Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024  04:46:11

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ καταγγέλλει τους δειλούς οργανωτές: «Θα τολμούσατε στην τελετή των Ο.Α, τη γελοιοποίηση του Ισλάμ, που κόβουν κεφάλια;». Και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίoς στο όνομα όλης της Χριστιανοσύνης επίσης. Κύριο

«Δεν ήταν τελετή πρόοδος, ήταν βλασφημία προς τον Θεό».

Ο γνωστός Γάλλος διανοούμενος Πασκάλ Μπρυκνέρ κατέθεσε το δικό του σχόλιο στη συζήτηση για την αισθητή της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Μια τελετή αχταρμά, κακόγουστων και με πλούσια λογική των ΛΟΑΤΚΙ και άλλων περιθωριακών ομάδων που γνώρισε πλήθος αρνητικών κριτικών κακού γούστου και αποδοκιμασίας αλλά με σιωπή ορισμένων διανούμενων και δημοσιογράφων για λόγους σκοπιμότητας 'η για να μη θεωρηθούν.,προοδευτικοί και σύγχρονοι..

Σε δηλώσεις του στο newmoney.gr, ο Πασκάλ Μπρυκνέρ σχολίασε ότι «συνολικά η τελετή έναρξης ήταν επιτυχής και σύμφωνη με το όρμα του Μακρόν για τη Συμπερίληψη». Ο Γάλλος συγγραφέας κλήθηκε να σχολιάσει τη σκηνή «Festivité», η οποία θύμισε σε πολλούς τον «Μυστικό Δείπνο»: «Αυτό το "όλα μαζί". Τα κλισέ τού χθες μαζί με την Edith Piaf και την Zizi Jeanmaire (σ.σ.: εμβληματικές Γαλλίδες τραγουδίστριες), έπρεπε να ακολουθηθούν από τα κλισέ του σήμερα για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, ο Γάλλος φιλόσοφος υπογραμμίζει ότι: «αν η σκηνή με το ζευγάρι στην Bibliotheque National, δεν με ενόχλησε, η παρέλαση των drag queens στη γέφυρα δεν με έπεισε. Οι περισσότερες από τις συμμετέχουσες ήταν αρκετά αντιαισθητικές, ενώ τον Philippe Catherine, με το μπλε γυμνό του, ήταν οδυνηρό να τoν βλέπεις.

Αν προσπαθείς να ικανοποιήσεις όλες τις κατηγορίες ανθρώπων, κινδυνεύεις στο τέλος να τις δυσαρεστήσεις όλες. Μπορούμε λοιπόν να κοροϊδεύουμε τον χριστιανισμό παρωδώντας τον "Μυστικό Δείπνο" αλλά οι αγαπητοί μας παραβάτες δεν θα τολμούσαν ποτέ να γελάσουν με το Ισλάμ και τον Προφήτη γιατί τότε θα κινδύνευαν να τους κόψουν τον λαιμό. Αυτό είναι το όριο αυτής της ψευτοπαραβατικότητας, που σήμερα αποτελεί το άλλο όνομα του κομφορμισμού».

Η ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

2.Οι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων συνανθρώπων μας από κάθε γωνία της υφηλίου και η τελετή έναρξής τους έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς προσφέρεται για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της διοργανώτριας χώρας και τη διάχυση θετικών μηνυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με πολλή θλίψη παρακολουθήσαμε να προβάλλονται, κατά τη διάρκεια της τελετής στο Παρίσι, προσβλητικές παραστάσεις για τον Χριστιανισμό και το ιερό Ευαγγέλιο, αλλά και για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, ο οποίος αναγνωρίζει το δικαίωμα της πίστης και του σεβασμού στα θρησκευτικά σύμβολα.
Οι εικόνες αυτές όχι μόνο δεν ελάμπρυναν την τελετή αλλά την αμαύρωσαν. Δεν είναι πρόοδος η βλασφημία προς τον Θεό, ούτε δικαίωμα η προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων των συνανθρώπων μας.
Η αυθόρμητη έκφραση αποστροφής και αποδοκιμασίας από πλευράς του κόσμου, ευελπιστούμε ότι έστειλε ένα αρκούντως ηχηρό μήνυμα στους ιθύνοντες και αποτελεί πηγή ελπίδας για αποφυγή παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline