Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024  22:03:49

Δεν αληθεύει ότι ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο την αποκαθήλωση του Αμερικής Ελπιδοφόρου. Η παλαιά ψυχρότης στις σχέσεις τους είναι παρελθόν. Κύριο

Αρνητικό ρόλο στην όλη αναζωπύρωση φέρονται να έχουν διαδραματίσει Ελληνίδα διπλωμάτης με επιρροή στο Μαξίμου και Ελληνας εκδότης στις ΗΠΑ.

Ο Μητσοτάκης, ο Ελπιδοφόρος και τα fake news

Εκτός τόπου και χρόνου – σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες – είναι οι προσπάθειες να παρουσιαστεί μια δήθεν κόντρα μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Αναφέρομαι, φυσικά, στη φημολογία που βλέπω να εκπέμπεται από συγκεκριμένες πηγές (από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κυρίως) που φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ζητήσει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να προχωρήσει στην αποπομπή του Ελπιδοφόρου.

Οι δε φήμες ήρθαν και φούντωσαν, μάλιστα, μετά την απουσία του Μητσοτάκη από το πρόσφατο συνέδριο των Αρχόντων του Πατριαρχείου που διεξήχθη στην Αθήνα. Οι δικές μου πηγές, ωστόσο, μου μεταφέρουν πως δεν ήταν ο Ελπιδοφόρος η αιτία που ο Πρωθυπουργός απέφυγε να παραστεί. Αντιθέτως. Οταν επέμεινα να μάθω ποιον ήθελε να αποφύγει, μου υπέδειξαν τον «father Alex», τον Αλεξ Καρλούτσο, τον υπερκινητικό ιερέα και πρώην πανίσχυρο λομπίστα.

Η πληροφόρηση του εκπροσώπου

Τις πηγές μου ενίσχυσε και η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στο χθεσινό μπριφινγκ. «ΤΑ ΝΕΑ» ρώτησαν τον εκπρόσωπο ευθέως αν τέθηκε θέμα αποχώρησης του Ελπιδοφόρου από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη συνάντηση που είχε ο Μητσοτάκης με τον Βαρθολομαίο στην Ελβετία προ δεκαημέρου κι έλαβαν την απάντηση «δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση, ούτε κάποια τέτοια πληροφόρηση». Εθεσαν μάλιστα υπόψη του εκπροσώπου κι ένα σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» (του Αντώνη Διαματάρη, παραιτηθέντος υφυπουργού μετά το σκάνδαλο του πτυχίου του). Ρωτώντας τον Παύλο Μαρινάκη, συγκεκριμένα, αν έχει ενημέρωση για το ότι δεν τέθηκε θέμα Ελπιδοφόρου ή αν δεν το γνωρίζει. Κι ο Μαρινάκης απάντησε «δεν επιβεβαιώνω το συγκεκριμένο δημοσίευμα». Σαφές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline