Σάββατο 27 Απριλίου 2024  14:26:44

Από αύριο μέχρι Πέμπτη βράδυ η μετωπική Αντιπολίτευσης-Κυβέρνησης για ευθύνες και χειρισμούς στα Τέμπη. Κριτική έως αμετροέπεια Κασσελάκη- Ανδρουλάκη. Κύριο

Πρόταση μομφής με πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν ΚΚΕ και «Ελλ. Λύση»- «Καλοδεχούμενη», δήλωσε ο Μαρινάκης.

1.Η συζήτηση, χωρίς διήμερο παράταση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, την ημέρα κατάθεσης αύριο Τρίτη (26/03) της πρότασης δυσπιστίας και να ολοκληρωθεί, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το βράδυ της Πέμπτης (28/03).

Η κυβέρνηση, με αρκετές αδυναμίες επικοινωνιακές και πολιτικές-θεσμικές στο όλο θέμα με συνέπεια μεγάλα αρνητικά ποσοστά εις βάρος της σε όλες τις δημοσκοπήσεις, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα. Μέτωπο της αντιπολίτευσης για πρόταση δυσπιστίας που χρειάζεται 50 βουλευτές για να κατατεθεί. «Καλοδεχούμενη», λέει ο Π. Μαρινάκης

Ένταση και υψηλοί τόνο αντιπαράθεσης στο πολιτικό σκηνικό άναψαν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και τις αλλοιωμένες συνομιλίες του σταθμάρχη. Η κυβέρνηση μέσω διαρροών επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που καίνε, ενώ οι αντιπολιτευτικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ με σκοπό να καταδείξουν τις, όπως εκτιμούν, ευθύνες «συγκάλυψης» των ευθυνών που έχει το κυβερνών κόμμα για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Σε αντιπολιτευτικό μέτωπο για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας καλεί ο Ανδρουλάκης
Υπενθυμίζεται ότι το «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη, που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, μέσω της ανάλυσης των συγκεκριμένων τεσσάρων λέξεων του επίμαχου διαλόγου τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί σε συγκρότηση αντιπολιτευτικού μετώπου από τα δημοκρατικά κόμματα για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Κάτι που για να επιτευχθεί χρειάζονται 50 βουλευτές, ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διαθέτει 32. Ωστόσο, ήδη η Νέα Αριστερά (που διαθέτει 11 βουλευτές) γνωστοποίησε ότι θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, φτάνοντας έτσι τους 43 βουλευτές που υιοθετούν την πρόταση δυσπιστίας. Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Κυριακής ο Αλέξης Χαρίτσης είχε αναφέρει «η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Η παραμονή της αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία».

Πλέον αναμένεται το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τα υπόλοιπα κόμματα και ανεξάρτητοι βουλευτές που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, το κάλεσμα δεν απευθύνεται στους Σπαρτιάτες, που όπως επισημαίνουν, «δεν λογίζονται στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου» αλλά «ούτε όμως και η Ελληνική Λύση που συνέπραξε με τη ΝΔ για να αλλάξει η σύνθεση στην ΑΔΑΕ και να μπλοκάρει η έρευνα στην υπόθεση των υποκλοπών».
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα δυσπιστίας θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και καλούνται να συνυπογράψουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης νωρίτερα προανήγγειλε ότι θα απευθυνθεί στον κόσμο μέσω βίντεο, καθώς, σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου, είναι εξοδούχος από το στρατόπεδο της Θήβας. «Είναι τόσο κρίσιμες πλέον οι στιγμές, που αποφάσισα να σας απευθυνθώ και δια ζώσης με βίντεο που θα ακολουθήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την πρόταση δυσπιστίας αν αυτή κατατεθεί.
«Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης.

Στιγμιότυπο από το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών
ΠΑΣΟΚ: Ανατριχιαστικές και εξοργιστικές οι αποκαλύψεις της εφημερίδας

Την αρχή των αντιδράσεων έκανε χθες Σάββατο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «άλλη μια επιβεβαίωση του νοσηρού μοτίβου της κυβέρνησης «συγκάλυψη, διαφθορά και ατιμωρησία» προκύπτει από το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Το Βήμα».

«Είναι ανατριχιαστικές και εξοργιστικές οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία κάποιοι μπήκαν στον ΟΣΕ, αφαίρεσαν παράνομα τα ηχητικά των συνομιλιών του σταθμάρχη, έκαναν κοπτοραπτική και διέρρευσαν τους αλλοιωμένους διαλόγους στα μέσα ενημέρωσης για να στηρίξουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και μόνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η καταγγελλόμενη λαθροχειρία έφτασε με στικάκι στην ΕΛ.ΑΣ. στις 3 Μαρτίου 2023 από υπάλληλο του ΟΣΕ χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, την οποία όμως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ περιέγραψε ψευδώς στην εξεταστική επιτροπή ότι έλαβε χώρα», σημείωσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Καταλήγοντας το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «η συγκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη ήταν από την αρχή η μόνη έγνοια της κυβέρνησης. Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής -όπως πρώτο κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής βάσει του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας-, θα συνεχίσει τον αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης».

ΚΚΕ: Πώς έφτασαν στα χέρια των «μοντέρ» τα συγκεκριμένα στοιχεία

Το ΚΚΕ σε σχόλιο για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ανέφερε πως «το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», που αναφέρεται σε παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος των Τεμπών για να ενισχυθεί από την πρώτη στιγμή η κυβερνητική θεωρία του «ανθρώπινου λάθους», παραπέμπει ευθέως σε μια ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης.

Τα ερωτήματα για το πως, από ποιους και με ποιων εντολή έγινε αυτή η παραποίηση, αλλά και πώς έφτασαν στα χέρια των «μοντέρ» τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν άμεσες και σαφείς απαντήσεις».
Καταληκτικά πρόσθεσε πως «καμία απόπειρα συγκάλυψης δεν πρόκειται να εμποδίσει την αλήθεια να έρθει στο φως».
Νέα Αριστερά: Όλα για έναν στόχο, να μείνει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία

Από τη δική της πλευρά η Νέα Αριστερά, δια μέσω του εκπροσώπου Τύπου της Κωστή Καρπόζηλου, τόνισε ότι όλα γίνονται «στην υπηρεσία της θεωρίας του ανθρώπινου λάθους».
Όπως ανέφερε σε ανάρτηση στο X ο Κωστής Καρπόζηλος «συγκάλυψη. Όλα στην υπηρεσία της θεωρίας του ανθρώπινου λάθους. Όλα βασισμένα στη λογική ότι η κοινωνία θα ξεχάσει. Όλα για έναν στόχο: να μείνει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία. Η κυβέρνηση αυτή μας προσβάλλει. Κάθε μέρα. Από την πρώτη μέρα. Δεν πάει άλλο».

Σήμερα ο υπεύθυνος πολικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης επανήλθε στις αποκαλύψεις της εφημερίδας, τονίζοντας πως «το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος για την κοπτοραπτική στις απομαγνητοφωνήσεις του σταθμάρχη της Λάρισας με οδηγούς διαφορετικών τρένων, ώστε να ενισχυθεί το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης περί αποκλειστικά «ανθρώπινου λάθους» σοκάρει».
Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε επίσης πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει άμεσα», υπογραμμίζοντας ότι «η παραμονή της είναι όνειδος για την κοινωνία, τη δημοκρατία, τη χώρα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline