Τρίτη 25 Ιουνίου 2024  08:39:25

Ο Κασσελάκης σε καθημερινή καταγγελία για το «Μπάζωναν επί τρεις μέρες στα Τέμπη». Κλιμακώνει το γεγονός ως «δόλιο θρίλερ» και για ευθύνες μέχρι Μαξίμου και Πρωθυπουργό.

«Μπορεί να μας πει ο πρωθυπουργός, ναι ή όχι, αν γνώριζε για το μπάζωμα πριν γίνει;», ρωτάει επίμονα και με υπαινιγμούς ο Στέφανος Κασσελάκης.

Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μπάζωμα στα Τέμπη και τη μυστική συνάντηση που αποκάλυψε το MEGA ζητάει ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Τακτική έμφασης στο όλο θέμα με κλμάκωση ευθυνών στους πάντες- στον χώρο της Αστυνομίας-Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΝΔ και της Κυβέρνησης ως γεγονός κορυφαίου σκανδάλου ευθύνης και συγκάλυψης .

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «μπάζωναν επί τρεις μέρες, χωρίς να το ξέρει ο ελληνικός λαός και έκρυψαν αυτή τη συνάντηση. Και η ερώτηση που πρέπει να ρωτάει όλος ο λαός – γιατί είναι η αξιοπιστία του συστήματος, είναι η αξιοπρέπεια του λαού μας – είναι, 'κύριε πρωθυπουργέ, ξέρατε για το μπάζωμα πριν γίνει; Ναι ή όχι; Μπορεί να μας πει ο πρωθυπουργός, ναι ή όχι, αν γνώριζε για το μπάζωμα πριν γίνει; Γιατί δεν τον ρωτάει κανείς στα μίντια αυτή την ερώτηση;», σημείωσε.

«Η Δικαιοσύνη είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Δεν εργαλειοποιείς όταν ζητάς να τηρούνται οι νόμοι»
«Παρουσιάστηκε πολύ επιλεκτικά το ρεπορτάζ», είπε για τις αποκαλύψεις του MEGA
Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε, αναφορικά με το βίντεο που ο ίδιος ανάρτησε μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του MEGA για τα Τέμπη, ότι «είναι ρεπορτάζ ενός μεγάλου σταθμού, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν παίχτηκε στα μίντια της προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας. Πολύ επιλεκτικά παρουσιάζουν αυτά τα ρεπορτάζ, αλλά είναι ένα ρεπορτάζ το οποίο πρέπει να απαντηθεί», όπως είπε, προσθέτοντας: «γιατί όντως είναι έγκλημα».

«Όταν ήμουν στο στρατόπεδο και άκουγα στη Βουλή τον πρωθυπουργό να αναλύει το ζήτημα των Τεμπών, είπε ότι εάν δεν είχε κάνει λάθος ο σταθμάρχης, αυτή τη στιγμή θα ζούσαν αυτά τα παιδιά, θέλοντας να καταλογίσει εκεί το ανθρώπινο λάθος», σημείωσε για να τονίσει πως «με την ίδια λογική, εάν δεν είχε αμελήσει τις έγγραφες προειδοποιήσεις ο υπουργός, ο κ. Καραμανλής, για δύο χρόνια, θα ζούσαν σήμερα αυτά τα παιδιά. Γιατί δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά».

«Δεν εργαλειοποιείς όταν ζητάς να τηρούνται οι νόμοι»

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η τραγωδία των Τεμπών προηγήθηκε των εθνικών εκλογών, στις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε 41%, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως από τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και εξήγησε γιατί: «Έχουμε τη μονταζιέρα με τον τραμπουκισμό της αδερφής των θυμάτων, που λέει στον πρωθυπουργό στην Κέρκυρα, ότι είμαι η αδερφή αυτών των θυμάτων και λοιπά, την αγνοεί και οι αστυνομικοί την τραμπουκίζουν. Έχουμε καινούργια δεδομένα τώρα, έχουμε καταθέσει καινούργιο κατηγορητήριο και η ΝΔ δεν μας λέει εάν θα αφήσει τον κ. Καραμανλή να πάει στη Δικαιοσύνη. Και έχουμε πλέον και πληροφορίες για μια μυστική συνάντηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «48 ώρες μετά το έγκλημα αποφασίζεται σε μυστική συνάντηση ένα μπάζωμα. Να πεταχτούν οστά ανθρώπων στα σκουπίδια. Τίνος την απόφαση μεταδίδει ο κ. Τριαντόπουλος εάν όχι του πρωθυπουργού;» αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης και υπενθύμισε ότι το μπάζωμα κόστισε 700.000 ευρώ, ενώ για να φτιάξεις την τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, η οποία κάηκε τον Ιούλιο του 2019, χρειαζόταν 200.000 ευρώ.

Επιπλέον, απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης περί εργαλειοποίσης μιας τραγωδίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Δεν εργαλειοποιείς όταν ζητάς να τηρούνται οι νόμοι».

«Ξέρω ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αλλά...»

Στις κατηγορίες Μητσοτάκη ότι, για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται «λεφτόδεντρα» και πως αν εφαρμοστούν οι προτάσεις του η χώρα θα χρεοκοπήσει, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρω πολύ καλά ότι πολύς κόσμος απογοητεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 – και εγώ ο ίδιος στο εξωτερικό που ήμουν εκείνη τη χρονιά ήμουν απογοητευμένος, όπως ήμουν επίσης απογοητευμένος από τα χρόνια που είχαν προηγηθεί, στα οποία έβλεπα τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, όλους αυτούς των μνημονίων, οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα στο τέλος της ημέρας στη χώρα. Μηδέν ευρώ στον κουμπαρά και ο κόσμος ήταν σε απελπισία. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε θα προσπαθήσουμε να επαναδιαπραγματευτούμε τα μνημόνια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τότε αυτό που ήθελε η κοινωνία να κάνει. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι πεινούσαν, άνθρωποι που ήταν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ήταν 300.000 οικογένειες με δύο γονείς και δύο παιδιά, άνεργοι. Ήταν δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ασφάλιση υγείας. Τι έπρεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έπρεπε να κάτσει να χάσουν τη ζωή τους όλοι και μετά να έρθει, όποιος έχει χρήματα που έχει κλέψει από το κράτος, να αγοράσει τη χώρα στα φτηνά; Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό το οποίο η κοινωνία εκείνη τη στιγμή αισθανόταν ότι έπρεπε να γίνει απέναντι στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

Και προσέθεσε πως «έγιναν λάθη, τα είχε παραδεχτεί ο προκάτοχός μου πολλές φορές. Από εκεί και πέρα, όμως, άφησε 37 δισεκατομμύρια στα ταμεία. Έχω κατηγορήσει το ύψος του 'μαξιλαριού' αυτού, έπρεπε να είναι χαμηλότερο. Το έχω πει αυτό, αλλά αυτό πάει να πει ότι είχε μια έντιμη διακυβέρνηση».

«Εάν δεν είναι η οικογένεια Μητσοτάκη, ποιο είναι το βαθύ κράτος;»

Μιλώντας για την οικονομία και την ακρίβεια, ο Στέφανος Κασελάκης υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός μιλά για «βαθύ κράτος» και αναρωτήθηκε: «Εάν δεν είναι η οικογένεια Μητσοτάκη, ποιο είναι το βαθύ κράτος»;
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμευόμενος για έντιμη διακυβέρνηση αν του δοθεί η εντολή από τον ελληνικό λαό, κλήθηκε να απαντήσει εάν τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει κάτι αντίστοιχο.

Ξεκάθαρα «όχι» ήταν η απάντησή του, υποστηρίζοντας πως αυτό το λέει και η ΕΕ «με την καταδίκη του κράτους δικαίου, με τα 600 έργα που ελέγχει, τα οποία έχουν πάει σε 10 εταιρείες και κοστίζουν 2,5 δισ. ευρώ».
«Κερδοσκοπούν ολιγοπώλια, μεσάζοντες στα τρόφιμα και οι τράπεζες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline