Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  02:12:32

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιδότηση ρεύματος τον Αύγουστο- Φορολογία στα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας. Κύριο

Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να πέσουν οι τιμές. Θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις τιμών.

1.-Για τις αυξήσεις στο ρεύμα: «Τις τελευταίες 10 ημέρες τεράστια έξαρση τιμών στη χονδρική ενέργεια σε όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Το αποτέλεσμα από αυτή τη στρέβλωση της αγοράς είναι ότι θα χτυπήσει λογαριασμούς ρεύματος Αυγούστου και κέρδη στους παραγωγούς. Έκτακτο τέλος της κυβέρνησης στους παραγωγούς ώστε να ανακουφίσουμε τους πολίτες στους λογαριασμούς του Αυγούστου. Δείτε το ως έκτακτη φορολόγηση για να επιδοτηθεί το τέλος δύο μήνες». Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκυλακάκης..

Για τον πληθωρισμό είπε ότι είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα, ένα δομικό πρόβλημα. «Αρχίζουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση τιμών. Είναι μια πρώτη θετική ένδειξη. Εκτιμώ ότι ο πληθωρισμός θα πέσει κι άλλο. Σε ένα βαθμό δούλεψαν τα μέτρα. Υπάρχουν φαινόμενα καρτελοποίησης στην αγορά που οφείλει να ελέγξει η επιτροπή ανταγωνισμού. Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να πέσουν οι τιμές. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε το εισόδημα των νοικοκυριών. Κεντρικός στόχος πολιτικής μας η αύξηση των μισθών».

«Θα απογοητεύσω όσους πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος να έρθω στη ΔΕΘ σαν Άη Βασίλης»

Για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν μπορώ να υιοθετήσω ένα μέτρο που θα στερήσει χρήματα από προϋπολογισμό και θα είναι αναποτελεσματικό». Στη συνέχεια έριξε τον πήχη των προσδοκιών και για τη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα απογοητεύσω όσους πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος να έρθω στη ΔΕΘ σαν Άη Βασίλης. Η προσήλωση στη δημοσιονομική τάξη είναι δεδομένη για αυτή την κυβέρνηση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline