Σάββατο 22 Ιουνίου 2024  13:56:47

Ανήσυχα πράγματα... Ομοφοβικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Έρχεται το... «Family Pride», όταν οι νικητές ΛΟΑΤΚΙ έπαυσαν να προκαλούν. Κύριο

«Γιορτάζουμε την ελληνική οικογένεια», είναι το κεντρικό μήνυμα του λεγόμενου Family Pride σε μια εμφανή προσπάσθεια αντιπαράθεσης με τις πρωτοβουλίες για δημόσιες εκδηλώσεις (παρελάσεις, συγκεντρώσεις κλπ) των νικητών ομοφυλόφιλων και λεσβιών, όπως είχαν ανακοινώσει τις αρχές του χρόνου...

Τα ομοφοβικά αντανακλαστικά της χώρας καλά κρατούν, καθώς ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του «Family Pride» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως απάντηση στο EuroPride.
Το λεγόμενο «Family Pride» αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 6 Ιουλίου, λίγες μέρες μετά τη διεξαγωγή του EuroPride (21-29 Ιουνίου). Το κάλεσμα για το «Family Pride» αναφέρει ως σημείο αφετηρίας τον Λευκό Πύργο.

«Γιορτάζουμε την ελληνική οικογένεια», είναι το κεντρικό μήνυμα του λεγόμενου Family Pride, όπως αναφέρεται στην αφίσα που έχει ήδη κυκλοφορήσει και στην οποία αναγράφονται επίσης τα εξής: «Μετά τη Σερβία, Βουλγαρία τώρα και στην Ελλάδα. Οι Ελληνίδες Μάνες» – χωρίς να έχει εξακριβωθεί ποιος είναι ο φορές που το διοργανώνει.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχο «pride» αναμένεται να διοργανωθεί και στην Αθήνα, όπως ανακοινώνει ιστοσελίδα με το όνομα «Pride Family». Η «παρέλαση» θα διεξαχθεί την ίδια ημερομηνία στο Παλαιό Φάληρο, με τα εξής βασικά μηνύματα:

Δημογραφικό πρόβλημα

Η ιδέα της Οικογένειας να ξαναγίνει πρότυπο και κίνητρο για τους νέους
Η σημαντικότητα της Οικογένειας για τη δημιουργία υγιών προσωπικοτήτων και την ανάπτυξη έντιμων και ηθικών ανθρώπων στην κοινωνία μας.

Μεταξύ άλλων, το κείμενο για το «Pride Family» αναπαράγει τα κλασσικά ετεροκανονικά και ακροδεξιά αφηγήματα γύρω από τη σημασία της οικογένειας ως «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους».
Φυσικά, και στις δύο περιπτώσεις ως οικογένεια γίνεται αντιληπτή μια ετερόφυλη σχέση με παιδιά, χωρίς να υπάρχει επίσης κάποια άμεση αναφορά στη ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής πολλά άτομα φαίνεται να κατακρίνουν τις ομοφοβικές αυτές διαδηλώσεις, με ένα να σχολιάζει: «Το #familypride τι είναι; Ένα χάσταγκ στο οποίο οι στρέιτ οικογένειες αυτοπαρουσιάζονται με σκοπό να επισκιάσουν το #Pride; Τόσο πολύ φοβούνται τους LGBTQIA+ πια;».

«Είναι προκλητικό για την κοινωνία το family pride. Εκθέτουν τους σοβαρούς και αξιοπρεπείς οικογενειάρχες! Δεν ήξεραν ότι θα είναι δύσκολο να κάνουν οικογένεια με αυτές τις συνθήκες; Θα έχει και οικογένειες με ομόφυλους γονείς; Έχω και εγώ φίλους οικογενειάρχες αλλά δεν προκαλούν», σχολιάζει ένας άλλος χρήστης του X, ενώ ένας τρίτος προσθέτει: «#familypride αυτο το φλεξ τι ειναι; Pro Life-ers; ποιος τους εμπόδισε στην επιλογή τους; ανησυχούν μήπως βγουν out of fashion?».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline