Δευτέρα 20 Μαϊου 2024  08:23:50

Ανδρουλάκης ανήσυχος για το 3% που αφαιρεί από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Στις 9 Ιουνίου δεν ψηφίζουμε κόμματα-πάρκινγκ». Κύριο

Την Αμφισσα επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και, μιλώντας σε κατοίκους της πόλης και φίλους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, την εξυπηρέτηση των λίγων και ισχυρών, την αποψίλωση του κοινωνικού κράτους, την υποβάθμιση του ΕΣΥ και την υπονόμευση του κράτους δικαίου.

«Ρωτώ τον ελληνικό λαό: Αξίζει στις 9 Ιουνίου να εμπιστευτεί αυτόν που τους κορόιδεψε στα Τέμπη; Που τους κορόιδεψε με τη χάλκευση των ηχητικών συνομιλιών; Που τους κορόιδεψε στην υπόθεση με τα email της κας Ασημακοπούλου και στις υποκλοπές; Ό,τι και αν συμβεί, δεν ξέρει τίποτα και φταίνε οι στενοί του συνεργάτες. Για μένα, στις 9 Ιουνίου αξίζει να πάρει ένα μάθημα, γιατί ο λαός του έδωσε 41% και, αντί να τον τιμήσει, τον περιφρονεί καθημερινά βομβαρδίζοντάς τον με ψέματα και fake news, γιατί έχει στόχο την καρέκλα και μόνο την καρέκλα» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να έχει αντιπολίτευση lifestyle. «Θα του κάνουμε το χατίρι; Θα του κάνουμε το χατίρι, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ένας πρώην ακραιφνής οπαδός του κ. Μητσοτάκη; Μπορούμε να τον εμπιστευτούμε; Μπορούμε να εμπιστευτούμε την αξιωματική αντιπολίτευση σε έναν άνθρωπο που το 2019 παρ' ολίγο να γίνει υπουργός της Νέας Δημοκρατίας; Νομίζω ότι το ρίσκο είναι μεγάλο», ανέφερε και ζήτησε να στηρίξουν «το ΠΑΣΟΚ για σιγουριά, για δύναμη και φωνή του λαού στη Βουλή. Ας σταματήσουμε με τους επικίνδυνους πειραματισμούς».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι τον παρακολουθούσαν γιατί «δεν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης να εκλεγώ εγώ αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, γιατί ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ- αποκούμπι. Δεν έχει όμως το ΠΑΣΟΚ-αποκούμπι. Απέναντι του είναι το ΠΑΣΟΚ-στρατηγικός αντίπαλος, όπως είναι η ιστορία μας, οι αξίες μας, οι αρχές μας και η ιδεολογία μας», Κατήγγειλε ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνουν κόμματα-πάρκινγκ, όπως είπε, για να πάει εκεί η δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας και μετά να συνεργαστεί μαζί τους.

Σαφής υπαινιγμός για το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου ,το οποίο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 3%, δηλαδή να εκλεγεί Ευρωβουλευτή , αντλώντας ψηφοφόρους τόσο από τη ΝΔ .όσο και από ¨ΠΑΣΟΚ.Μάλιστα η στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο καιρό θεωρείται ότι έχει ως κύρια αιτία το κόμμα του μετριοπαθούς εκσυγχρονιστή Α.Λοβέρδου «Δημοκράτες», το οποίο έχει προσδιορισθεί ως ενδιάμεσο, πολιτικά-ιδεολογικά-προγραμματικά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον πρώην υπουργό του Κινήματος και επί χρόνια πρώτου βουλευτή στην Β΄΄Περιφέρεια Αθηνών.

«Εμείς, λοιπόν, στις 9 Ιουνίου δεν ψηφίζουμε κόμματα-πάρκινγκ, ούτε αυτούς που περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Αλλά τη δημοκρατική παράταξη για να έχουν οι πολίτες σοβαρή, αξιοπρεπή, έντιμη και αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Διαφορά 17 μονάδων της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό προβάδισμα 17,1 ποσοστιαίων μονάδων και κατώφλι στο 30,1% που μπορεί να φτάσει και 34,1 % για τη ΝΔ αποτυπώνει δημοσκόπηση της Οpinion Poll για το ACTION 24.

Η ΝΔ έχει «αέρα» κυριαρχίας και μάλιστα μπορεί να υπερβεί και το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών όπου είχε λάβει 33,1%. Στη δεύτερη θέση παγιώνεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο.
Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στασιμότητα με ποσοστό 12.4% ( 12.5% ), η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ενισχύεται παραπέρα με επίδοση 10.7% ( 10.1%). Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την διαφορά από το ΠΑΣΟΚ από 0.9% σε 2.6%, ενώ ταυτόχρονα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ μειώνει την διαφορά από το ΠΑΣΟΚ από 2.4% σε 1.7%.

Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζουν τις εξής επιδόσεις: Κ.Κ.Ε 8.5% ( 9.4%), ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2.6%( 2.5%), ΝΙΚΗ 3.7% ( 4.3%) , ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3.7% ( 2.9%) ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3.2% ( 2.8%), ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΛΟΒΕΡΔΟΣ 3% ( 2.9%), ΜΕΡΑ 25 1.3% ( 1.9%), ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται και η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ με 1.4%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline