Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  15:19:51

Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο ελεύθερο ομαδικό

«Εγραψε ιστορία» η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση, πανηγυρίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υγρού στίβου. Μέχρι σήμερα, η χώρα μας μετρούσε πέντε ασημένια και έξι χάλκινα μετάλλια.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υγρού στίβου πανηγύρισε η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση στο Βελιγράδι.
Η εθνική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού και «έγραψε ιστορία», παρά τη συμμετοχή μόλις τεσσάρων χωρών.
Μέχρι σήμερα, η χώρα μας μετρούσε πέντε ασημένια και έξι χάλκινα μετάλλια στο άθλημα, χωρίς να έχει ανέβει ποτέ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με μία αλλαγή σε σχέση με τον προκριματικό, καθώς η Αρτεμη Κουτράκη πήρε τη θέση της Ιφιγένειας Κρομμυδάκη και πλαισίωσε τις Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Σοφία Ρηγάκου και Βασιλική Θάνου.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες έπεσαν τελευταίες στο νερό (καθώς είχαν πάρει την πρώτη θέση στον προκριματικό) και πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, συγκεντρώνοντας 270.1980 βαθμούς. Ως εκ τούτου, κατέκτησαν πανηγυρικά την πρώτη θέση, με διαφορά περίπου 15,5 βαθμών από τη δεύτερη Ιταλία (254.7354 β.)
Με τον τελικό του ελεύθερου ομαδικού ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, με την Ελλάδα να κατακτά ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια (σε τεχνικό ομαδικό και ακροβατικό), καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Τα αποτελέσματα του τελικού στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού:
1. Ελλάδα 270.1980 βαθμοί
2. Ιταλία 254.7354 βαθμοί
3. Μεγάλη Βρετανία 219.0228 βαθμοί
4. Τουρκία 168.4081 βαθμοί

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline