Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  02:21:24

Η Βίκυ Λέανδρος (1952) επί έξι δεκαετίες κορυφαία ευρωπαία τραγουδίστρια ολοκληρώνει την σπουδαία καριέρα της με μια συναυλία στο Ηρώδειο. Κύριο

Είναι κόρη του μουσικοσυνθέτη Λέανδρου Παπαθανασίου και έχει μια ετεροθαλή αδελφή την δημοσιογράφο Έλενα Στάθου...

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου 1949 και μετακόμισε στη Γερμανία με τους γονείς της το 1959. Έκανε μαθήματα κιθάρας, φωνητικής, μπαλέτου, χορού και κίνησης από πολύ μικρή ηλικία. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι το 1965.

Το 1972 συμμετείχε στο διαγωνισμό για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό της Eurovisionκαι κέρδισε το πρώτο βραβείο με το τραγούδι Après Toi, το οποίο πώλησε 6 εκατομμύρια singles παγκοσμίως. Ακολούθησαν δεκάδες δίσκοι στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ιαπωνικά, ιταλικά, ισπανικά και ελληνικά. Το 1986 αποσύρθηκε για να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά, μέχρι την επάνοδό της το 1995 στη Γερμανία και στην Κεντρική Ευρώπη. Οι συνολικές πωλήσεις των δίσκων της ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Το 1982 παντρεύτηκε τον Έλληνα επιχειρηματία Ιβάν Ζησιάδη, με το οποίο έχει ένα υιό, τον Λέο. Από τον δεύτερο γάμο της, με τον Έννο φον Ρούφιν (γερμ. Enno Freiherr von Ruffin) απέκτησε 2 κόρες, τη Μιλάνα και τη Σάντρα.
Το 2001 προτάθηκε για Υπουργός Πολιτισμού (γερμ. Kultursenatorin) στο Αμβούργο. Το 2006 προτάθηκε επίσης για υποψήφια Υπουργός Πολιτισμού στο Βερολίνο

Την Αθήνα επέλεξε η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος ως τελευταίο σταθμό της αποχαιρετιστήριας περιοδείας της. Εκεί, κάτω από την Ακρόπολη, στο Ηρώδειο θα πει, στις 6 Σεπτεμβρίου, το μουσικό της «αντίο» στο κοινό που τής χάρισε μια σημαντική θέση στο διεθνές μουσικό στερέωμα.

Η Ελληνίδα καλλιτέχνης - φαινόμενο, Βίκυ Λέανδρος, μεγάλη νικήτρια της 72ης Eurovision, με πάνω από 55 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε περισσότερες από 50 χώρες, τραγουδώντας σε επτά και πλέον γλώσσες και γεμίζοντας τα πιο διάσημα θέατρα του κόσμου με τις sold-out συναυλίες της, ολοκληρώνει στην πατρίδα της την σπουδαία καριέρα της που διήρκεσε έξι ολόκληρες δεκαετίες.

Η Βίκυ Λέανδρος έφτασε στον προορισμό των ονείρων της, για αυτό και αποφάσισε να δημιουργήσει αυτή την παγκόσμια αποχαιρετιστήρια περιοδεία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από την άνοιξη του 2023, με σκοπό να ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες στο Ηρώδειο, στους πρόποδες της Ακρόπολης, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό.

Στη συναυλία της στο Ηρώδειο θα ερμηνεύσει, για τελευταία φορά ζωντανά, στο πλαίσιο μιας εντυπωσιακής παραγωγής, τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, όλα εκείνα τα τραγούδια που τής χάρισαν μεγάλοι συνθέτες, όπως οι Michel Legrand, Jaques Brel, Μίκης Θεοδωράκης, Charles Aznavour, Mort Chuman και Μάνος Χατζιδάκις, και αγαπήθηκαν από το διεθνές ακροατήριο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline