Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024  21:36:11

Ο Μαρινάκης «αδειάζει» τον Νικήτα Κακλαμάνη για τη λαϊκή δεξιά και την πασοκοποίηση της Κυβέρνησης: «Οι πολίτες μας είπαν τρέξτε πιο γρήγορα, όχι γυρίστε πίσω». Κύριο

Η παραδοσιακή, η γνήσια λαϊκή Δεξιά είχε προ πολλού παραγκωνιστεί από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης.

Οπότε ήταν λογικό και επόμενο πώς αυτό θα προκαλούσε αποστροφή- αν όχι οργή. Κι αυτό γιατί η ΝΔ είχε πάντα τη δική της εσωτερική, αλλά συμπαγή πολυμορφία. Δεν χρειάστηκε ποτέ δεκανίκια. Ανήκε πάντα στον προοδευτικό χώρο, στην κοινωνικά φιλελεύθερη κληρονομιά της και στον λαό».

1.Ο βουλευτής στην Α' Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, με άρθρο του στην «Εστία», εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου και κατηγορεί την παράταξη πως «έγινε αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ». Τα δηλητηριώδη σχόλια του Ν. Κακλαμάνη για τους «κεντρώους» της ΝΔ είναι διαρκή.

«Ξεχάσαμε την πολιτική και η μερίδα του μέλλοντος ανήκει στην κυβέρνηση» αναφέρει ο πρώην υπουργός και χαρακτηρίζει «τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε ότι ένας ανασχηματισμός θα εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Γιατί είναι σαν να παρακολουθεί ο πολίτης να "παίζουμε μουσικές καρέκλες" και να αλλάζουμε απλά θέσεις στο παιχνίδι».
«Η παραδοσιακή, η γνήσια λαϊκή Δεξιά είχε προ πολλού παραγκωνιστεί από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης. Οπότε ήταν λογικό και επόμενο πώς αυτό θα προκαλούσε αποστροφή- αν όχι οργή. Κι αυτό γιατί η ΝΔ είχε πάντα τη δική της εσωτερική, αλλά συμπαγή πολυμορφία. Δεν χρειάστηκε ποτέ δεκανίκια. Ανήκε πάντα στον προοδευτικό χώρο, στην κοινωνικά φιλελεύθερη κληρονομιά της και στον λαό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά στροφή στη «λαϊκή δεξιά». «Τώρα -όχι αύριο- είναι η ώρα για άμεση δράση. Είναι η ώρα για επιστροφή στις ρίζες της λαϊκής δεξιάς. Είναι η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής για την ζωή και την κοινωνία».

«Την ώρα που παρατάξεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (που άλλοτε έβγαζαν φλύκταινες με τον όρο "πατρίδα") τολμούν και εντάσσουν τώρα τον όρο "πατριωτισμός" στο αφήγημά τους, η ΝΔ δεν φαίνεται να ιδρώνει. Με "λεξιλόγιο πολύ ελληνικό", λοιπόν, πιστεύω πως είναι ώρα να επιστρέψουμε στις πατριωτικές μας ρίζες και να ασχοληθούμε σοβαρά με τα εθνικά μας θέματα. Με μια εξωτερική πολιτική χωρίς εκπτώσεις, που θα απαντά καταλλήλως σε συστηματικές προκλήσεις της Τουρκίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων», καταλήγει ο «γαλάζιος» βουλεύτης.

Το ηχηρό χαστούκι των ευρωεκλογών όπου η Νέα Δημοκρατία έχασε 13 μονάδες και 1.000.000 ψήφους μέσα σε ένα χρόνο, έχει φέρει τριγμούς στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, παρόλο που ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ανασχηματισμό. Ένα μείζον ζήτημα που τίθεται μέσα από δηλώσεις αλλά και παρασκηνιακά είναι το ζήτημα της ταυτότητας του κυβερνώντος κόμματος, με αρκετούς όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης να υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει στροφή στη παραδοσιακή, γνήσια δεξιά, η οποία έχει παραγκωνιστεί, όπως είπε το ιστορικό γαλάζιο στέλεχος στην εφημερίδα «Εστία» «από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης».
Σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «οι πολίτες μας είπαν τρέξτε πιο γρήγορα, όχι γυρίστε πίσω. Η διεύρυνση της ΝΔ των τελευταίων ετών, που έγινε επί τη βάση του σεβασμού στις αρχές και θέσεις της ΝΔ, έφτασε την παράταξη σε νίκες που είχε να δει εδώ και μία 20ετία και μάλιστα μετά από κρίσεις».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ στη ΝΔ, συστρατεύθηκαν με το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Ήρθαν σε εμάς και φτάσαμε στο σημείο μετά από χρόνια να ισχυροποιηθεί η παράταξη και να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση. Γιατί στο τέλος, αυτό που έχει αξία είναι να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα για να μπορεί η κυβέρνηση να λύνει προβλήματα».

Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «οι πολίτες ζητούν να λύσουμε όσο πιο γρήγορα τα προβλήματα τους. Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, για το οποίο μας ψήφισαν, με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό το μήνυμα το έχει λάβει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Οδηγός μας είναι όσα έχει πει ο ιδρυτής της ΝΔ. Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ
Σε ότι αφορά το αίτημα που έχει εκφραστεί από τον Νικήτα Κακλαμάνη αλλά και από τον Μάριο Σαλμά για σύγκληση της γαλάζιας ΚΟ, ώστε να γίνει ο απολογισμός του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη Τετάρτη (26/6).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline