Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  03:40:55

«Και, εσύ Νάνσι Πελόζι;». Αμετάπειστος ο Μπάιντεν... Επίμονη νέα διάγνωση ότι έχει επιταχυνόμενη μορφή Πάρκινσον, παθολογίας του εγκεφάλου. Τα «καθαρά σημάδια». Κύριο

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Η Πελόζι ζητά από τον Μπάιντεν να αποφασίσει αν θα αποσυρθεί και πιο πιεστικός ο Τζώρτζ Κλούνευ.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών απέφυγε να πάρει θέση για το τι πρέπει να πράξει ο πρόεδρος

Η Νάνσι Πελόζι, ένα από τα κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών και για χρόνια πρόεδρος της Βουλής, κάλεσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποφασίσει εάν θα παραμείνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μετά τις αμφιβολίες που εκφράζονται για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο χρόνος πιέζει», δήλωσε η Πελόζι που είπε ακόμη ότι είναι στο χέρι του προέδρου να πάρει μαι απόφαση.

Μετά την καταστροφική εμφάνισή του στην τηλεμαχία απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάιντεν επαναλαμβάνει συνεχώς ότι θα παραμείνει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, το οποίο ωστόσο εμφανίζεται διχασμένο.

Η Πελόζι, που εξακολουθεί να ασκεί μεγάλη επιρροή στο κόμμα, είχε ήδη δηλώσει ότι «είναι θεμιτό» να αναρωτιέται κανείς για την κατάσταση της υγείας του προέδρου. Σήμερα (10/7) άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αποφασίσει να αποσυρθεί.

«Επαφίεται στον πρόεδρο να αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Τον προτρέπουμε όλοι να λάβει μια απόφαση επειδή ο χρόνος πιέζει».

Ωστόσο, η ίδια δεν πήρε θέση: «Θέλω να κάνει αυτό που θα αποφασίσει και έτσι θα γίνει. Δεν έχει σημασία τι θα αποφασίσει, εμείς θα το ακολουθήσουμε», πρόσθεσε.

Πολλά στελέχη των Δημοκρατικών έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την υγεία του Μπάιντεν και επτά βουλευτές έφτασαν στο σημείο να του ζητήσουν δημοσίως να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Με αυτούς ενώθηκε το βράδυ της Τρίτης ο γερουσιαστής Μάικλ Μπένετ από το Κολοράντο.

Νευρολόγος για Μπάιντεν: «Πάσχει σίγουρα από πάρκινσον»

Ο Δρ Τομ Πιτς, ειδικός με έδρα τη Νέα Υόρκη, εμφανίστηκε στο NBC για να δώσει την άποψή του για τη υγεία του προέδρου των ΗΠΑ με φόντο τις φωνές που πληθαίνουν στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών για απόσυρσή του από την προεδρική κούρσα.

Κορυφαίος αμερικανός νευρολόγος δήλωσε ότι είναι «γεγονός» ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πάσχει από εκφυλιστική πάθηση του εγκεφάλου - ισχυριζόμενος ότι θα μπορούσε να τον διαγνώσει «από την άλλη πλευρά του εμπορικού κέντρου».

Ο Δρ Τομ Πιτς, ειδικός με έδρα τη Νέα Υόρκη, εμφανίστηκε στο NBC για να δώσει την άποψή του για τη υγεία του προέδρου των ΗΠΑ με φόντο τις φωνές που πληθαίνουν στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών για απόσυρσή του από την προεδρική κούρσα, ιδίως μετά την καταστροφική εμφάνισή του στο ντιμπέιτ.
«Τα κινητικά του συμπτώματα εκφυλίζονται», είπε ο Πιτς. «Έχει παρκινσονισμό. Αυτό είναι γεγονός. Έχει εκφυλισμό του εγκεφάλου. Δείξτε μου τη μαγνητική τομογραφία. Δείξτε μου ότι δεν έχει».

Οι παρκινσονισμοί είναι ένας όρος-ομπρέλα για τις εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου που περιλαμβάνουν τη νόσο του Πάρκινσον. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιέρ, αρνήθηκε σθεναρά ότι ο Μπάιντεν υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον, εκτός των τακτικών εξετάσεων που κάνει.
Η Ζαν Πιέρ επιβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν έχει εξεταστεί τρεις φορές από νευρολόγο, αλλά αρνήθηκε να πει γιατί ένας ειδικός επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο οκτώ φορές μέσα σε οκτώ μήνες, μία πληροφορία που αποκάλυψαν οι New York Times.

Στα διάφορα διαδικτυακά προφίλ του, ο Πιτς δεν αναφέρει καμία εξειδίκευση στη νόσο του Πάρκινσον . Περιγράφει την εξειδίκευσή του στο LinkedIn ως προς τους πονοκεφάλους, την πολλαπλή σκλήρυνση και άλλες εγκεφαλικές παθήσεις, αλλά όχι τη νόσο του Πάρκινσον.

Μιλάει τακτικά στα μέσα ενημέρωσης για θέματα υγείας που βρίσκονται στην επικαιρότητα, συμπεριλαμβανομένης της μάχης της τραγουδίστριας Σελίν Ντιόν με το σύνδρομο stiff-person και τις πιθανές νευρολογικές επιπτώσεις του Covid-19.

«Είναι ειρωνικό γιατί έχει ακριβώς αυτά τα κλασικά χαρακτηριστικά του νευροεκφυλισμού: δυσκολίες στην εύρεση λέξεων - και αυτό δεν είναι απλώς 'Ω, δεν μπόρεσα να βρω τη σωστή λέξη' - αυτό είναι από εκφύλιση της περιοχής ανάκτησης λέξεων», είπε ο Πιτς για τον Μπάιντεν.

Ο Πιτς δεν έχει εξετάσει ποτέ προσωπικά τον Μπάιντεν, αλλά δήλωσε ότι αυτό που είδε στο ντιμπέιτ είναι πολύ συνηθισμένο μεταξύ των ατόμων με αυτή την πάθηση. «Παρατηρείτε ότι όταν γυρίζει, είναι ένα είδος στροφής με φραγμό στο τέλος, δεν είναι μια γρήγορη στροφή», δήλωσε ο Πιτς και συνέχισε:

«Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Πάρκινσον- είναι η ακαμψία και η βραδυκινησία, η αργή κίνηση, Και έχει αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα, ειδικά με τη χαμηλή φωνή που είπαν ότι ήταν κρυολόγημα- η υποφωνία, η μικρή μονότονη φωνή όπως αυτή με την πάροδο του χρόνου είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Πάρκινσον. Θα μπορούσα να τον διαγνώσω από την άλλη άκρη του εμπορικού κέντρου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline