Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  02:40:09

Πάντα μικρόψυχος και στον αδύναμο αντίπαλο και αλαζονικός υπερόπτης- Τραμπ: «Μακράν ο χειρότερος πρόεδρος ο Μπάιντεν. Θα νικήσω πιο εύκολα την Καμάλα Χάρις». Κύριο

Ο παραιτηθείς πρόεδρος ανακοίνωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Καμάλα Χάρις και με την προσδοκία να νικήσει τον Ντ. Τραμπ.

Δίνοντας τέλος στις σχετικές φημολογίες που είχαν «πάρει φωτιά» τα τελευταία 24ωρα, ο 81χρονος Αμερικανός ηγέτης Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τελικώς σήμερα ότι αποσύρεται από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα: «Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να σας υπηρετήσω ως πρόεδρος. Και παρόλο που πρόθεσή μου ήταν να ζητήσω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να κάνω πίσω και να επικεντρωθώ στην ολοκλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το χρονικό διάστημα που μένει.»

«Θα μιλήσω στο έθνος αργότερα μέσα στην εβδομάδα δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή μου. Για την ώρα, επιτρέψτε μου να εκφράσω την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη μου σε όλους αυτούς που δούλεψαν τόσο πολύ για να με δουν να επανεκλέγομαι. Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις, η οποία ήταν μια εξαιρετική συνεργάτιδα σε όλη αυτήν την πορεία [...] Επίσης, επιτρέψτε μου να εκφράσω την εγκάρδια εκτίμησή μου στον αμερικανικό λαό για την πίστη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Πιστεύω σήμερα αυτό που πίστευα πάντα: Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κάνει η Αμερική όταν το κάνουμε μαζί. Θα πρέπει απλώς να θυμόμαστε ότι είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.», συνεχίζει ο Τζο Μπάιντεν στην επιστολή του.

Με την ανακοίνωση αυτή κλείνει ένας κύκλος -όπως είναι εν προκειμένω εκείνος της προεδρικής υποψηφιότητας του 81χρονου Μπάιντεν- και ανοίγει παράλληλα ένας νέος όπως είναι εκείνος της εκλογής/επιλογής του ή της υποψηφίου που θα πάρει στη θέση του το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Θα είναι, άραγε, η νυν αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ή μήπως κάποιος άλλος;
Υπενθυμίζεται ότι το μεγάλο κομματικό συνέδριο των Δημοκρατικών αναμένεται τον Αύγουστο (19-22 Αυγούστου) στο Σικάγο, ενώ οι προεδρικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου.
Unmute

-Πάντα με απύλωτο, αλαζονικό στόμα ο Ντ. Τραμπ. Προσβλητικός για τον «ανίκανο», ασθενικό Μπάιντεν ,την «τρελή» αντιπρόεδρο Καμάλα, την «σκύλα» Πελόζι..

1.Στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χλεύασε τους Δημοκρατικούς, χαρακτηρίζοντας «αδύναμο» τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και παρομοιάζοντας την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νάνσυ Πελόζι, με «σκυλί».

Μιλώντας χθες Σάββατο ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, ο Τραμπ ειρωνεύτηκε επανειλημμένως τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον οποίο χαρακτήρισε «αδύναμο». Χλευάζοντας τους Δημοκρατικούς που προσπαθούν να πείσουν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, έστρεψε τα βέλη του στην πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Νάνσι Πελόζι, λέγοντας: «Εχει στραφεί εναντίον του (προέδρου Μπάιντεν) σαν σκυλί».

Εχοντας στο πλευρό του τον γερουσιαστή Τζ. Ντ. Βανς, τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του, ο Τραμπ είπε για τους Δημοκρατικούς: «Εχουν μερικά προβλήματα. Το Νο1 είναι πως δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο υποψήφιός τους», ανέφερε ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του έβαλαν τα γέλια.

2.Τραμπ: Επενδύει στη διχαστική ρητορική – Η «τρελή» και το «αδύναμο γεροντάκι»

Πολλοί λένε πως αν φτάσεις κοντά στον θάνατο μπορεί να επαναπροσδιορίσεις τον ρόλο σου στον κόσμο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ανήκει σε αυτούς.

Θα έλεγε κανείς πως μια εβδομάδα μετά την παραλίγο δολοφονία του από σφαίρες, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα προτιμούσε να κρατήσει χαμηλό και ενωτικό προφίλ, όμως αντιθέτως εκφώνησε μια ομιλία γεμάτη με διχαστική και ρατσιστική ρητορική.

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι θα στείλει ένα μήνυμα ενότητας, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία του Σαββάτου στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν για να βαφτίσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «αδύναμο γερόντι» και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις «τρελή», τους συμμάχους του Μπάιντεν «κακοποιούς», να υποστηρίξει ότι οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τις εκλογές του 2020 κλέβοντας και να χαρακτηρίσει τους μετανάστες ως «προερχόμενους από φυλακές και ψυχιατρεία».

Η τάση του για χαρακτηρισμούς είναι γνωστή (Το name calling είναι από τις εύκολα αναγνωρίσιμες τακτικές προπαγάνδας), αναφερόμενος στον Τζο Μπάιντεν ως «Crooked Joe», «αδύναμο γεροντάκι», πως έχει «χαμηλό IQ» και «ηλίθιο» και στη Χάρις ως «Γελαστή Καμάλα», «τρελή» και «θεόμουρλη». Αναφέρθηκε στους Δημοκρατικούς ως «εχθρούς της δημοκρατίας» και είπε τον...πόνο του για τους «κατάφωρα ανίκανους ανθρώπους που κυβερνούν τη χώρα μας».

Ο Τραμπ κάνοντας επίκληση στον ρατσισμό των Ρεπουμπλικανών καταφέρθηκε εναντίον των μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι βλέπουν τις ΗΠΑ σαν χωματερή για τον κόσμο, ο οποίος γελάει μαζί μας». Ζήτησε μια «μεγάλη απέλαση» για να «τους βγάλουμε έξω κλωτσηδόν» (get them the hell out). «Αυτό είναι το μόνο πράγμα στο οποίο είναι καλοί (οι Δημοκρατικοί)», είπε, «δεν έχουν καμία απολύτως ντροπή». Υποσχέθηκε «τη μεγαλύτερη απέλαση στην αμερικάνικη ιστορία».

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών χειροκροτά τον εαυτό του κατά την παρουσίαση των υποψηφίων. Σημάδι πως συμπεριφέρεται εντελώς τηλεοπτικά.

«Η διχόνοια και ο διχασμός πρέπει να θεραπευτούν» όμως επένδυσε στην διχόνοια

Οι χαρακτηρισμοί και η διχαστική ρητορική ήρθαν μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Τραμπ δήλωσε στην ομιλία του στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων ότι «η διχόνοια και ο διχασμός στην κοινωνία μας πρέπει να θεραπευτούν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline