Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  04:52:06

Οι ξένοι διπλωμάτες πιστεύουν ότι έχει παρεμβατική προοπτική η συμμαχία Σαμαρά – Καραμανλή. Δεν θα συνεχίσουν, λένε, τη στάση των «πρώην και παροπλισμένων». Κύριο

Εκτιμούν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και πρωτοβουλίες σε επίπεδο στελεχών και βουλευτών της ΝΔ, για σειρά θεμάτων άμεσης επικαιρότητας,

Ανάμεσα τους , η θητεία και το πρόσωπο του Προέδρου Δημοκρατίας, η προκλητική στάση Αλβανίας- Σκοπίων-Τουρκίας, ο τερματισμός της εισόδου σε Κυβέρνηση –Κράτος σε θέσεις εξουσίας από «εισοδιστές θεσιθήρες» του ΠΑΣΟΚ, τα θέματα ακρίβειας, τα υπερκέρδη σε Τράπεζες- Ενέργεια- Σούπερ μάρκετ , η νεφελώδης αναφορά στο κέντρο, το επώδυνο εκλογικό 28% κλπ.

Σε συντονισμό, λέγεται. οι δύο γαλάζιοι πρώην πρωθυπουργοί ανοίγουν μέτωπο με τον νυν, κριτικάροντας σκληρά κεντρικές επιλογές του. Ιδιαίτερα οξύς ο Αντώνης Σαμαράς, ηπιότερος ο Κώστας Καραμανλής επεφύλασσαν και οι δύο στις χθεσινοβραδινές ομιλίες τους είτε ευθείες βολές είτε σαφείς αιχμές για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή και για τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Είχαν περάσει μόλις τέσσερα 24ωρα από την «ηλεκτρισμένη» συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στην οποία άνοιξε η συζήτηση – που το πρωθυπουργικό περιβάλλον θέλει να κλείσει το συντομότερο – για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της κεντροδεξιάς παράταξης

Οι ξένοι διπλωμάτες στην Αθήνα πιστεύουν ότι έχει παρεμβατική προοπτική η συμμαχία Σαμαρά – Καραμανλή. Δεν θα συνεχίσουν, λένε, τη στάση των «πρώην και παροπλισμένων».

Η πρώτη κοινή παρέμβαση των πρώην μετατράπηκε τελικά σε μια «πολεμική» συμμαχία τους, που αυτομάτως φέρνει σε δύσκολη θέση (διαχείρισης της εσωκομματικής αναταραχής και επικοινωνιακής αντιμετώπισης) το Μέγαρο Μαξίμου.
Εκείνο προσδοκά κατευνασμό των γαλάζιων ταλαντώσεων το συντομότερο και την αποφυγή εσωστρέφειας, αλλά τα εσωκομματικά «νερά» ταράζονται ακόμα περισσότερο μετά από τις διαδοχικές ομιλίες των Σαμαρά και Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης βιβλίου («Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή»/Μ.Κοττάκης).

Λάθος όλα!

Ειδικά ο Μεσσήνιος πολιτικός ζήτησε επί της ουσίας από τον νυν πρωθυπουργό να τα αλλάξει όλα, αμφισβητώντας ανοιχτά τα πάντα και προχωρώντας σε αποδόμηση σχεδόν κάθε σημείου της πολιτικής Μητσοτάκη: από το μοντέλο διακυβέρνησής του (το επιτελικό κράτος δηλαδή), μέχρι το ύφος εξουσίας, τις σχέσεις της κυβέρνησης με τους βουλευτές, καθώς και τις κεντρικές πολιτικές επιλογές (Μεταναστευτικό, οικονομική και εξωτερική πολιτική).

«Το μήνυμα των πολιτών στις πρόσφατες ευρωεκλογές δεν ήταν να συνεχιστεί η ασκούμενη πολιτική τρέχοντας ακόμα πιο γρήγορα! Ήταν το ακριβώς αντίθετο, να αλλάξει άμεσα» είπε και χρέωσε στους κυβερνώντες αδυναμία κατανόησης της κατάστασης. Χρέωσε όμως ευθέως και αλαζονεία: «Αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση από την κυβέρνηση! Φθάσαμε στο σημείο, στο περιβόητο νομοσχέδιο για τον γάμο (σ.σ τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια), να θέτω συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας, κι όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν "κενά έδρανα" την ώρα που μιλούσα (...) Αφού λοιπόν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρό της, γιατί να μην σας θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες κύριοι;».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline