Σάββατο 22 Ιουνίου 2024  13:54:28

Τέλος για τον πρώην υπουργό Γιάννη Παπαθανασίου. Helleniq Energy: Σπήλιος Λιβανός και Άννα Ροκοφύλλου στα προτεινόμενα μέλη για το ΔΣ από το δημόσιο. Κύριο

Τα προτεινόμενα από Λάτση και ΤΑΙΠΕΔ μέλη για το 11μελες ΔΣ της εισηγμένης εταιρείας ενέργειας.

Κλείδωσαν οι προτάσεις των δύο βασικών μετόχων της Helleniq Energy (όμιλος Λάτση και ελληνικό δημόσιο) για τα μέλη που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Ο λόγος ανήκει πλέον στους μετόχους, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για τα 11 μέλη της κορυφής της διοικητικής πυραμίδας του ομίλου στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της 27ης Ιουνίου.

Το ελληνικό δημόσιο

Το ενδιαφέρον στην Helleniq Energy εστιάζεται πάντα στα πρόσωπα που προτείνει το ελληνικό δημόσιο. Είθισται να είναι κομματικά στελέχη από την κυβέρνηση και όπως προκύπτει από την επιστολή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους μετόχους, ακολουθήθηκε και για την ερχόμενη τριετή θητεία του ΔΣ η πεπατημένη...

Κομματικά στελέχη, τα οποία βέβαια, τυγχάνουν και της αποδοχής του άλλους μετόχου, του ομίλου Λάτση.
Το ελληνικό δημόσιο προτείνει τρία μέλη για ΔΣ. Τα δύο εκ των τριών είναι νέα πρόσωπα. Πρόκειται για τον κ. Σπήλιο Λιβανό πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την κυρία Άννα Ροκοφύλλου πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2023 στην Α' Περιφέρεια Αθηνών.

Και οι δύο είναι γόνοι πολιτικών στελεχών.

Ο πρώτος είναι γιος του πρώην υπουργού Τουρισμού Διονύση Λιβανού και η δεύτερη κόρη του πρώην υπουργού Βιομηχανίας Χρήστου Ροκοφύλλου.

Οι Λιβανός και Ροκοφύλλου θεωρούνται πρόσωπα κοντά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν δε και συμμαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών.
Το τρίτο προτεινόμενο πρόσωπο για το ΔΣ της Helleniq Energy είναι ο κ. Αλέξανδρος Μεταξάς δικηγόρος και εταίρος στη δικηγορική εταιρεία «Σαραντίτης Εταιρεία Δικηγόρων». Ο κ. Μεταξάς είναι και τώρα μέλος του ΔΣ του ενεργειακού ομίλου. Ουσιαστικά προτείνεται η ανανέωση της θητείας του.

Όπως προκύπτει από τις προτάσεις των μετόχων για τα 11 μέλη του ΔΣ ο κ. Ιωάννης Παπαθανασίου πρόεδρος μέχρι τώρα στην Helleniq Energy αποχωρεί. 'Είναι στη θέση αυτή από τον Αύγουστο του 2019, ενώ είχε θητεύσει και για ένα χρόνο την περίοδο 2014 – 2015.
Επίσης εκτός ΔΣ μένει και ο έμπειρος δικηγόρος Αλκιβιάδης – Κωνσταντίνος Ψάρρας, εκ των στενών συνεργατών του κ. Παπαθανασίου στις υπουργικές θέσεις του τελευταίου.
Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Λιβανό να προτείνεται για τη θέση του προέδρου της Helleniq Energy.

Τα μέλη του ΔΣ από την πλευρά Λάτση

Τα 8 μέλη του 11μελούς ΔΣ προέρχονται από την πλευρά Λάτση.

Ουσιαστικά ανανεώνεται η θητεία των κ.κ. Ανδρέα Σιάμισιη (CEO και εκτελεστικό μέλος του ομίλου), Γεώργιου Αλεξόπουλου (αναπληρωτή CEO και εκτελεστικό μέλος), Θεόδωρο – Αχιλλέα Βάρδα (μη εκτελεστικό μέλος), Ιορδάνη Αϊβάζη (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), Νικολάου Βρεττού (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος) και Παναγιώτη Τριδήμα (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος). Νέα προτεινόμενα μέλη είναι οι κ.κ. Σταυρούλα Καμπουρίδου (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος) και Κωνσταντίνος Μητρόπουλος (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος).
Σημειώνεται, ότι με βάση το νέο καταστατικό της εταιρείας, όπως αυτό τροποποιήθηκε μετά το πρώτο placement της Helleniq Energy το ελληνικό δημόσιο θα προτείνει τον διορισμό τριών μελών στο ΔΣ εφόσον το μερίδιο του κυμαίνεται από 25% έως 35%.
Σήμερα, μέτοχοι της εταιρείας είναι η Paneuropean Oil με 40,41% και το ΤΑΙΠΕΔ με 31,18%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline