Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  02:21:37

«Τρελή, αριστερή, ανίκανη, αποτυχημένη σε όλα, η πιο υποβαθμισμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ...». Ο Ντ. Τραμπ δείχνει να χάνει τ ην ψυχραιμία του ... Εκτοξεύει καθημερινά ακραία και προσβλητικά επίθετα κατά της Καμάλα Χάρις. Κύριο

Ο Τραμπ με καταιγισμό αναρτήσεων στο Truth Social και αλλού επιτίθεται στην Αντιπρόεδρο και επικρατέστερη υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών.

Στροφή της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν, θέτοντας στο στόχαστρο των επιθέσεων την Κάμαλα Χάρις.

Ο Τραμπ με καταιγισμό αναρτήσεων στο Truth Social επιτέθηκε στην Αντιπρόεδρο και επικρατέστερη υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών.

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στην Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, στους Δημοκρατικούς και στα ΜΜΕ σε μια καταιγίδα αναρτήσεων μέσα στη νύχτα.
«Ψεύτρα, Κάμαλα Χάρις» έγραψε ο πρώην πρόεδρος ενώ ισχυρίστηκε ψευδώς, όπως αναφέρει το CNN ότι η Χάρις διορίστηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να επιβλέπει τα σύνορα και δεν πραγματοποίησε ποτέ επίσκεψη στο σημείο ως αντιπρόεδρος.

Η Κάμαλα Χάρις, όπως τονίζει το δημοσίευμα, επισκέφτηκε τα σύνορα το 2021 και διορίστηκε από τον Μπάιντεν για να εξετάσει τις βαθύτερες αιτίες της μετανάστευσης από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, γνωστός για την εμπρηστική του ρητορική αλλά και τις προσβλητικές ως και απροκάλυπτα υβριστικές εκφράσεις όταν αναφέρεται στους αντιπάλους του, έδωσε μια γεύση στους οπαδούς του, σε εμφάνισή του στο Μίσιγκαν προχθές, Σάββατο (20/7), για το τι πρέπει να περιμένει η Κάμαλα Χάρις το προσεχές διάστημα.
«Τη λέω 'Κάμαλα που κακαρίζει'. Την έχετε ακούσει να γελάει; Είναι τρελή. Μπορείς να καταλάβεις πολλά από το πώς γελάει κανείς. Είναι τρελή—είναι θεοπάλαβη», πέταξε.

Πάντως, αν και αυτή τη στιγμή η αντιπρόεδρος Χάρις μοιάζει να έχει πολλές πιθανότητες να είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών, το κόμμα δεν έχει ακόμη αποφασίσει και δεν είναι απαραίτητο πως θα εξασφαλίσει το χρίσμα.
Αν όντως είναι η υποψήφια, η 59χρονη Αφροαμερικανίδα με ασιατικές ρίζες θα δώσει εντελώς άλλη δυναμική στην κούρσα, καθώς οι διαφορές τους με τον κ. Τραμπ, από την άποψη των γενεών και από την άποψη των πολιτισμικών αναφορών, είναι χαώδεις.
Οι Αμερικανοί ουδέποτε εξέλεξαν μέχρι τώρα γυναίκα στην προεδρία τα 248 χρόνια της ιστορίας των ΗΠΑ.

2.ΗΠΑ: Καθαρός ο διάδρομος για την Κάμαλα Χάρις - Το κλείσιμο της ψαλίδας «ζεσταίνει» τους Δημοκρατικούς
«Έμπειρη, σκληρή και ικανή» χαρακτήρισε την Χάρις ο Τζο Μπάιντεν κατά το διάγγελμά του τα ξημερώματα και κάλεσε τους Αμερικανούς να κάνουν την επιλογή τους τον Νοέμβριο, όπως έκανε εκείνος για τη Δημοκρατία - Ρυθμίζουν εκκρεμότητες οι Δημοκρατικοί για να έχει «καθαρό διάδρομο» η Κάμαλα Χάρις

Εκκρεμότητες σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου η σημερινή Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις να αφεθεί ελεύθερη και απερίσπαστη στην προεκλογική της εκστρατεία ρύθμισαν χθες οι Δημοκρατικοί, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά ενόψει των Προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου και ο εκλεκτός των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ ήδη σε περιοδείες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Κανόνων του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών άναψε χθες το «πράσινο φως», ώστε οι εκλέκτορες να μπορούν από την επόμενη εβδομάδα να ψηφίζουν πιθανούς αντικαταστάτες του Τζο Μπάιντεν για την προεδρική κούρσα. Μέχρι στιγμής, όμως, μόνο η Κάμαλα Χάρις έχει εκφράσει ενδιαφέρον να κατέλθει υποψήφια Πρόεδρος και σε περίπτωση που δεν υπάρξει άλλο ενδιαφέρον, τότε δεν αποκλείεται να ανακηρυχθεί υποψήφια Πρόεδρος και από την 1η Αυγούστου, δηλαδή 18 ημέρες πριν το εθνικό Συνέδριο του Σικάγου. «Στο σκοτάδι της νύχτας, βλέπουμε τα φωτεινότερα αστέρια μας» τόνισε χθες ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, Τζέιμ Χάρισον, καθώς οι διευθετήσεις επί της διαδικασίας επικαιροποίησης του δημοκρατικού χρίσματος διήρκεσαν περισσότερα από 90 λεπτά διαδικτυακής συζήτησης και εγκρίθηκαν με πλειοψηφία 157-3.

Πέρα από τα διαδικαστικά, ωστόσο, το μεγάλο βήμα για την οριστικοποίηση της αποχώρησής του από την Προεδρική κούρσα έκανε χθες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απευθύνοντας διάγγελμα στον αμερικανικό λαό. Εμφανώς καταβεβλημένος από τον κορωνοϊό, ο Αμερικανός πρόεδρος στα περίπου 11 λεπτά του διαγγέλματος έκανε έναν απολογισμό της θητείας του, ενώ επέμεινε στη σημασία της εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον των ΗΠΑ, μέσα από το Οβάλ γραφείο.

Ξεκινώντας με μια αναφορά στους μεγάλους προέδρους του παρελθόντος, «αισθάνομαι δέος σε αυτό το γραφείο, αλλά περισσότερο αγαπώ τη χώρα μου», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, λέγοντας πως είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής του το ότι υπηρέτησε στο ύπατο αξίωμα. «Βρήκα δύναμη από τον λαό» για το έργο, παρατήρησε, λέγοντας πως αυτό το έργο «δεν είναι για μένα, αλλά για εσάς και τις οικογένειες σας και αυτό δεν το ξέχασα ποτέ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline