Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024  14:48:31

«Επιτέλους, ώρα να τελειώνει ο πόλεμος στην Παλαιστίνη». Αυστηρή ανακοίνωση από 17 χώρες κατά της πολεμικής εμπάθειας κατά του Νετανιάχου. Κύριο

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι ΗΠΑ και άλλες 16 χώρες ζητούν από το Ισραήλ και τη Χαμάς να προχωρήσουν άμεσα σε κατάπαυση του πυρός.

Δεν έχει κανένα αμυντικό χαρακτήρα πλέον η επιθετική πολεμική συμπεριφορά του Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων όχι μόνο της Χαμάς αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες 16 χώρες, των οποίων οι πολίτες απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, συνυπογράφουν κοινή ανακοίνωση με την οποία καλούν το Ισραήλ και τη Χαμάς να καταλήξουν σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων.

«Είναι καιρός αυτός ο πόλεμος να τελειώσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι το σχέδιο εκεχειρίας που παρουσίασε προ ημερών ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σημείο εκκίνησης.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καλούμε τη Χαμάς να αποδεχθεί αυτήν τη συμφωνία, με την οποία το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει, και να ξεκινήσει τη διαδικασία απελευθέρωσης των πολιτών μας», αναφέρουν οι 17 συνυπογράφουσες χώρες στη σχετική ανακοίνωση. «Καλούμε τους ηγέτες του Ισραήλ καθώς και τη Χαμάς να κάνουν όποιους τελικούς συμβιβασμούς είναι απαραίτητοι προκειμένου να κλείσει αυτή η συμφωνία», προσθέτουν.

Οι 17 χώρες που υπογράφουν είναι: οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Αυστρία, η Βραζιλία, η Βουλγαρία, ο Καναδάς, η Κολομβία, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline