Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  10:21:10

Η Ελλάδα αρέσει, ο τουρισμός της καλπάζει. Φέτος η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Οριστικά, πλέον, πάνω από 31-32 εκατ. οι τουρίστες. Το 2028 πρόβλεψη για... 40 εκατ. Κύριο

Νέα υψηλά εφέτος- Κλειδί οι αγορές της Κίνας και της Ινδίας.

Τα αυξημένα έσοδα αντανακλούν τη αύξηση της εισερχομένης τουριστικής κίνησης κατά 20,8% καθώς ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας το 2023 ανήλθε σε 30,08 εκατομμύρια έναντι 29,875 εκατ. ταξιδιωτών το 2022.

Στα 20,6 δισ. ευρώ τα έσοδα, με αύξηση 16,5%

Η Ελλάδα αρέσει παγκοσμίως ως χώρα ελκυστική σε πολλά. Οι Έλληνες ονομαστοί για τη φιλοξενία και την ανθρωπιά τους. Οι υποδομές βελτιώνονται και η ποιότητα των υπηρεσιών ,που χρειάζονται βέβαια ενίσχυση και αναβάθμιση, θα οδηγήσουν σε ένα τουρισμό στην Ελλάδας να καλπάζει. Φέτος η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Οριστικά, πλέον, πάνω από 31-32 εκατ. οι τουρίστες

Σχεδόν 40 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο θα έχει η Ελλάδα ως το 2028, σύμφωνα με την Fitch Solutions, απόρροια του «ανοίγματος» της χώρας σε αγορές με ισχυρές προοπτικές, όπως αυτές της Κίνας και της Ινδίας, προειδοποιώντας μάλιστα για τις προκλήσεις του υπερτουρισμού, που ενέχει κίνδυνο για την ικανότητα της Ελλάδας να παρέχει τουριστικές υπηρεσίες σύμφωνα με τους αυξανόμενους όγκους αφίξεων, οδηγώντας και σε μειωμένη συντήρηση δημοφιλών προορισμών.

Fitch: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της Κίνας

Ο ελληνικός τουρισμός θα κινηθεί ακόμα υψηλότερα φέτος, αφότου πέτυχε την πλήρη ανάκαμψή του από τα προ πανδημίας επίπεδα, με τις αφίξεις να εκτιμάται πως θα αυξηθούν κατά 5,3%, στα 34,5 εκατ. άτομα το 2024, από 32,7 εκατ. άτομα το 2023. Ήδη, ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στο 104,4% των επιπέδων του 2019, σημειώνει η Fitch Solutions, καθώς στην τελευταία κανονική χρονιά πριν από την πανδημία, η χώρα είχε υποδεχθεί 31,3 εκατ. τουρίστες. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, οι τουριστικές αφίξεις αναμένεται να φτάσουν στα 39,3 εκατ. άτομα έως το 2028, εμφανίζοντας έναν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 3,7%. Οι ευρωπαϊκές αγορές (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ιταλία) αναμένεται να είναι η βασική πηγή αφίξεων εφέτος, όμως σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η Ελλάδα θα μπορέσει να προσελκύσει τουρίστες από αγορές με ισχυρές προοπτικές, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline