Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  02:34:15

Πατροκτονία Κασσελάκη κατά Τσίπρα για ένα «κρυφό άνοιγμα» 2,5 εκατ. ευρώ της προεκλογικής περιόδου.... «Είχε πλήρη γνώση των οικονομικών. Τεράστιο το άνοιγμα, που κληρονόμησα». Κύριο

Κασσελάκης - Τσίπρας: Δυο ξένοι σε μια μάχη μέχρι τελικής πτώσης.

Για σύμβαση που κράτησε την Αυγή στη ζωή για τέσσερις μήνες, αλλά δεν συνάδει με την κουλτούρα της Αριστεράς έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης, εξαπολύοντας τα βέλη του στην προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν το επιμέρους στοιχεία μιας ολόκληρης καταγγελίας για την οικονομική σπατάλη της προεκλογικής περιόδου και το τεράστιο έλλειμμα που κληρονόμησε ως νέος αρχηγός..

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αρνήθηκε τη ρήξη των σχέσεών του με τον Αλέξη Τσίπρα. Έναν Αλέξη Τσίπρα τον οποίο, εμμέσως πλην σαφέστατα, ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε υπεύθυνο για το οικονομικό «κραχ».
Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Talk Radio) o κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε μάλιστα πως «προφανώς» οι αιχμές του αφορούν τον προκάτοχό του με δεδομένο πως «υπήρξε πρόεδρος του κόμματος 15 χρόνια».
«Ό,τι διαχειρίζομαι αυτή τη στιγμή και ό,τι διαχειριζόμαστε στα συλλογικά όργανα είναι απόρροια μιας ηγεσίας που υπήρξε εκεί για 15 χρόνια» υποστήριξε ο τωρινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Του τα είχα αναφέρει – Είναι ιδιωτική συζήτηση»

Ερωτηθείς για το αν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για το σενάριο τη «χρεοκοπίας», ο Στ. Κασσελάκης απάντησε πως «πριν από τις Ευρωεκλογές τού είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα». Αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους, «γιατί είναι μια ιδιωτική συζήτηση».

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είχαν πλήρη γνώση όλοι μέσα στο κόμμα και στο γραφείο του προέδρου και στην Πολιτική Γραμματεία για τα ζητήματα, μέσα σε αυτά και για τα οικονομικά» επεσήμανε.
Κληθείς να εξηγήσει πού οφείλεται ο οικονομικός εκτροχιασμός, σημείωσε πως «αυτό που είναι λυπηρό κατά τη γνώμη και φαίνεται από τις καταστάσεις στη Βουλή, που έχουν κατατεθεί από τον πρώην οικονομικό διευθυντή, είναι πως έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα πέρυσι στις εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου, ακόμη κι όταν ήταν ξεκάθαρο πως θα μειωνόταν η χρηματοδότηση του επόμενου χρόνου».
«Αναγκαζόμαστε αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» τόνισε ακόμη, μιλώντας αποκλειστικά για οφειλές σε προμηθευτές.

«Σύμβαση που δεν συνάδει με τις αξίες της Αριστεράς»

Αναφέρθηκε επίσης σε μια «διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή με κάποια εξωτερικά, ίσως και ανταγωνιστικά, επιχειρηματικά συμφέρονται», η οποία κατά τον ίδιο «δεν συνάδει με την κουλτούρα της Αυγής».
«Στο τέλος της ημέρας αυτή η σύμβαση που προσέφερε 1 εκατ. ευρώ στην Αυγή είναι ο λόγος που κρατήθηκε στη ζωή για τέσσερις παραπάνω μήνες. Σταμάτησε μετά την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, στις 18 Σεπτεμβρίου. Ούτε καν όταν εξελέγην πρόεδρος. Ήταν μια σύμβαση για διαφήμιση που θα διαρκούσε για χρόνια» ανέλυσε ο Στ. Κασσελάκης.
«Δεν τη σύναψα προσωπικά» ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε κατόπιν πίεσης πως «η Αυγή τη σύναψε, αλλά το αφήνω εκεί».

«Δεν έχουμε χρήματα» ομολόγησε αποκαλύπτοντας διάλογο με πολίτη που του ζήτησε να μην κλείσει την Αυγή. «Είναι πολύ εύκολο να πεις 'μην κλείσεις κάτι', αλλά ο ίδιος να μην αγοράζεις το φύλλο» σημείωσε.
«Το έντιμο είναι να υπάρξει στήριξη στην τωρινή ηγεσία για να εξορθολογήσει το κόμμα όπως αρμόζει στις αξίες της Αριστεράς» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διοίκηση των εταιριών αυτών. Οι ευθύνες, όσες υπάρχουν, θα αποδοθούν στους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή. Αυτή τη στιγμή η οικονομική επιτροπή τα αναλύει όλα».

2.Κασσελάκης κατά Τσίπρα: Έριξε έξω τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζε

Ηταν ξεκάθαρο ότι θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας τα βέλη στον προκάτοχό του - «Θα παρότρυνα τον Σπίρτζη να κάνει με την ίδια θέρμη κριτική στον Μητσοτάκη»

Στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καταλόγισε τις ευθύνες για το οικονομικό κραχ του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Talk Radio.

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Τσίπρας γνώριζε την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «προφανώς, γιατί υπήρξε πρόεδρος 15 χρόνια του κόμματος» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας δε πως ό,τι διαχειρίζομαι και διαχειριζόμαστε στα συλλογικά μας όργανα είναι, γιατί υπήρξε προϊόν μιας ηγεσίας 15 χρόνων.

«Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα» συνέχισε για τον κ. Τσίπρα, συμπληρώνοντας ότι «το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είχαν όλοι γνώση για τα ζητήματα του κόμματος». «Μέσα σε αυτά και τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος» τόνιζε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει πως «και αυτό είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου».

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε ότι «έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα (σε προμηθευτές) πέρυσι στις εκλογές και μάλιστα μεταξύ των δύο εκλογών όπου ήταν ξεκάθαρο ότι θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο», για να προσθέσει πως «και αναγκαζόμαστε αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση». Στην ίδια κατεύθυνση, «η διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή «δεν συνάδει με την κουλτούρα της Αυγής» παρατήρησε, για να υπενθυμίσει ότι «αυτή η σύμβαση σταμάτησε την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών» και «προφανώς αυτή τη σύμβαση την σύναψε όποιος είχε δικαίωμα να την συνάψει πριν γίνω εγώ Πρόεδρος».

«Είναι γνωστά σε όλους και στην προηγούμενη ηγεσία αυτά τα ζητήματα» υπογράμμισε ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ «το μόνο που είναι έντιμο είναι να υπάρξει στήριξη στην σημερινή ηγεσία», σημείωσε. Για τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χρέη των κομματικών ΜΜΕ, «υπάρχει διοίκηση των δύο αυτών εταιριών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διοίκηση αυτών των εταιρειών» διευκρίνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ακόμη πως «οι ευθύνες όσες υπάρχουν θα αναληφθούν από τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή».

Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, «η οικονομική επιτροπή που έχουμε συγκροτήσει, τα αναλύει όλα» δήλωσε, προαναγγέλλοντας ότι «την απόφαση των πόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα την πάρει η Πολιτική Γραμματεία στην επόμενη συνεδρίασή της».

Να αναλύσει ο Τσίπρας τα λάθη της κυβέρνησής του

Σε ερώτηση ακροατή για την υπόθεση Καλογρίτσα, «δεν έχω να σχολιάσω τίποτα επ' αυτού. Δεν ξεχνώ τίποτα» απάντησε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ότι «είναι καλό να αφήσουμε τις κομματικές προπαγάνδες και επαναλήψεις» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «όσα λάθη έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα αναλύσουν οι ιστορικοί, οι πολιτικοί αναλυτές και προφανώς ο τέως Πρόεδρος».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline