Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  01:58:20

Δημήτρης Γιαννακόπουλος, χωρίς εξαίρεση: Οκτώ μήνες απαγόρευσης εισόδου και βαρύ χρηματικό πρόστιμο από τον αθλητικό δικαστή. Κύριο

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλλε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών - Χρηματικό πρόστιμο στον ίδιο και στην ΚΑΕ ύψους 85.000 ευρώ στο σύνολο.

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο του 5ου τελικού της Stoiximan Basket League, ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ τιμωρήθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ με ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, όπως επίσης και με χρηματικό πρόστιμο ύψους τριάντα πέντε χιλιάδων (35.000,00) ευρώ.

Επίσης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, για «πράξεις και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της»

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή

«1. Επιβάλλεται στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, ιδιοκτήτη της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους τριάντα πέντε χιλιάδων (35.000,00) ευρώ, για πράξεις και δηλώσεις του, οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, πράξεις που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 14-06-2024 και

2. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) χρηματικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, για πράξεις και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της, οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, πράξεις που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 14-06-2024.»

2.Γιαννακόπουλος: Καλείται από τον εισαγγελέα ως ύποπτος για υποκίνηση βίας

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν σχετικές αναφορές από την ΚΑΕ Ολυμπιακός και τους διαιτητές για όσα έγιναν στη διάρκεια των τελικών της Basket League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της διακεκριμένης μορφής υποκίνησης βίας σε αθλητικούς χώρους καλείται να δώσει ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας .

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν σχετικές αναφορές από την ΚΑΕ Ολυμπιακός και τους διαιτητές για όσα έγιναν στη διάρκεια των τελικών της Basket League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Οι αναφορές αυτές διαβάστηκαν στη δικαιοσύνη και ξεκίνησε η έρευνα .

Στο πλαίσιο αυτής καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της διακεκριμένης μορφής υποκίνησης βίας σε αθλητικούς χώρους . Η κατάθεσή του θα δοθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας . Και αμέσως μετά ο φάκελος της δικογραφίας θα επιστρέψει πίσω στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποτιμήσει το σύνολο του αποδεικτικού υλικού προκειμένου να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του .

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «απολογήθηκε» για τα λάθη του κατά τη διάρκεια των τελικών της Basket League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

« (...) Θεωρώ ότι τα πράγματα δεν ήταν σωστά στους τελικούς. Αλλά ο τρόπος μου δεν ήταν ο σωστός. Δεν έπρεπε να βρίσω ανθρώπους, διαιτητές, θεσμούς. Ήταν λάθος. Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει η δικαιοσύνη, υπάρχουν οι εκλογές, υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Και επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να αναγνωρίζω τα λάθη μου το κάνω και τώρα. Θέλω να απολογηθώ δημόσια, όπως δημόσια έκανα τις επιθέσεις και να ξαναπώ ότι έπρεπε να το έχω αντιμετωπίσει διαφορετικά. Για μια ακόμα φορά συγγνώμη...», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δ. Γιαννακόπουλος στην ανάρτησή του .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline