Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  11:52:09

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο και στη μητέρα της 12χρονης

Ομόφωνα απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στον Ηλία Μίχο το δικαστήριο, ενώ επίσης δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στη μητέρα με πλειοψηφία 6-1. Οι ποινές που προβλέπονται.

Το δρόμο που οδηγεί στην ισόβια κάθειρξη ,την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή με βάση το ποινικό μας δίκαιο, έδειξε πριν λίγα λεπτά με την απόφαση του το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο.

Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον βιασμό. Για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος προβλέπεται επιπλέον ποινή κάθειρξης που κατά συγχώνευση το... ταβάνι φτάνει στα είκοσι χρόνια.

Οι δικαστές και οι ένορκοι ομόφωνα ακολούθησαν την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Έτσι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό το δρόμο για την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης.
Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού και στην μητέρα της ανήλικης η οποία αθωώθηκε για τα κακουργήματα και αναμένει την ποινή της μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους εκτός από τον αποκαλούμενο Μιχάλη το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline