Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024  08:20:04

10.000 ευρώ σε οχήματα σε ακινησία που... κινούνται

Νέες βαρύτερες καμπάνες για τα οχήματα, που εξακολουθούν να κυκλοφορούν, παράνομα και λαθραία, καθώς έχουν δηλωθεί ως..ακίνητα-παροπλισμένα. Χωρίς πινακίδες και βεβαίως πολύ συχνά ,χωρίς ασφάλιση και ΚΤΕΟ.

Για όχημα, για το οποίο έχει δηλωθεί ακινησία, εάν εντοπισθεί στο πλαίσιο ελέγχων, είτε διερχόμενο, είτε σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλεται από την ΑΑΔΕ πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Το διοικητικό πρόστιμο επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη ή κάτοχο του οχήματος και, σε περίπτωση συνιδιοκτητών, στον συνιδιοκτήτη που αρχικά υπέβαλε το αίτημα θέσης του οχήματος σε ακινησία. Σε περίπτωση υποτροπής, το διοικητικό πρόστιμο τριπλασιάζεται και φτάνει τα 30.000 ευρώ ενώ με απόφαση του αρμόδιου οργάνου, αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline