Σάββατο 22 Ιουνίου 2024  05:50:54

Eurovision 2024 και ΕΡΤ Κ. Ζούλα. Όλα ήταν δευτέρας-τρίτης ποιότητας: μελωδία, ανόητοι στίχοι, ήθος τραγουδίστριας, «χορευτές», μονοπλάνα, σχολιαστές της συμφοράς κλπ. Κύριο

Αρνητικές και ειρωνικές όλες σχεδόν οι ανταποκρίσεις σε όλα τα ΜΜΕ (πλην ελάχιστων γνωστών καλάμων).

Του ειδικού συνεργάτη Κ.Π.

Με την ΕΡΤ, παρόλη την πολλαπλή-συνολική αποτυχία της, για μια ακόμη φορά και θλιβερή εκπροσώπηση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, να επιδίδεται σε αστείους ισχυρισμούς ότι «όλη η Ευρώπη χόρεψε με το τραγούδι μας», ότι υπήρξε «αποθεωτική υποδοχή» και ότι προκλήθηκαν «άριστες εντυπώσεις» ακόμα και για την αναιδή και φαντασμένη τραγουδίστρια, ότι προέκυψαν «πολλές δυνατότητες για υψηλή διάκριση της Ελλάδος» (σε ένα σύνολο χαμηλής ποιότητας τραγουδιών) και άλλες αφέλειες, ανοησίες και ευτέλειες.

Τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι, η ασόβαρη απάντηση-κάλυψη της ΕΡΤ και οι ατάλαντοι προχειρολόγοι παρουσιαστές του ημιτελικού.

Η συμπεριφορά της τραγουδίστριας την ώρα που έδινε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος του Ισραήλ δίχασε το κοινό, ενώ αρνητικά σχόλια εισέπραξαν και οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision πραγματοποιήθηκε χθες και όπως κάθε χρόνο, υπήρξαν στιγμές που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Παρά την ευχάριστη εξέλιξη, με τη Μαρίνα Σάττι να προκρίνεται στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 11 Μαΐου, υπήρξαν και στοιχεία που δίχασαν τους θεατές.

Ένα βίντεο που δείχνει τη Μαρίνα Σάττι να χασμουριέται την ώρα που δίνει συνέντευξη η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision, κάνει τον γύρο του διαδικτύου σχολιάστηκε εντόνως, αλλά και δίχασε το κοινό.

Λίγο μετά την παρουσίαση όλων των συμμετοχών, οι εκπρόσωποι των χωρών που κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, έκαναν κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Όταν έφτασε η σειρά της Εντέν Γκολάν, η οποία εκπροσωπεί το Ισραήλ με το τραγούδι «Ηurricane» κι ο δημοσιογράφος της απηύθυνε τις πρώτες ερωτήσεις, η κάμερα εστίασε στη Μαρίνα Σάττι. Η τραγουδίστρια φαίνεται να χασμουριέται, στο σημείο εκείνο, ενώ κατεβάζει το κεφάλι της και κάνει πως κοιμάται.

Αρχικά, θεωρήθηκε πως η κίνηση αυτή έγινε επίτηδες, προκειμένου να εκφράσει μια πολιτική θέση απέναντι στο Ισραήλ, λόγω των επιθέσεων στη Γάζα, πράγμα που δίχασε το κοινό της.

Μία γυναίκα από το εξωτερικό σχολίασε μάλιστα πως η συμπεριφορά της ήταν «ντροπή για την Ελλάδα και κάθε αξιοπρεπή Έλληνα», ενώ άλλος ανέφερε ότι φέρθηκε σαν «οξύθυμο παιδί».

Δείτε μερικά σχόλια:

#faystime Η ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΙΝΗ ΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ! ΔΕΝ ΤΙΘΑΣΕΥΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ! Η ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΘΑΣΗ ΚΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΓΕΝΗΣ ΟΥΤΕ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ!
— antonis (@antonis11360593) May 10, 2024

Η απάντηση της ΕΡΤ

Πηγές από την ΕΡΤ θέλησαν σήμερα να εξηγήσουν, ότι σε καμία περίπτωση η Μαρίνα Σάττι δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή συμμετοχή.

Όπως αναφέρουν: Από την αρχή της συνέντευξης Τύπου αλληλεπιδρούσε και επικοινωνούσε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου και τους καλλιτέχνες στο πάνελ, όπως έκαναν και πολλοί συνάδελφοί της. Αν δει κανείς ολόκληρο το βίντεο θα διαπιστώσει ότι η Μαρίνα, δεν μπορούσε να κρύψει την κούρασή της σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λόγω του εξοντωτικού προγράμματος των τελευταίων ημερών και όχι μόνο κατά τις δηλώσεις της Eden στην οποία εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό.

Ο σχολιασμός Καλούτα - Αλευρά

Εκείνο που απογοήτευσε περισσότερο απ' όλα το ελληνικό κοινό της Eurovision, ήταν ο σχολιασμός του διαγωνισμού από τον Ζερόμ Καλούτα και τον Θανάση Αλευρά.

Ο κόσμος φαίνεται ότι δεν τους... συγχώρεσε για την απουσία γνώσεων που είχαν από τον α' ημιτελικό και βλέποντάς τους να μην διορθώνονται στον δεύτερο, τα σχόλια στο Twitter ήταν αρνητικά.

Μεταξύ άλλων, οι δύο παρουσιαστές έδωσαν «πάσα» για διαφημίσεις προκειμένου να συνεχίσει το κοινό να ψηφίζει όπως ανέφεραν, ενώ οι γραμμές είχαν κλείσει ήδη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Θανάσης Αλευράς περίμενε να περάσει η Ιταλία, ενώ βρίσκεται στους Big Five που σημαίνει ότι η χώρα περνάει αυτομάτως στον τελικό.

Τι είδαμε στον β' ημιτελικό της Eurovision: της Ελλάδος τα Παιδιά και η αστοχία της ΕΡΤ - Αναζητώντας τον... κώδικα του Νέμο

Eurovision παράσταση β' και τι είδαμε; Τον Κλέαρχο, τη Μαρίνα και τον Κοντό, και το Νέμο να ψάχνει το εαυτό του...
«Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους επ' άνδρας ήγαγες μαχησόμενους ημέας...», που θα πει σε απλά σημερινά ελληνικά: «Αλίμονο, Μαρδόνιε, με ποιους άντρες μας έφερες να πολεμήσουμε;»... Στις Eurovision το πεδίο της μάχης- κι όχι στων Θερμοπυλών- της Ελλάδος τα Παιδιά καλά τα πήγαν, ωραία ήταν, αλλά μέχρι εκεί!
Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο Κοντός. Ελληνική ταινία... Ή πιο κοντά στα δεδομένα της εξίσωσης Eurovision 2024: ο Θανάσης, η Μαρίνα κι ο Τζερόμ... Η Μαρίνα Σάττι έριξε το «Ζάρι» της με χαμόγελο και πάθος, αλλά... Οι πολύ πιο παλιοί θα θυμούνται ένα τραγούδι ομότιτλο με αυτό της Μαρίνας, του Μίμη Τραϊφόρου, που το ερμήνευσε η Σοφία Βέμπο. Έλεγε λοιπόν εκείνο τα άσμα: «Είναι η κάθε μας αγάπη μια ζαριά, κι αυτό το άτιμο το ζάρι που γυρίζει. Άλλοτε φέρνει στην καρδιά μεγάλη πίκρα και βαριά, κι άλλοτε πάλι μ' ευτυχία μας γεμίζει».

Χθες βράδυ γέμισε ευτυχία τους συντελεστές του, το «Ζάρι» και θα ήταν ηθικά ευτελές να ασκήσουμε αρνητική κριτική πάνω στη χαρά και τους πανηγυρισμούς των Γιουροβιζιονιστών, αλλά... Αλλά, ούτε οι ενδυματολογικές επιλογές της Μαρίνας μας άρεσαν: υποδήματα εποχής των σπηλαίων, ένδυμα σαν περιτύλιγμα από ταρτάκι σοκολάτας και χορογραφία (Φωκάς Ευαγγελινός δεν σημαίνει και Νιζίνσκι...) κουρασμένη... Επιτυχία που το «Ζάρι» θα ριχτεί (και) στον τελικό• μην ξεχνάμε ότι ο περσινός Βίκτωρας μας άφησε στεγνούς το Σαββατόβραδο... Επιτυχία θα 'ναι κι αν θα πλασαριστεί, το «Ζάρι» στην 10άδα! Ες αύριον τα σπουδαία...
Αδιάβαστοι, με χιούμορ παρωχημένο

Και πάμε τώρα στους παρουσιαστές που επέλεξε (;) η ΕΡΤ. Τζερόμ Καλούτα και Θανάσης Αλευράς...
Μαρία Κοζάκου λέμε και κλαίμε! Αδιάβαστοι οι παρουσιαστές, με χιούμορ θαμώνων καφετέριας δεκαετίας του '80: «Συμμαθητής μου ο Φινλανδός», ο ξεβράκωτος εκείνος ή: «Αδέρφια μου οι Εσθονοί...» Και λάθη και αμηχανία όταν δεν είδε ο Θανάσης την Ιταλία να προκρίνεται (!) και ποιος Θανάσης και ποιος Τζερόμ; Αστειάκια παιδικά και ένα χαλί μετάδοσης χάλι, σκονισμένο από την απειρία και την προχειρότητα.
«Μαθαίνουμε», είπε ταπεινά και με συστολή ο Θανάσης Αλευράς έπειτα από κάποια λάθη του, όμως οι τηλεθεατές δεν είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν φροντιστήριο αρπακολλατζίδηκων επιλογών. Ίσως και να έβλεπαν, ο Θανάσης κι ο Τζερόμ, για πρώτη φορά Διαγωνισμό Eurovision... Θα μάθουν! Αυτά επί των ελληνικών.
Finding Nemo... /copyright Ap Photos

Θα το βρει... το Νέμο!

Και για να ξεσκονίσουμε στα γρήγορα τις άλλες συμμετοχές, να σημειώσουμε: LadaNiva με 4Χ4 από την Αρμενία, αναζητώντας το ευατό του Νέμο και... η ορφάνια είναι δράμα πίκρες, βάσανα και κλάμα made in Holland, αλλά και άρωμα φαβορί από Ιταλία και μέχρι εδώ; Όχι, θα συνεχίσουμε. Το Νέμο από την Ελβετία, «non binary» κι αυτό, αναζητεί τον... «Code» για να βρει τον εαυτό του. Δεν γνωρίζουμε αν στο τέλος θα το πετύχει, αλλά το τραγούδι του θα φθάσει ψηλά στη βαθμολογία του Σαββάτου.

Εισιτήρια πρόκρισης σε μετριότητες όπως η Λετονία, η Νορβηγία, η Αυστρία, το Ισραήλ και η Γεωργία, ενώ το πολύ καλό Βέλγιο έμεινε να κοιτάζει αμήχανα...
Τέλος: φαβορί πεντάδας από εμάς: Κροατία, Ιρλανδία, Ελβετία, Ιταλία και Ολλανδία... Και καλό Σαββατόβραδο και... Το Ζάρι και ο έρωτας θέλουνε τακτική και από τακτική; Σκίζουμε...

Σταμάτης Κραουνάκης για Έλενα Παπαρίζου: Γέλασα μαζί της, αγνώριστη πια αλλά μπάστα γερή

Δεν προβλέπω πολλά για το Μαρινάκι υπήρξαν πολύ καλύτερα από το δικό μας, δήλωσε σχετικά με την εκπρόσωπο της Ελλάδας

Την άποψή του για τη βραδιά του Β' Ημιτελικού της Eurovision 2024 μοιράστηκε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σχολίασε, ανάμεσα σε άλλα, ότι γέλασε με την Έλενα Παπαρίζου, την οποία χαρακτήρισε αγνώριστη. Αναφορικά με την ελληνική συμμετοχή έγραψε ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος και σχολίασε πως η Μαρίνα Σάττι ήταν «λίγο τσιταμπούρλα τα ταμπούρλα».

Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε στον δεύτερο ημιτελικό για να ερμηνεύσει ξανά το «My Number One»

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σταμάτη Κραουνάκη:
«Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 από τα κεντρικά. Έβαλε ψυχρούλα. Εξού και μας πήρε ο ύπνος παραπάνω. Τρέχουν οι δουλειές κι εμείς λίγο παρατείνουμε την ξεκούραση. Εύχομαι σε όσους ασχολήθηκαν και είδαμε την Eurovision όλα τα καλά πάντα καλά συν θεώ. Λίγο που πήρε το μάτι μου είδα αυτόν τον μπλε παπά που το βρήκα πολύ χαϊ. Μ' άρεσε το γαλλικό. Και το ιταλικό. Η σιτεμένη επαγγελματίας Σπανιόλα. Η Μπέσυ στο πάνελ. Η δικιά μας λίγο τσιταμπούρλα τα ταμπούρλα. OK εγώ τόπα και συ νιώστο. Ο Θανάσης και ο Τζερόμ χαριτωμένοι και καλά, θα τους προτιμούσα πιο μπρεχτ!

Δεν αντέχω τόση πλακίτσα την ώρα που καταπίνονται δισεκατομμύρια με την Ευρώπη σ' αυτό το αδιανόητο μαύρο χάλι. Η αληθινή μουσική απούσα. Φωνές καλές η αλήθεια να λέγεται και κάποια εικαστικά πάρα πολύ ωραία. Oκ τι θες κι εσύ συνθέτη. Γέλασα με την Παπαρίζου αγνώριστη πια αλλά μπάστα γερή και εδώ που τα λέμε το τραγούδι της εξακολουθεί στα χρόνια να είναι η καλύτερη ελληνική συμμετοχή. Μη μου μιλάτε άσχημα για τον Φωκά, του χρωστάει πολλά η Ελλάδα. Για το πρόσωπο της στο διαγωνισμό αυτό. Εύχομαι αύριο Σάββατο να ευχαριστηθείτε. Δεν προβλέπω πολλά για το Μαρινάκι, υπήρξαν πολύ καλύτερα από το δικό μας. Ας κρατήσουν οι χοροί και ας πρωταγωνιστήσει η ανθρωπιά η τέχνη και το καλό γούστο. Τα φιλιά μου σε όλους. Να μου προσέχετε μωρά μου έβαλε ψύχρα. Καλημέρα».

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου

Η Έλενα Παπαρίζου ανέβηκε ξανά στη σκηνή της Eurovision, στο Μάλμε της Σουηδίας, λίγο μετά την παρουσίαση όλων των συμμετοχών και κατάφερε για ακόμα μια φορά, να εντυπωσιάσει το κοινό.

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε το τραγούδι «My Number One», που της χάρισε τη νίκη, όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2005.

Πριν ανέβει στη σκηνή, οι παρουσιάστριες του ημιτελικού, ξεκίνησαν να τραγουδούν το κομμάτι, μαζί με το κοινό, το οποίο και ξεσηκώθηκε, όταν κατάλαβε ότι η Έλενα Παπαρίζου θα ανέβει στη σκηνή. Εκτός από την Ελληνίδα τραγουδίστρια, στο act συμμετείχε και η Σουηδή Σαρλότε Περέλι, η οποία κέρδισε τη Eurovision το 1999, αλλά και η Τουρκάλα Σερτάμπ, που κέρδισε το 2003.

Από τη στιγμή που η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε στη σκηνή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν από αποθεωτικά σχόλια. Η τραγουδίστρια ξεσήκωσε το κοινό για ακόμη μία φορά και εντυπωσίασε με την ερμηνεία της και τη σκηνική της παρουσία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline