Κυριακή 7 Ιουλίου 2024  03:03:49

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στηρίζει ανοικτά την Μαρίν Λεπεν, (όπως παλαιότερα την Α. Μέρκελ στη Γερμανία). Σταθερό άνοιγμα και προς τον Τ. Ερντογάν με περίπλοκα σχέδια και μπίζνες... Κύριο

Η Ρωσία συστηματικά πλέον επικρίνεται ότι επιχειρεί να επηρεάσει τις γαλλικές εκλογές - Στηρίζει επίσημα τη Λεπέν.

Σχόλιο για τις γαλλικές εκλογές του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας με ανάρτηση στο X, την οποία συνοδεύει με τη φωτογραφία της Λεπέν

Και επισήμως η Ρωσία στηρίζει ενόψει του β΄γύρου των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας τη Μαρίν Λεπέν με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα κοινωνικά δίκτυα, παρά τις προσπάθειες της προέδρου της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης να υποβαθμίσει τους δεσμούς του κόμματός της με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα και μια ρήξη από την επιταγή της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών», έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανάρτηση στο X μαζί με μια φωτογραφία της Μαρίν Λεπέν.
???? #Nastasin: The people of France are seeking a sovereign foreign policy that serves their national interests & a break from the dictate of Washington & Brussels.

☝️ French officials won't be able to ignore these profound shifts in the attitudes of the vast majority of citizens pic.twitter.com/4gCRBLayPP
— MFA Russia ???????? (@mfa_russia)July 3, 2024

«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», ανέφερε η ανάρτηση του αναπληρωτή εκπρόσωπου του υπουργείου, Αντρέι Ναστασίν.
Το κόμμα της Λεπέν έχει από καιρό ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία. Το κόμμα έχει πάρει δάνειο από ρωσική τράπεζα και αρνήθηκε να στηρίξει κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε πρόσφατο μανιφέστο, το κόμμα πρότεινε μια στενότερη «συμμαχία» με τη Ρωσία και έξοδο από το ΝΑΤΟ, θέσεις τις οποίες διέγραψε από το πρόγραμμά της στο διαδίκτυο.
Την παραμονή των προεδρικών εκλογών του 2017, η Μαρίν Λεπέν, η οποία ήταν ήδη υποψήφια για την προεδρία, πήγε στη Μόσχα και φωτογραφήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια σκηνή που έμοιαζε με έγκριση.
Πέντε χρόνια αργότερα όταν ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία η Μαρίν Λεπέν άλλαξε τον τόνο της.
«Δεν έχω δεσμό φιλίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο γνώρισα μια φορά στη ζωή μου, δεν έχω καν οικονομικούς δεσμούς μαζί του».

2.Σήμερα η συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ -Τι θα συζητήσουν

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στο Καζακστάν: "Θερμή η σχέση Ρωσίας και Τουρκίας"

Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε την Τετάρτη (3/7) ο Ταγίπ Ερτογάν στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Οργανισμού της Σαγκάης.
Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μια ώρα αποτυπώθηκε το καλό κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών, με τον Ταγίπ Ερντογάν να αποκαλεί τον Πούτιν φίλο του, ενώ τον προσκάλεσε για ακόμη μια φορά στην Άγκυρα.
«Πέρα από αυτή τη ζεστή σχέση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, θα ήθελα να σας φιλοξενήσω στη χώρα μου το συντομότερο δυνατό», διεμήνυσε ο Ερντογάν.
«Δεν έχουμε δει τον αγαπημένο μου φίλο για πολύ καιρό. Είχαμε επαφές μέσω τηλεφωνικής διπλωματίας. Αλλά οι φίλοι μας είναι συνεχώς σε επαφή μεταξύ τους. Οι υπουργοί μας διατηρούσαν συνεχώς επαφές», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε την Τετάρτη (3/7) ο Ταγίπ Ερτογάν στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Οργανισμού της Σαγκάης.
Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο χωρών στην πυρηνική ενέργεια, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Θα κάνουμε σοβαρά βήματα για τους πυρηνικούς σταθμούς. Κάνουμε συζητήσεις για τον πυρηνικό σταθμό της Σινώπης. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε σοβαρά βήματα σε αυτό το θέμα. Για το θέμα αυτό, ο Υπουργός μας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων συνεχίζει τις συζητήσεις του με τον ομόλογό του».

Σχετικά με τον τουρισμό, ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι «ήταν πολύ σημαντικό για εμάς πως ήρθαν στη χώρα μας περίπου 7 εκατομμύρια τουρίστες. Είναι σημαντικό να φιλοξενούμε Ρώσους τουρίστες στην Τουρκία. Η ειλικρίνειά μας σε αυτό το θέμα συνεχίζεται με την ίδια αποφασιστικότητα. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Αρκεί οι Ρώσοι τουρίστες να είναι ικανοποιημένοι με την Τουρκία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline