Κυριακή 7 Ιουλίου 2024  02:19:00

Οι «καλοί γείτονες» Τούρκοι» του Ερντογάν μας εμπαίζουν ολίγον. Ο ΥΠ-ΕΞ απειλεί τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και ο ΥΠ-ΑΜΥΝ προαναγγέλλει πανηγυρικές γιορτές στην Κύπρο για τον «Αττίλα». Κύριο

Τούρκος ΥΠΑΜ, μετά προηγούμενες εξαγγελίες του ίδιου του Ερντογάν: «Θα γιορτάσουμε τα 50 χρόνια από την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Στόχος μας τα δύο χωριστά κράτη».

Οι «καλοί γείτονες» Τούρκοι» του Ερντογάν μας εμπαίζουν ολίγον καιρό τώρα. Ο ΥΠ-ΕΞ απειλεί , συστηματικά και επίμονα, τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στα πλαίσια της «γαλάζιας θάλασσας» . Χθες, μετά ανάλογες πρώτες εξαγγελίες και του ίδιου του Προέδρου Ερντογάν ΥΠ-ΑΜΥΝ προαναγγέλλει πανηγυρικές γιορτές στην Κύπρο για τον «Αττίλα» του 1974. Και μάλιστα σε διακομματικό και μαζικό επίπεδο με πολλές συμμετοχές από την Τουρκία..

Υποκριτική και δόλια συμπεριφορά απέναντι στο « Σύμφωνο Φιλίας και καλής γειτονίας», με την Ελλάδα από την Τουρκία με διαρκείς προκλήσεις και πολεμικές απειλές κατά του Ελληνισμού. Έτοιμη να γιορτάσει, στις 20 Ιουλίου, τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είναι η τουρκική ηγεσία, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Έτοιμη να γιορτάσει, στις 20 Ιουλίου, τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, την οποία αποκαλεί «ειρηνευτική επιχείρηση», είναι η τουρκική ηγεσία, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Γιασάρ Γκιουλέρ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Γκιουλέρ δήλωσε σχετικά: «Θα γιορτάσουμε την 50ή επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου. Το πόσο δικαιολογημένη και αναγκαία είναι αυτή η επιχείρηση, την οποία πραγματοποιήσαμε ως εγγυήτρια χώρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, φαίνεται από το περιβάλλον ασφαλείας που δημιουργήθηκε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η στάση μας απέναντι στη λύση των δύο κρατών στο νησί και η στήριξή μας στους συμπατριώτες μας θα συνεχιστεί».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline