Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  02:39:37

Ποιές είναι οι πτήσεις με τις περισσότερες αναταράξεις στον κόσμο - Δύο από αυτές στην Ευρώπη. Πως πρέπει να αντιδρούμε. Νέες οδηγίες. Κύριο

Οι πτήσεις πάνω από τις Άλπεις μεταξύ Μιλάνου-Γενεύης και Μιλάνου-Ζυρίχης βρίσκονται στη δεκάδα της λίστας με ταραχδώσεις πτήσεις από και προς.

Ένας κύκλος αναλύσεων για τις σφοδρές αναταράξεις άνοιξε μετά την πτήση-τρόμου της Singapore Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο - Σιγκαπούρη και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 73χρονος και δεκάδες να τραυματιστούν, εκ των οποίων οι 20 στην εντατική.

Τη στιγμή που η είδηση συγκλονίζει κάνοντας τον γύρο του κόσμου, η Daily Mail δημοσίευσε λίστα με αεροπορικές διαδρομές όπου έχουν παρατηρηθεί σοβαρές αναταράξεις. Δύο εξ αυτών βρίσκονται στην Ευρώπη και πρόκειται για πτήσεις μικρών αποστάσεων.

Οι ωριαίες πτήσεις πάνω από τις Άλπεις μεταξύ Μιλάνου-Γενεύης και Μιλάνου-Ζυρίχης βρίσκονται στην πέμπτη και δέκατη θέση, αντίστοιχα, της σχετικής λίστας που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η πτήση 1.905 χιλιομέτρων μεταξύ του Σαντιάγο στη Χιλή και της Σάντα Κρουζ στη Βολιβία.

Ο κατάλογος παρουσιάστηκε από την Turbli, ιστότοπο πρόβλεψης αναταράξεων, ο οποίος ανέλυσε περισσότερα από 150.000 αρχεία πτήσεων μεγάλων και μικρών αποστάσεων από το 2023 για να ανακαλύψει ποιες είναι αυτές με τις περισσότερες αναταράξεις.

Οι 10 αεροπορικές διαδρομές με τις περισσότερες αναταράξεις στον κόσμο:

Σαντιάγο, Χιλή (SCL) – Σάντα Κρουζ, Βολιβία (VVI)
Αλμάτι, Καζακστάν (ALA) – Μπισέκ, Κριγιστάν (FRU)
Λαντσόου, Κίνα (LHW) – Τσενγκντού, Κίνα (CTU)
Centrair, Ναγκόγια, Ιαπωνία (NGO) – Σεντάι, Ιαπωνία (SDJ)
Μιλάνο, Ιταλία (MXP) – Γενεύη, Ελβετία (GVA)
Λαντσόου, Κίνα (LHW) – Ζιαν Γιανγκ, Κίνα (XIY)
Οσάκα, Ιαπωνία (KIX) – Σεντάι, Ιαπωνία (SDJ)
Ζιαν Γιανγκ, Κίνα (XIY) – Τσενγκντού, Κίνα (CTU)
Ζιαν Γιανγκ, Κίνα (XIY) – Τσονγκίνγκ, Κίνα (CKG)
Μιλάνο, Ιταλία (MXP) – Ζυρίχη, Ελβετία (ZRH)

Οι 10 αεροπορικές διαδρομές με τις περισσότερες αναταράξεις στην Ευρώπη:

Μιλάνο, Ιταλία (MXP) – Γενεύη, Ελβετία (GVA)
Μιλάνο, Ιταλία (MXP) – Ζυρίχη, Ελβετία (ZRH)
Γενεύη, Ελβετία (GVA) – Ζυρίχη, Ελβετία (ZRH)
Μασσαλία, Γαλλία (MRS) – Ζυρίχη, Ελβετία (ZRH)
Zgornji Brnik, Λιουμπλιάνα, Σλοβενία (LJU) – Ζυρίχη, Ελβετία (ZRH)
Νίκαια, Γαλλία (NCE) – Βασιλεία, Ελβετία (BSL)
Νίκαια, Γαλλία (NCE) – Ζυρίχη, Ελβετία (ZRH)
Γιερεβάν, Αρμενία (EVN) – Τυφλίδα, Γεωργία (TBS)
Βασιλεία, Ελβετία (BSL) – Βενετία, Ιταλία (VCE)
Φρανκφούρτη, Γερμανία (FRA) – Caselle Torinese, Τορίνο, Ιταλία (TRN)

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το χθεσινό περιστατικό συνέβη περίπου έντεκα ώρες μετά την απογείωση του αεροσκάφους, Boeing 777, την ώρα που πετούσε σε ύψος 11.000 μέτρων επάνω από τη Μιανμάρ, όταν ξαφνικά εκδηλώθηκαν ακραίες αναταράξεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, λόγω της απότομης βουτιάς υπολογίζεται ότι το αεροπλάνο έχασε ύψος 5.000 ποδιών σε λίγα λεπτά, και οι άνθρωποι εντός της καμπίνας εκτινάχθηκαν προς την οροφή του αεροσκάφους ή στις μπαγκαζιέρες, με συνέπεια πολλοί από αυτούς να χτυπήσουν σοβαρά.

Επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, κάποιοι στο κεφάλι, κάποιοι σε άλλα σημεία του σώματός τους. Μάλιστα, 20 άτομα νοσηλεύονται στην εντατική σε δύο νοσοκομεία της Μπανγκόκ.

2. Ο φόβος με τις αναταράξεις στα αεροπλάνα. Πιλότος αποκαλύπτει την ιδανική θέση για να κάτσεις και σχετικές ψύχραιμες συμπεριφορές.

Κανόνας πρώτος και βασικός οι επιβάτες που μισούν τις αναταράξεις θα πρέπει να αποφεύγουν να κάθονται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου.
Ένας πρώην πιλότος της Airline αποκάλυψε ποια θέση στα αεροπλάνα είναι ιδανική για τους επιβάτες που φοβούνται τις αναταράξεις.

Η Kathleen Bangs, είναι πρώην πιλότος και εκπρόσωπος των υπηρεσιών παρακολούθησης πτήσεων.
Ποια θέση πρέπει να επιλέγουν όσοι φοβούνται τις αναταράξεις
Η ίδια συνιστά στους επιβάτες να επιλέγουν θέση στο παράθυρο, αν νιώθουν νευρικότητα για τις αναταράξεις, σύμφωνα με την Sun.

Η θέαση των καιρικών συνθηκών μπορεί να καθησυχάσει τους επιβάτες και να τους βοηθήσει να καταλάβουν πώς μπορεί να επηρεάσει το αεροπλάνο.
Επίσης, κινδυνεύουν λιγότερο να χτυπηθούν στο κεφάλι αν ανοίξουν οι υπερκείμενοι κάδοι και αρχίσουν να πετάγονται οι αποσκευές.

Ωστόσο, τέτοιες ακραίες αναταράξεις είναι σπάνιες και η επιλογή της θέσης στο παράθυρο για λόγους ασφαλείας μπορεί να είναι «περιττά προσεκτική», σύμφωνα με την πρώην πιλότο.

Ποια είναι η χειρότερη θέση για τις αναταράξεις

Οι επιβάτες που μισούν την αίσθηση των αναταράξεων θα πρέπει να αποφεύγουν να κάθονται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, καθώς η ουρά του αεροσκάφους είναι σχεδιασμένη να κινείται και να σηκώνει το μεγαλύτερο μέρος τους.
Αντ' αυτού, να κάθονται στη μέση δίπλα στα φτερά, όπου είναι πιο σταθερά.
Αν και η διαφορά μπορεί να είναι ήπια, το κέντρο είναι γενικά πιο ομαλό και μπορεί να καθησυχάσει τους νευρικούς επιβάτες.

Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 30 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν για τραυματισμούς μετά από πτήση της Air Europa που έπεσε σε σοβαρές αναταράξεις ταξιδεύοντας από την Ισπανία στην Ουρουγουάη.
Πάντα με ζώνη ασφαλείας
Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία του να παραμένετε δεμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Ο Hassan Shahidi, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων, υποστήριξε ότι όσοι δεν φορούν ζώνη ασφαλείας είναι αυτοί που καταλήγουν με σοβαρούς τραυματισμούς εξαιτίας των αναταράξεων.
Ο John Cox, συνταξιούχος πιλότος αεροπορικής εταιρείας, πρόσθεσε: «Αν δεν είμαι όρθιος για κάποιο λόγο, τότε η ζώνη ασφαλείας μου είναι τουλάχιστον χαλαρά δεμένη».

Οι επιβάτες θα πρέπει να είναι δεμένοι ακόμα και αν η πινακίδα με τη ζώνη ασφαλείας δεν είναι αναμμένη για να μην κινδυνεύσουν με τραυματισμούς.
«Το ότι ο αέρας είναι ομαλός μια στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αναταράξεις μόλις δευτερόλεπτα μπροστά», δήλωσε ένας πρώην πιλότος.
Ειδήσεις Σήμερα:

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline