Σάββατο 22 Ιουνίου 2024  07:18:04

Επίσκεψη-πασάλειμμα, ως συνήθως, του Στ. Κασσελάκη σε μειονοτικά χωριά της Αλβανίας. Καμία αναφορά στη περίπτωση Φρ. Μπελέρη, στα δικαιώματα της μειονότητας, στην Χειμάρρα, στην βάναυση τακτική του Εντι Ράμα. Κύριο

Κατά τα άλλα αναφορές ότι «Είμαι παιδί ομογενών, καταλαβαίνω τα προβλήματά σας»( λες και υπάρχει σύγκριση της ομογένειας με τις ΗΠΑ)και αναφορά σε «Βόρειο Ήπειρο», αλλά από το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Στις Βουλιαράτες της Αλβανίας βρέθηκε χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για μια ώρα σε εγκάρδιο κλίμα με τις τοπικές αρχές, τους δασκάλους και τους μαθητές του ελληνικού μειονοτικού σχολείου.

Κάλεσε τους μαθητές να τον επισκεφτούν στην Αθήνα

Στη συνάντηση με τους δασκάλους του σχολείου και τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, Ζήσο Λούτσιο, κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν οι δυσκολίες στη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων, η ανάγκη στήριξης από την ελληνική πολιτεία, αλλά και η φυγή των νέων από τα χωριά της περιοχής.

«Ενώ διδάσκουμε ελληνική γεωγραφία, δεν έχουμε χάρτη γεωγραφίας», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Λούτσιου, που ενημέρωσε παράλληλα ότι στο μειονοτικό σχολείο έχει πλέον εισαχθεί και η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να είναι ξεκομμένη η ελληνική μειονοτική παιδεία.
«Κρατάτε την καρδιά του ελληνισμού δυνατή»
«Βασικό ζήτημα για μας, γιατί κι εγώ είμαι παιδί της ομογένειας και καταλαβαίνω τη σημασία του ελληνισμού απανταχού της υφηλίου, είναι να στηρίξουμε την παιδεία στην ελληνική εθνική μειονότητα, για να μπορέσει να διατηρηθεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να έχετε κι εσείς ανταπόκριση από την ελληνική πολιτεία όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επισήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τη μειονότητα, ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα τους δασκάλους για το λειτούργημα που επιτελούν, λέγοντας χαρακτηριστικά, «κρατάτε την καρδιά του ελληνισμού δυνατή».
Ο Στέφανος Κασσελάκης συζήτησε και με τους μαθητές του σχολείου, ρωτώντας τους για τα όνειρά τους και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, ενώ τους κάλεσε να τον επισκεφτούν στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε σε εκκλησία της περιοχής για τις διαδικασίες αναζήτησης, εκταφής και ταυτοποίησης των Ελλήνων πεσόντων κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου.
Με την ευκαιρία της παρουσίασης ανακτηθέντων οστών πεσόντα του '40, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη για ειρήνη, αναφερόμενος και στις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.
«Εκτός από πόσο υπερήφανος είμαι για τη χώρα μας, πρέπει να θυμόμαστε όλοι την ανάγκη για ειρήνη στην περιοχή μας και ειρήνη στην Παλαιστίνη», είπε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση με τον δήμαρχο του μειονοτικού δήμου Δρόπολης κ. Δημήτρη Τόλη και τα μέλη της δημοτικής Αρχής είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στα μειονοτικά χωριά στην Αλβανία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε από τον κ. Τόλη για όλα τα θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, ενώ συζητήθηκαν και όλες οι πτυχές της ενίσχυσης της συνεργασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, ιδίως σε θέματα πολιτικής προστασίας, εκπαίδευσης και οικονομικής ανάπτυξης.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, περιηγήθηκε στο χωριό Γεωργουτσάτι όπου και συναντήθηκε με φορείς και μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Στο ελληνικό μειονοτικό σχολείο στις Βουλιαράτες

Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε το ελληνικό μειονοτικό σχολείο στις Βουλιαράτες όπου και συνομίλησε σε εγκάρδιο κλίμα με τις τοπικές αρχές, τους δασκάλους και τους μαθητές.
Στη συνάντηση με τους δασκάλους του σχολείου και τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, Ζήσο Λούτσιο, κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν οι δυσκολίες στη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων, η ανάγκη στήριξης από την ελληνική πολιτεία αλλά και η φυγή των νέων από τα χωριά της περιοχής.

«Βασικό ζήτημα για μας, γιατί κι εγώ είμαι παιδί της ομογένειας και καταλαβαίνω τη σημασία του ελληνισμού απανταχού της υφηλίου, είναι να στηρίξουμε την παιδεία στην ελληνική εθνική μειονότητα, για να μπορέσει να διατηρηθεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να έχετε κι εσείς ανταπόκριση από την ελληνική Πολιτεία όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline