Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:18:42

Αντεπίθεση Βορίδη κατά Ανδρουλάκη και κατά «χυδαίας» Κωνσταντοπούλου: "Είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων". Υπαινιγμοί διαπλοκής, μετά εκείνους τους Γ. Φλωρίδη για παρασκηνιακή διαπλοκή. Κύριο

Η απάντηση του Μάκη Βορίδη στον Νίκο Ανδρουλάκη μετά την κατάθεση της πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για ύποπτες σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα τόσο προσωπικές όσο και κομματικές.

Ο κ. Ανδρουλάκης σε ανταπάντησή του υπογράμμισε την καθαρότητα-διαφάνεια των σχέσεων, δικών του και της Χαριλάου Τρικούπη και ότι αντίθετα είναι η ΝΔ είναι κόμμα συμφερόντων και διαπλοκής.

Την άμεση έναρξη της διαδικασίας συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ως τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσυπέγραψαν «ένα σόου και κοκορομαχία που δεν θα έχει αποτέλεσμα».
Παίρνοντας τον λόγο μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως όλα όσα θίχτηκαν στην πρόταση δυσπιστίας έχουν συζητηθεί.

«Τα συζητήσαμε όταν αποφασίσαμε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η Ολομέλεια της Βουλής συζήτησε επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. Τα υπόλοιπα ζητήματα που αναφέρονται είναι υπαρκτά, αλλά όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν απασχολήσει το σύνολο της Ολομέλειας και ιδίως την κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε:

«Ποιο είναι το προστιθέμενο στοιχείο και σας οδηγεί στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας Γιατί δεν το κάνατε το προηγούμενο διάστημα και το δηλώσατε την περασμένη Κυριακή; Το δημοσίευμα του βήματος. Τι λέει; Αναφέρεται σε μια υπόθεση που έχουν δοθεί εξηγήσεις και κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει» υποστήριξε, προσθέτοντας: «όταν σας λέμε ότι είστε εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, εννοούμε στην σύνδεση του δημοσιεύματος με την πρόταση που καταθέτετε σήμερα».
Στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης τη χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη», ωστόσο υπενθύμισε τις αναφορές του κ. Κασσελάκη ότι η συζήτηση θα είναι «σόου και κοκορομαχία».

«Δημιουργείται και μία ακόμη εντύπωση, επιτρέψτε μου να το πω κι αυτό. Έχω δηλώσεις του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που λένε: "σόου και κοκορομαχία θα είναι η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας". Σόου και κοκορομαχία στο οποίο προσυπογράψατε κύριοι συνάδελφοι; Προσυπογράψατε να γίνει ένα σόου και μια κοκορομαχία που μάλιστα λέει ο Πρόεδρός σας δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα» ανέφερε.

«Βεβαίως και δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Κύριε Πρόεδρε, η αλήθεια είναι ότι επί της προτάσεως δυσπιστίας θα δώσει απάντηση η Βουλή μέσα στο επόμενο τριήμερο.
Και βεβαίως θα δώσει και καθοριστική απάντηση ο ελληνικός λαός στις επικείμενες ευρωεκλογές. Επιθυμούμε την άμεση πρόοδο της διαδικασίας και την άμεση συζήτηση της προτάσεως δυσπιστίας» κατέληξε στην ομιλία του.

«Τολμάτε να αντικρίσετε τις οικογένειες των θυμάτων, να τους τα πείτε αυτά κατά πρόσωπο;», είπε απευθυνόμενη στον Κ. Καραμανλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Εσείς κι ο κ. Μητσοτάκης, που κρατάτε ο ένας τον άλλο, σέρνετε το κόμμα σας στον γκρεμό της ποινικής ευθύνης. Η διαφθορά σκοτώνει», πρόσθεσε.

«Τελικώς αθώος κι εσείς και ο κύριος Μητσοτάκης. Αυτό λέτε. Ότι δεν φταίτε. Λέτε ότι δεν κρύβεστε. Μας σας κρύβουν εδώ, στο ασφαλές περιβάλλον, οι δικοί σας. Και σας έδωσαν και ψήφο ασυλίας στις 24 Νοεμβρίου του 2023 όταν ήρθε κατηγορητήριο, όχι από την αντιπολίτευση, αλλά την ευρωπαία εισαγγελέα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Από το οποίο απέκτησαν περιουσίες οι διορισμένοι από εσάς επιτελείς», συμπλήρωσε.
«Είχα πει ότι ήταν ανήθικο να βάλετε στην πλάτη των πολιτών των Σερρών την αθώωσή σας», είπε και συνέχισε: «Τολμάτε να μιλάτε για το τι παραλάβατε και τι παραδώσατε; Όταν ήρθε η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εμείς ψηφίσαμε να ελεγχθούν και οι προηγούμενοι και εσείς, ο Κ. Καραμανλής, και ο κ. Σπίρτζης, και ο κ. Χατζηδάκης. Εσείς το καταψηφίσατε. 158 όχι».

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την κ. Κωνσταντοπούλου «επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας», καθώς -όπως είπε- «δεν έχω ακούσει πουθενά, σε κανένα κοινοβούλιο, κανέναν που να μετέρχεται τέτοιου είδους φρασεολογία» για να εκμεταλλευτεί το συναίσθημα της στιγμής.
Και πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του «κάνουν ασκήσεις αντοχής για να αντέξουν τέτοιο βάθος χυδαιότητας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline