Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  01:49:35

Έρχεται ζέστη μέχρι και Τετάρτη. Όχι καύσωνας – Οι 8 «κόκκινες» περιοχές, από Θεσσαλία έως Κρήτη. Εκτός μεγάλης ζέστης: Ιόνια, Θράκη, Ανατ.- Δυτ. Μακεδονία, Ήπειρος, Βόρειο Αιγαίο, Κυκλάδες. Κύριο

Από Σάββατο 1/6 έως και την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές για την εποχή –Όχι όμως καύσωνας δηλαδή από 41 βαθμούς και πάνω. Έρχεται ξανά αφρικανική σκόνη - Πώς θα είναι ο καιρός στις ευρωεκλογές.

Μεγτρ.άμε από σημεφα Σάββατο πέντε μέρες με πολλή ζέστη με το καλοκαίρι να κάνει δυναμικά την εμφάνισή του. Κυρίως σε κεντρική και νότια Ελλάδα , όπου οι περισσότερες περιοχές τους, θα δοκιμασθούν, με εξαίρεση βέβαια και εκεί κάποιες ορεινές και παραθαλάσσιες περ
Περιοχές τους. Από σήμερα. Σάββατο 1/6 αλλά κυρίως από την Κυριακή και στη συνέχεια έχουμε μια σημαντική άνοδο του υδραργύρου.

«Θα βλέπουμε θερμοκρασίες κοντά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, τοπικά ακομη και 37 βαθμούς.
Θα έχει αρκετή ζέστη, αρκετούς βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα» ανέφερε.
Μία κανονική θερμοκρασία για την εποχή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, είναι ουσιαστικά 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. «Θα είμαστε κατά 4 με 6 βαθμούς παραπάνω για την εποχή επίπεδα, ιδιαίτερα για την ανατολική και νότια Ελλάδα».

Εκτός μεγάλης ζέστης :Ιόνια, Θράκη, Ανατ.- Δυτ. Μακεδονία, Ήπειρος, Βόρειο Αιγαίο. Κυκλάδες και τμήματα της Κ.Μακεδονίας και της Στερεάς..

Οι πιο ζεστές περιοχές

• Η περιοχή της Θεσσαλίας στο σύνολο της
• Το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας ( όχι Χαλκιδική και παραλιακές περιοχές)
• Η περιοχή της Βοιωτίας και ίσως περιοχή Αγρινίου.
• Η Αττική, κυρίως ως προς το Λεκανοπέδιο
• Προς την περιοχή της Πελοποννήσου, κυρίως προς Αργολίδα.
• Η Κορινθία και η Λακωνία όπου θα δούμε θερμοκρασίες ακόμα και 37 βαθμούς Κελσίου
• Το ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς ( Δωδεκάνησα,. Κρητη)

Αφρικανική σκόνη ξανά

Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη θα υπάρχει μιας μέτριας έντασης μεταφορικά αφρικανικής σκόνης, που θα αφορά κυρίως τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα. «Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ανησυχητικές οι συγκεντρώσεις» είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Από την Πέμπτη και μετά αυτό το πρώτο κύμα ζέστης θα αρχίσει να υποχωρεί. Στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα πάμε με πιο συμβατές για την εποχή θερμοκρασίες και αστάθεια στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline