Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  09:35:00

Νότης Μηταράκης: Πρώτος, από τους βουλευτές της ΝΔ κατά της επανεκλογής της Προέδρου για άλλα πέντε χρόνια. «Υπάρχουν αξιόλογες υποψηφιότητες από την Κεντροδεξιά». Η θητεία λήγει τον Μάρτιο του 2025. Κύριο

Οι σχετικές συζητήσεις γύρω από το θέμα αναμένεται να αρχίσουν τους επομένους μήνες, δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός έχει σαφώς εκφράσει την θέληση του να συνεχισθεί με δεύτερη πενταετία η θητεία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το θέμα, ήδη, σιγοκαίει σε ομάδες βουλευτών και στελεχών της ΝΔ και σε αρνητικά δημοσιεύματα της ΕΣΤΙΑΣ, της «Δημοκρατίας» και άλλων του χώρου της Δεξιάς και ευρύτερα της ΝΔ.. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μεγάλη ομάδα από τους βουλευτές, που αντιστάθηκε στο Νόμο για τον Γάμο των Ομοφυλόφιλων τον Ιανουάριο του 2024, φέρεται να αντιμετωπίζει αρνητικά το ενδεχόμενο να ανανεωθεί η θητεία της κ. Κατ. Σακελλαροπούλου για άλλα πέντε χρόνια. Θεωρούν ορισμένοι από αυτούς και άλλοι βουλευτές της ΝΔ ότι η Πρόεδρος δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους πολίτες και ψηφοφόρους της φιλελεύθερης παράταξης και πως αντίθετα έχει έλθει σε μεγάλη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες τους.

Ο Μηταράκης ανοίγει ζήτημα Προέδρου της Δημοκρατίας – «Υπάρχουν αξιόλογα Κεντροδεξιά στελέχη»
Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει, υποστήριξε ο βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης

Ζήτημα για την ψήφιση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανοίγει ο βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο Νότης Μηταράκης υπογράμμισε πως «υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».
«Το θέμα του γάμου των ομόφυλων ήταν ένα διχαστικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία»
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ψήφιση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το 2025, όταν και λήγει η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Οι υπουργοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους»

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό ο Νότης Μηταράκης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ένα πάρα πάρα πολύ καλό ανασχηματισμό.

«Επέστρεψε στελέχη με πάρα πολύ καλή εμπειρία σε κρίσιμους τομείς. Τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, εξαιρετικούς συναδέλφους, τον. κ. Θεοδωρικάκο, τον κ. Τσιάρα, τον κ. Παναγιωτόπουλο, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι. Από εκεί και πέρα η μάχη θα δοθεί στο αποτέλεσμα. Οι υπουργοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και ο πρωθυπουργός θα κριθεί από τον ελληνικό λαό το 2027 από τη συνολική απόδοση της Κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι «το θέμα του γάμου των ομόφυλων ήταν ένα διχαστικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία. Εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν ψήφισαν τον νόμο, όπως ξέρετε».
Τέλος, ο Νότης Μηταράκης επισήμανε πως «ο πρωθυπουργός σεβάστηκε απολύτως τις απόψεις όλων των βουλευτών. Αυτό που είπε ότι σέβομαι τις απόψεις της κοινοβουλευτικής ομάδας το έδειξε στην πράξη. Η Νέα Δημοκρατία, και αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία του Μητσοτάκη, άνοιξε την αποδοχή του κόμματος σε μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία που έφτασε και στα όρια της Κεντροαριστεράς, και αυτό έδωσε το 41%».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline