Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024  07:05:00

Ο Κώστας Μπακογιάννης κάνει συστάσεις καλής διοίκησης στον ταλαντευόμενο φιλόδοξο Χάρη Δούκα : «Η Αθήνα δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης». Κύριο

Μάκης Βορίδης: « Οι Αθηναίοι έχουν σκυλομετανιώσει, που εξέλεξαν δήμαρχο τον κ. Δούκα».

1.Αυστηρή κριτική «μη πεπραγμένων και φυγόκεντρων διαθέσεων», μετά συστάσεων περί χρηστής διοίκησης άσκησε ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης κατά του νυν δημάρχου, Χάρη Δούκα, με αφορμή τις τελευταίες φωτιές στην Αττική αλλά και την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηνών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Ο Κώστας Μπακογιάννης με μια ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) κάλεσε τον Χάρη Δούκα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του. «Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης», αναφέρει.

Ξεκινά την ανάρτησή του λέγοντας: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» και συνεχίζει «το Σάββατο παραλίγο να καεί ο λόφος του Κολωνού και την Κυριακή να καούν οι λόφοι του Φιλοπάππου. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στους περίοικους και στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες. Ακόμα μεγαλύτερες, επειδή κώφευσαν στις εκκλήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν πριν από δυο μήνες τους προειδοποιήσαμε να μην εγκαταλείψουν τους λόφους της Αθήνας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου».

Τονίζει, δε, ότι είναι «δικαίωμα του κ. Δόυκα να διεκδικήσει όποια θέση επιθυμεί. Υποχρέωση του όμως είναι να μην μείνει ο δήμος ακέφαλος και ακυβέρνητος. Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης. Εφόσον, εκ των πραγμάτων, ο κ. Δούκας κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, οφείλει άμεσα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του, ο οποίος και θα τις ασκεί σύμφωνα με τον νόμο».

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

«Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.
Το Σάββατο παραλίγο να καεί ο λόφος του Κολωνού και την Κυριακή να καούν οι λόφοι του Φιλοπάππου. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στους περίοικους και στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής.
Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.

Το Σάββατο παραλίγο να καεί ο λόφος του Κολωνού και την Κυριακή να καούν οι λόφοι του Φιλοπάππου. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στους περίοικους και στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες....
— Kostas Bakoyannis (@KBakoyannis) July 1, 2024
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες.
Ακόμα μεγαλύτερες, επειδή κώφευσαν στις εκκλήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν πριν από δυο μήνες τους προειδοποιήσαμε να μην εγκαταλείψουν τους λόφους της Αθήνας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
Δικαίωμα του κ. Δόυκα να διεκδικήσει όποια θέση επιθυμεί. Υποχρέωση του όμως είναι να μην μείνει ο δήμος ακέφαλος και ακυβέρνητος.
Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης.
Εφόσον, εκ των πραγμάτων, ο κ. Δούκας κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, οφείλει άμεσα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του, ο οποίος και θα τις ασκεί σύμφωνα με τον νόμο».

Ενοχλήθηκαν Μπακογιάννης και Βορίδης από την υποψηφιότητα Δούκα

ην ενόχλησή τους για το ενδεχόμενο ο δημοφιλής Χάρης Δούκας να γίνει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος ΑλλαΤγής, όπου ξεκίνησε η κούρσα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου, συνεχίζουν να εκδηλώνουν «γαλάζια» στελέχη.

Πηγές από το περιβάλλον του καταγγέλλουν εκ νέου προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά του κόμματος από τον Μάκη Βορίδη και τον Κώστα Μπακογιάννη, μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπος, Παύλο Μαρινάκη. «Πάντα ο Χάρης Δούκας είναι ο στόχος της ΝΔ, ο κύριος αντίπαλος τους. Αν και κατανοούμε ότι ο κ. Μπακογιάννης αδυνατεί έως τώρα να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, του συνιστούμε -πριν κάνει αναρτήσεις- να έχει στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα της Αθήνας.

«Πόσο μάλλον, όταν χθες οι αρμόδιοι του Δήμου Αθηναίων (που ήταν επί τόπου παρόντες) πήραν συγχαρητήρια από την Πυροσβεστική για την εξαιρετική δουλειά που είχε γίνει στην αποχλόαση των λόφων. Μία ενέργεια που εάν δεν είχε προηγηθεί, η πυρκαγιά θα είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί εξάλλου σε όλους τους λόφους της Αθήνας» σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι καλώντας το σύνολο του ΠΑΣΟΚ να καταδικάσει τέτοιες παρεμβάσεις.

Νωρίτερα, ο κ. Μπακογιάννης, τον οποίο οι πολίτες της πρωτεύουσας «μαύρισαν» πέρυσι, έσπευσε να επικρίνει τον δήμαρχο Αθηναίων μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δεύτερου χθες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

«Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος υποστηρίζοντας ότι «Δικαίωμα του κ. Δόυκα να διεκδικήσει όποια θέση επιθυμεί. Υποχρέωση του όμως είναι να μην μείνει ο δήμος ακέφαλος και ακυβέρνητος. Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης».

Μάλιστα, επέρριψε «μεγάλες ευθύνες» στην δημοτική αρχή για πυρκαγιές. «Το Σάββατο παραλίγο να καεί ο λόφος του Κολωνού και την Κυριακή να καούν οι λόφοι του Φιλοπάππου. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στους περίοικους και στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής». «Κώφευσαν στις εκκλήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν πριν από δυο μήνες τους προειδοποιήσαμε να μην εγκαταλείψουν τους λόφους της Αθήνας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου» υποστήριξε.

«Εφόσον, εκ των πραγμάτων, ο κ. Δούκας κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, οφείλει άμεσα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του, ο οποίος και θα τις ασκεί σύμφωνα με τον νόμο» καταλήγει ο κ. Μπακογιάννης.
Στο ίδιο πλαίσιο ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι δεν είναι σωστό όταν ο λαός σου αναθέτει μια δουλειά, αυτή να την χρησιμοποιείς ως εφαλτήριο για να κάνεις μία άλλη. «Λέω να κάνει πρώτα τον δήμαρχο και μετά βλέπουμε», είπε στο Action 24.

Έκρινε μάλιστα ότι «οι Αθηναίοι έχουν σκυλομετανιώσει που τον ψήφισαν. Με τον Μπακογιάννη η Αθήνα ήταν καθαρή και φροντισμένη. Τα πεζοδρόμιά της ήταν καλά, έκανε πάρα πολλή δουλειά στις γειτονιές. Ο Μπακογιάννης πλήρωσε τον μεγάλο περίπατο σε αυτή την Ιστορία, αλλά το υπόλοιπο όλο που είναι η βασική μέριμνα της δημοτικής αρχής, δούλευε» ισχυρίστηκε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline