Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  04:29:14

Μπελέρης και Κυβέρνηση κατά της νέας αθλιότητας χθες του Έντι Ράμα. Τον...καθαίρεσε από νόμιμο δήμαρχο, τον κρατά φυλακισμένο και κήρυξε νέες εκλογές στη Χειμάρα. Η Αντιπολίτευση ζητά έντονη διαμαρτυρία ή και αντίποινα. Κύριο

«Παζλ μεθοδεύσεων για να μην αναλάβω καθήκοντα – Ο αγώνας συνεχίζεται...» επιμένει οι δεσμώτης Μπελέρης.

«Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας» υπογραμμίζει για τον άθλιο ανθέλληνα Πρωθυπουργό Εντι Ράμα ο κ. Μπελέρης.
Για παζλ μεθοδεύσεων ώστε να μην αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Χειμάρρας κατηγορεί τον –αδίστακτο διώκτη του- Αλβανό Πρωθιυποουργό ο Φρέντη Μπελέρης σε δήλωση μετά την καθαίρεσή του από την αλβανική κεντρική εκλογική επιτροπή στα Τίρανα.

«Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας» σημειώνει για τον Ράμα ο κ. Μπελέρης.
«Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειάστηκε επίσης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την «κατάληψη» που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας» τονίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Διαμηνύει ωστόσο, ότι «ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί».

2."Ερωτήματα για το κράτος δικαίου στην Αλβανία"

Την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη από τις αλβανικές αρχές καυτηριάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «καινοφανή πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου».
Το ΥΠΕΞ υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

ΣΥΡΙΖΑ για καθαίρεση Μπελέρη: Εντονη ανησυχία για την απόφαση των αλβανικών Αρχών

«Πλήρης αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, με τα γνωστά της επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, να καταστήσει την υπόθεση Μπελέρη ευρωπαϊκό ζήτημα, ζήτημα σεβασμού του κράτους δικαίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση

Την έντονη ανησυχία του για την απόφαση των αλβανικών Αρχών περί καθαίρεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, καθώς και για τη διαδικασία απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής εθνικής μειονότητας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΥΠΕΞ για καθαίρεση Μπελέρη: Πολλά ερωτηματικά για το κράτος δικαίου στην Αλβανία

Ακολούθως καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη «να εγκαταλείψει την Ι.Χ. εξωτερική της πολιτική και να αναδείξει πραγματικά το θέμα του κράτους δικαίου στην Αλβανία και να προστατεύσει επιτέλους αποτελεσματικά τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Δικαιώματα που πηγάζουν τόσο από το διεθνές όσο και από το κοινοτικό δίκαιο – ειδικά ενόψει της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline