Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024  08:33:48

Τρίχες το απόλυτο εμπάργκο. Bloomberg: Επέστρεψαν τα τάνκερ στο Λακωνικό Κόλπο - Συνεχίζουν τη μεταφόρτωση ρωσικού πετρελαίου σε άλλα γκαζάδικα. Κύριο

Γιατί προτιμούν τον Λακωνικό Κόλπο και συνεχίζουν, δύο χρόνια τώρα, χωρίς embargo, το ελεύθερο εμπόριο με το πετρέλαιο τηw Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Επέστρεψαν τα τάνκερ ανοιχτά της νότιας Ελλάδας όπου γίνεται η μεταφόρτωση ρωσικού πετρελαίου, καθώς οι ασκήσεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή ολοκληρώθηκαν.

Γιατί τα τάνκερ προτιμούν τον Λακωνικό Κόλπο
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Λακωνικός Κόλπος έχει καταστεί ένας σημαντικός κόμβος για τη μεταφόρτωση ρωσικού πετρελαίου σε μεγαλύτερα πλοία και τη μεταφορά τους σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος; Βρίσκεται σε μια προστατευμένη περιοχή όπου είναι δύσκολο για την Αθήνα να επέμβει.
Αν και το ναυτικό πραγματοποίησε ασκήσεις στην περιοχή με σκοπό να απομακρύνει τα δεξαμενόπλοια, αλλά η επιστροφή των πλοίων δείχνει πόσο δύσκολο θα είναι να επιβληθεί αυτό.

Η Δανία, η οποία βρίσκεται δίπλα σε εμπορική οδό για το ρωσικό πετρέλαιο από τη Βαλτική Θάλασσα, πραγματοποίησε επίσης παρόμοια δραστηριότητα περίπου πριν από ένα μήνα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline