Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024  03:35:54

Συναγωνισμός χθες Κασσελάκη- Ανδρουλάκη στη δοξολογία Ανδρέα Παπανδρέου. Ο δημιουργός πράσινων και μπλε καφενείων, που..... «ένωσε τους Ελληνες». Μετά 43 χρόνια, «χρέος μας να ακολουθήσουμε το δρόμο του». Κύριο

Κασσελάκης για Ανδρέα Παπανδρέου: Η παρακαταθήκη του είναι εδώ, χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να την ακολουθήσουμε.

Η δοξαστική ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τον ΑΠ, που μιλούσε πάντα μειωτκά –ειρωνικά για την ανανεωτική αριστερά του Κύρκου.

Δήλωση για τα 28 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα θανάτου του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.
«Η παρακαταθήκη του Ανδρέα είναι εδώ, χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να την ακολουθήσουμε» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Όπως σημειώνει στη σκιά των συζητήσεων για τη «μεγάλη κεντροαριστερά», ο Ανδρέας Παπανδρέου «μάς δίδαξε πώς επιτυγχάνονται οι συγκλίσεις, χωρίς συμβιβασμούς και παζάρια, αλλά με ενότητα».

2.Ανδρουλάκης: Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου παραμένει ο πρώτος στη μνήμη του ελληνικού λαού

«Ήταν ο ριζοσπάστης σοσιαλιστής ηγέτης, ο διαφορετικός πολιτικός, στο πρόσωπό του ο λαός είδε τον δικό του άνθρωπο, τον Ανδρέα»
«28 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ανεπανάληπτο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης. Το αποτύπωμά του είναι παντού ορατό, ακόμα και σήμερα», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή.

Όπως απαριθμεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Ανδρέας Παπανδρέου άφησε το στίγμα του «στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ, που κράτησαν όρθιο τον λαό μας στην πανδημία.
Στη νομοθεσία για την ισότητα των φύλων, σε μια εποχή που η έμφυλη βία θεριεύει.

Στην παρακαταθήκη της ακηδεμόνευτης εξωτερικής πολιτικής, σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, που οι "προστάτες" δίνουν και παίρνουν.

Στο πρόταγμά του για λαϊκή συμμετοχή και γκρέμισμα των πάσης φύσης κατεστημένων, σε μια περίοδο που η αποχή πάει χέρι-χέρι με την απογοήτευση των πολιτών λόγω της ραγδαίας όξυνσης των ανισοτήτων».
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο ριζοσπάστης σοσιαλιστής ηγέτης, ο διαφορετικός πολιτικός, που στο πρόσωπό του ο λαός είδε τον δικό του άνθρωπο, τον Ανδρέα, τον περιέβαλε με εμπιστοσύνη και πορεύτηκαν μαζί έως το τέλος.

Το έργο των κυβερνήσεων του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος σημάδεψε ανεξίτηλα την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.
Έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση και την ανοδική κοινωνική κινητικότητα.

Υλοποιήθηκαν μεταρρυθμίσεις, που για πρώτη φορά έγιναν στην Ελλάδα και άγγιξαν από τον κάτοικο της Αθήνας μέχρι το τελευταίο χωριό της χώρας.
Η συμβολή του τόσο με την Αλλαγή, το 1981, όσο και μετά το 1993, υπήρξε καθοριστική και για την πορεία προς μια Ευρώπη συνοχής, με τη σύγκλιση Βορρά-Νότου.
Υπηρέτησε την Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης απέναντι στα κάθε λογής "διευθυντήρια".

Ο λόγος του μετρούσε και στο διεθνές στερέωμα. Μαζί με άλλους σπουδαίους πολιτικούς ηγέτες, ανέλαβε ιστορικές πρωτοβουλίες για το Παλαιστινιακό, τη Μέση Ανατολή και τον πυρηνικό αφοπλισμό, που εξακολουθούν να διατηρούν το διαχρονικό τους μήνυμα.
Ο Ανδρέας υπηρέτησε ένα άλλο πρότυπο πολιτικής, πέρα από τα άδεια κουστούμια της εξουσίας. Γι' αυτό και παραμένει ο πρώτος στη μνήμη του ελληνικού λαού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline