Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024  07:24:21

Η ημέρα που σημάδεψε τη ζωή της έκτοτε και πως....«Έσβησε» την Ολυμπιακή Φλόγα στην Αθήνα το 2004, μικρή δεκάχρονη τότε. Από το σχολείο των SOS έως τις κατοπινές εμπειρίες και σπουδές. Κύριο

Το μικρό κοριτσάκι που μεγάλωνε στα Παιδικά Χωριά SOS έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη καλλίγραμμη κοπέλα - Πώς είναι 20 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ισχυρή εικόνα ευαισθησίας και εθνικής μνήμης,Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είχαν κλείσει με μια χαρακτηριστική εικόνα που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου: ένα 10χρονο κοριτσάκι, με πολύ χαρακτηριστικά μάτια, να σβήνει την Ολυμπιακή Φλόγα.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για τη Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου. Το μικρό κοριτσάκι που μεγάλωνε στα Παιδικά Χωριά SOS έχει εξελιχθεί σε μια πανέμορφη κοπέλα.
Μάλιστα η ίδια διάβασε πολύ και κατάφερε να μπει στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μα να κερδίσει και υποτροφία στο «Watson School of Biological Sciences» στο Cold Spring Harbor Laboratory των ΗΠΑ.

Ήταν μία εμπειρία που αργότερα κατάλαβα την αξία της, λέει σήμερα η τότε δεκάχρονη Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου

Σήμερα στα 30 της χρόνια η Φωτεινή έχει όλη τη ζωή μπροστά της και παράλληλα έχει να θυμάται -και να λέει- πώς ήταν εκείνη που έσβησε τη φλόγα στους μοναδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην Αθήνα κατά τον 20ο αιώνα.
Μάλιστα η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου απασχόλησε πρόσφατα τα lifestyle περιοδικά καθώς ήταν σε σχέση με τον γνωστό σεφ, Άκη Πεντρετζίκη!

Η Φωτεινή μοιράστηκε τις σκέψεις της και φωτογραφίες από την εκδήλωση στα social media. Τα λόγια της συγκινούν:
To 2004, ήμουν 10 ετών. Θυμάμαι τον εαυτό μου να σαγηνεύεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Oι ελίτ αθλητές, οι αξιοσημείωτες επιτυχίες τους και η αφοσίωσή τους στην Ολυμπιακή Αριστεία με ενέπνευσαν. Έπειτα, συνειδητοποίησα ότι η Αριστεία αυτού του επιπέδου έχει πολλές μορφές. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς -για να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι σε ό,τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας. Προσπάθησα να εφαρμόσω αυτή την ιδέα στην εξέλιξή μου σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Ολα χρειάζονται αφοσίωση, πειθαρχία και σκληρή δουλειά. Αλλά χρειάζονται ακόμα ανθρώπους να πιστεύουν σε σένα. Αυτός ήταν και ο ρόλος των Παιδικών Χωριών SOS στη ζωή μου -οι άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσα. Ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια και με στήριξαν σε συναισθηματικό αλλά και οικονομικό επίπεδο......

Πιστεύω ότι μέσα μας έχουμε μια μαγική δύναμη και με την στήριξή σας είμαι σίγουρη ότι όλο και περισσότερα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS θα καταφέρουν να αγγίξουν τα αστέρια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline