Σάββατο 4 Μαϊου 2024  00:55:08

Από χθες, Αθήνα-Καρδίτσα: 2,5 ώρες. Αθήνα- Τρίκαλα: 3 ώρες... Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα, Καρπενήσι, τα Τρίκαλα, Καλαμπάκα έως Ιωάννινα και Εγνατία. Σουφλιάς, Κ. Α. Καραμανλής, Σπίρτζης, Σταικούρας οι πρωτεργάτες κατά καιρούς. Κύριο

Aυτοκινητόδρομος Ε65 – Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα «Λαμία – Καλαμπάκα».

Με την ολοκλήρωση και του τμήματος Καλαμπάκα – Εγνατία Οδός, η διαδρομή από τη Λαμία έως την Εγνατία Οδό πρόκειται να διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, η διαδρομή Αθήνα – Γρεβενά 4 ώρες και η διαδρομή από Αθήνα προς Μέτσοβο και Καστοριά 4,5 ώρες.

Ονειρο και σχέδιο και προσπάθεια των τελευταίων δεκαετιών. Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Ε65 (Λαμία – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Εγνατία Οδός), μήκους 181 χιλιομέτρων, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της συγκοινωνιακής υποδομής της Κεντρικής Ελλάδας και τον τρίτο κάθετο εθνικό άξονα της ηπειρωτικής χώρας. Κατασκευάζεται, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη, με βάση τα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και εξασφαλίζει ταχύτερες, ασφαλέστερες και οικονομικότερες μετακινήσεις.

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα «Λαμία – Καλαμπάκα», σε ειδική εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του εργολάβου κ. Περιστέρη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Χθες,Τετάρτη στις 23 Απριλίου παραδόθηκε ολόκληρο το νότιο τμήμα (ΠΑΘΕ – Ξυνιάδα) και το σκέλος Τρίκαλα – Καλαμπάκα του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου. Το μεσαίο τμήμα έχει ολοκληρωθεί ήδη (Ξυνιάδα – Τρίκαλα) και εντός της επόμενης διετίας αναμένεται η παράδοση ολόκληρου του βόρειου τμήματος, που θα συνδέει τον Ε65 με την Εγνατία Οδό.

Με την παράδοση των πρώτων 135 χιλιομέτρων (τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα), ο χρόνος διαδρομής από την Αθήνα έως τα Τρίκαλα μειώνεται στις 3 ώρες και από την Αθήνα στην Καρδίτσα στις 2 ώρες και 35 λεπτά. Ενώ, με την ολοκλήρωση και του τμήματος Καλαμπάκα – Εγνατία Οδός, η διαδρομή από τη Λαμία έως την Εγνατία Οδό πρόκειται να διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, η διαδρομή Αθήνα – Γρεβενά 4 ώρες και η διαδρομή από Αθήνα προς Μέτσοβο και Καστοριά 4,5 ώρες.

Με την ολοκλήρωσή του, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 πρόκειται να δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, έχοντας ταυτόχρονα βαθύ αποτύπωμα στον τομέα των μεταφορών, καθώς συνδέει τα λιμάνια Βόλου και Ηγουμενίτσας και συμβάλλει στη μείωση κατά 2 ώρες της διαδρομής από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Δυτικά Βαλκάνια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline