαστικές της αξιώσεις για καταδίκες. Δεν κάνει καμία ανάκριση για τα Τέμπη η εισαγγελέας της Ε.Ε. Κύριο

Το ψήφισμα για δικαιοσύνη στα Τέμπη, για την απόδοση πολιτικών ευθυνών σε πρόσωπα όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της ασυλίας.

1.Πέρασαν ήδη τρεις εβδομάδες από την πανηγυρική εξαγγελία στις 5 Μαρτίου, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, ότι συγκεντρώθηκε ο πρωτοφανής, ο ασύλληπτος αριθμός ...1.300.000 υπογραφών και μάλιστα με αξιώσεις εισαγγελικών συμπερασμάτων, εύκολης ποινικής ενοχοποίησης πολλών, σκληρής καταδίκης σε ισόβια και μάλιστα πολλαπλά.

Πρωτοβουλία μιας ομάδας προσώπων, γονέων και συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών με πλήρη υποστήριξη-προβολή από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε Ελλάδα και Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με παράγοντες της ΝΔ και της Κυβέρνησης «ούτε οι μισές των μισών υπογραφών, δεν έχουν συγκεντρωθεί και δεν έχουν παρουσιασθεί με πειστικότητα ποτέ. Ούτε με υπογραφές ποιών ατόμων, πότε με βασικά στοιχεία ταυτότητας των προσώπων, έστω ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα και υπογραφή.

2. 5/3/2024 Ξεπέρασε τις 1.300.000 υπογραφές το ψήφισμα Καρυστιανού

Σύμφωνα με το ψήφισμα για τα Τέμπη «οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων».

Το ψήφισμα που δημιούργησε η Μαρία Καρυστιανού, αναφέρει επίσης: «Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι».

3.ΑΥΓΗ.Τέμπη / Ξεπέρασε τις 1.300.000 υπογραφές το ψήφισμα για δικαιοσύνη

Η συγκάλυψη δεν θα περάσει τονίζουν με την υπογραφή τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν ξεχνούν τα θύματα της εθνικής τραγωδίας
Ξεπέρασε τις 1.300.000 υπογραφές το ψήφισμα για δικαιοσύνη στα Τέμπη και για την απόδοση πολιτικών ευθυνών σε πρόσωπα όσο ψηλά κι αν βρίσκονται και αίτημα την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της ασυλίας.

Τέμπη / Κίνηση «ματ» ΣΥΡΙΖΑ - Ζητά νομοθετική πρωτοβουλία μετά τις 1,2 εκατ. υπογραφές

Η συμμετοχή των πολιτών είναι πρωτοφανής για τη χώρα μας καθώς πάνω από 1.300.000 πολίτες επισημαίνουν με την υπογραφή τους ότι η επιχείρηση συγκάλυψης δεν θα περάσει και η κοινωνία θα βρίσκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια κουκουλώματος των ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω του εισηγητή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη, καλεί την υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει εάν και πότε η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία για την δυνατότητα εφαρμογής της πρόβλεψης του Συντάγματος έτσι όπως αυτή απορρέει από το άρθρο 73 παρ. 6, δυνάμει του οποίου εισήχθη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο θεσμός της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, δηλαδή η δυνατότητα να καταθέτουν οι πολίτες προτάσεις νόμου στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι στις 18 Μαρτίου θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο Ευρωκοινοβούλιο η αναφορά του Συλλόγου Τέμπη 2023 για το έγκλημα και τις πολιτικές ευθύνες.

4.Αποκαλυπτικός διπλά ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ : 22.3.2023... Ενας νόμος που «τσιμεντώθηκε»

Γίνεται πολύς θόρυβος (και στο Διαδίκτυο ιδιαίτερα) για τη συλλογή του 1,3 εκατ. υπογραφών στο αίτημα των συγγενών των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών, προκειμένου να ψηφιστεί νόμος, ο οποίος θα αίρει την ασυλία βουλευτών προκειμένου να παραπεμφθούν με τακτική διαδικασία στη Δικαιοσύνη.

Το ψήφισμα παρότι όπως υποστηρίζεται (ιδιαίτερα) αφορά τον Κ. Καραμανλή, στην πραγματικότητα αφορά και τον Χρ. Σπίρτζη, που δεν καλύπτεται όμως από καμία ασυλία δεδομένου ότι δεν είναι πλέον βουλευτής. Αλλά είναι προφανές ότι δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Διότι, όπως μου εξηγούσε χθες έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγων, το ψήφισμα, παρά τον όγκο των υπογραφών που έχουν συλλεγεί, για να είχε πιθανότητα να γίνει δεκτό, θα έπρεπε προηγουμένως να είχε ψηφιστεί σχετικός εφαρμοστικός νόμος, ο οποίος ΔΕΝ έχει ψηφιστεί ακόμη από τη Βουλή. Δεν υπάρχει καν ως νομοσχέδιο. Και δεν γνωρίζει κανείς, αν υπάρχει και ως προσχέδιο νόμου.

Ο εφαρμοστικός αυτός νόμος, ουσιαστικά θα υλοποιούσε την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2019 επί του άρθρου 86, περί «ευθύνης υπουργών».
Το μόνο πραγματικό στοιχείο που υπάρχει επί του θέματος είναι ότι ο προηγούμενος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει στη Βουλή, το 2022, ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο για τις προτάσεις νόμου, που θα πρέπει να κατατίθενται προς ψήφιση στη Βουλή, εφόσον το σχετικό αίτημα υπογράφεται από τουλάχιστον 500.000 πολίτες-ψηφοφόρους. Ο Βορίδης αποχώρησε από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τις εκλογές τον διαδέχθηκε η Νίκη Κεραμέως, και το νομοσχέδιο για τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία δεν υπάρχει. Και με βάση τα όσα έχουν μεσολαβήσει με το ψήφισμα των συγγενών θυμάτων των Τεμπών, ούτε και θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον. Δεν... μπαζώθηκε καν. Τσιμεντώθηκε...
...

Το παραμύθι με την εισαγγελέα

Επίσης ένα άλλο, τραγικό παραμύθι που διακινείται κατ' αυτάς, αφορά την ευρωπαία εισαγγελέα κυρία Λάουρα Κιόβεσι (για την ακρίβεια επικεφαλής του νεοσύστατου οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης), και τι ακριβώς σχέση έχει με τη διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η ευρωπαία εισαγγελέας δεν παρεμβαίνει για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ούτε για το τι ισχύει στην Ελλάδα αναφορικά με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί «ευθύνης υπουργών».

Δεν έχει αυτό το δικαίωμα, και ούτε της πέφτει λόγος τι προνοεί σχετικά το ελληνικό Σύνταγμα. Ούτε μπορεί αυτή, να υποδείξει στη χώρα τι πρέπει να κάνει με το Σύνταγμά της, αν πρέπει να το αναθεωρήσει κ.λπ. κ.λπ. Ολο αυτό είναι ένα στήσιμο του ΣΥΡΙΖΑ, και τίποτε περισσότερο. Η ευρωπαία εισαγγελέας ελέγχει αποκλειστικά και μόνο εάν έχει γίνει ορθή διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων αναφορικά με την «περίφημη» σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση των σιδηροδρόμων, και δεν (ΔΕΝ!!) πραγματοποιεί έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.

Επειδή δε όταν ήρθε πρόσφατα στην Αθήνα, και συναντήθηκε με τον υπουργό και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, κυρίους Φλωρίδη και Μπούγα, περιορίστηκε (εξ εγκύρου πηγής αυτό) στο να ενημερώσει τους δύο υπουργούς σχετικά με το τι ακριβώς κάνει η Εισαγγελία, οι άνθρωποι έμειναν... «παγωτό», πληροφορούμενοι εν συνεχεία τις δηλώσεις που έκανε για τα Τέμπη!
Λέξη δεν τους είχε αναφέρει σχετικά. Το γιατί μόνο εκείνη το γνωρίζει. Ισως και όσοι στο μεταξύ την «ενημέρωσαν» σχετικά...

5. Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης -συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη- με αίτημά τους στο προεδρείο της Βουλής ζητούν την άρση της ασυλίας των Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, με βάση το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 και το νομικό επιχείρημα πως το ενωσιακό δίκαιο υπερτερεί ακόμα και του συντάγματος.

Μαρία Καρυστιανού / «Δεν υπάρχει καθόλου ηθική, καθόλου αξιοπρέπεια στην κυβέρνηση»

Στο ίδιο αίτημα σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις».

Οι συγγενείς των θυμάτων υπενθυμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία «ακύρωσε» την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να εξεταστεί πιθανή ποινική ευθύνη υπουργών στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Όπως αναφέρουν, «η παραπομπή της υπόθεσης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις εθνικές αρχές ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι δεν θα τελεσφορούσε λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των πρώην υπουργών της για κανένα λόγο, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος είναι πλέον βουλευτής».

Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της Ελλάδας , εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό -τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σύλλογος Συγγενών θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών 2023».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline