Σάββατο 27 Απριλίου 2024  11:45:08

Ο Μητσοτάκης καλύπτει τον Κώστα Καραμανλή και παραπέμπει μόνο στη κρίση της Δικαιοσύνης. Εγωιστική δήλωση κατά Καραμανλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη. Κύριο

Στην ίδια γραμμή και οι μειωτικές δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή Σερρών.

Δυσφορία στο Μαξίμου ότι παρόμοιες δηλώσεις σηματοδοτούν πώς υπάρχει ευρύτερο πρόβλημα «ενοχοποίησης» με τον Κ. Καραμανλής και βλαπτικής του παρουσίας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες πριν τον Καναδα: - Να μην γίνεται πολιτική σπέκουλα για την τραγωδία των Τεμπών

Τη λύση των δύο κρατών για τον τερματισμό της κρίσης στη Γάζα προέταξε ως λύση, για μία ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την πολιτική αντιπαράθεση για την τραγωδία των Τεμπών,λέγοντας ότι πρέπει άπαντες να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι «να λάμψει η αλήθεια».
«Αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη, σε τι ακριβώς αναφέρονται. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν. Να μη γίνεται πολιτική σπέκουλα για την τραγωδία αυτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για την πολιτική αντιπαράθεση στο φόντο της εξεταστικής για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε σε τι αναφέρονται όλοι όσοι μιλούν για συγκάλυψη τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με πολύ γρήγορο ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν. «Θα συμβούλευα να μην κάνουν πολιτική σπέκουλα, δεν είναι ωφέλιμη η πρόσκαιρη αποκόμιση κομματικού οφέλους για όλους όσοι το επιδιώκουν.

Κανείς δεν είναι a priori ένοχος και κανείς a priori αθώος» σημείωσε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακοινώσεις για το τι έχει κάνει αθόρυβα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση.
Γιάννης Καντέλης (ΣΚΑΪ): Καλησπέρα, θα ήθελα να επιμείνω κι εγώ στην εσωτερική επικαιρότητα, καθώς στην χώρα επικρατεί πολύ έντονη πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση των Τεμπών, με την αντιπολίτευση να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το συγκεκριμένο ζήτημα και υπάρχουν και επικρίσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απουσία σας από τη Βουλή κατά τη συζήτηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατ' αρχάς μόνο και μόνο το γεγονός, κ. Καντέλη, ότι αναγνωρίζετε ότι υπάρχει μία έντονη πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα των Τεμπών θεωρώ ότι δεν είναι μια καλή εξέλιξη. Διότι σε καμία περίπτωση, μία εθνική τραγωδία τέτοιας έκτασης δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται ή -για να είμαι πιο ακριβής- να κομματικοποιείται.

Θυμάμαι και σε άλλες μεγάλες εθνικές τραγωδίες, εμείς ως Νέα Δημοκρατία ουδέποτε ακολουθήσαμε αυτή τη διαδρομή. Και αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη σε τι ακριβώς αναφέρονται; Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν κι αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αρκεί να δει κανείς ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κατηγορούμενων σε αυτή την υπόθεση και η εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Θα συμβούλευα, λοιπόν, όλες και όλους να μην κάνουν πολιτική σπέκουλα πάνω στο ζήτημα των Τεμπών. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτη τη δουλειά της. Τελικά αυτή θα αποδώσει ευθύνες. Δεν υπάρχουν a priori ένοχοι, δεν υπάρχουν a priori αθώοι σε αυτή την υπόθεση.

Όμως, η διαρκής προσπάθεια αποκόμισης ενός πρόσκαιρου κομματικού οφέλους πάνω στην τραγωδία των Τεμπών, πέραν του ότι, κατά την άποψή μου, δεν είναι ορθή, πιστεύω ότι τελικά και γι' αυτούς που την επιδιώκουν δεν θα είναι και κομματικά ωφέλιμη.
Από την πρώτη στιγμή έσκυψα και σκύψαμε το κεφάλι μας με σεβασμό, κυρίως στη μνήμη των νεκρών και απέναντι στον δικαιολογημένο πόνο των συγγενών, είπαμε δύο πράγματα: να λάμψει η αλήθεια και μόνο η δικαιοσύνη μπορεί τελικά να αποδώσει την αλήθεια.

Δε νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη. Και βέβαια η δική μας δουλειά, η δουλειά της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Ότι τα τρένα μας θα είναι πραγματικά σύγχρονα και ασφαλή.

Και έχουμε κάνει δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση. Τις επόμενες εβδομάδες να περιμένετε και κάποιες ακόμα πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις και έναν απολογισμό όλων των παρεμβάσεων που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα, -δουλεύοντας σιωπηλά και μεθοδικά- για το πώς τα τρένα μας θα είναι απολύτως ασφαλή.

Τέμπη: Πίεση σε Καραμανλή και από Φλωρίδη – Οι δηλώσεις που τον «αδειάζουν»

Κασσελάκης για Τέμπη: Ποιο τζάκι καλύπτει το τζάκι Καραμανλή

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τις οποίες «αδειάζουν» τον Κώστα Καραμανλή για την τραγωδία στα Τέμπη
Υπό νέα πίεση για την τραγωδία στα Τέμπη βρίσκεται ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής καθώς βουλευτές της ΝΔ, με δημόσιες δηλώσεις τους, επί της ουσίας, τον «αδειάζουν». Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι αποστάσεις έλαβε και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στα Τέμπη, είπε πως σε περίπτωση που είχε πολιτική ευθύνη, δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως δεν οδηγεί πουθενά σήμερα η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη βουλευτική ασυλία.

Ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν υπέβαλε αίτημα για προανακριτική επιτροπή κατά του Καραμανλή» Υπογράμμισε ότι «υπάρχει η απαίτηση των συγγενών και της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει ''φως'' στην υπόθεση», επεσήμανε όμως ότι «εμφανίζονται πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τον πόνο για δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα».

Ποιοι άλλοι γαλάζιοι βουλευτές τον «αδειάζουν»

Η δήλωση του κ. Φλωρίδη προκάλεσε συζητήσεις καθώς έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις αποστάσεων από τον κ. Καραμανλή που έκαναν οι βουλευτές Φίλιππος Φόρτωμας, Λευτέρης Κτιστάκης και Γιώργος Σταμάτης για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο κ. Φόρτωμας (Blue Sky), είπε πως προφανώς θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ασυλία στη θέση του Κώστα Καραμανλή. «Εάν ήμουν στη θέση του Καραμανλή, μπορεί να αυτοκτονούσα», είπε, προκαλώντας αίσθηση.
«Σας το λέω και εγώ, μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό. Αλλά σας λέω, δεν πρέπει να λέμε τι θα κάναμε εμείς», είπε ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης. Ο κ. Σταμάτης,(Attica) δήλωσε ότι «δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο. Ο Λευτέρης Κτιστάκης, μιλώντας στο Attica, δήλωσε πως και εκείνος θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία αν ήταν στη θέση του Καραμανλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline