Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  00:38:09

Κανονικές οι ζέστες, χωρίς καύσωνες και συνθήκες Αφρικής. Κολυδάς: Έξαρση το Σαββατοκύριακο και μετά 37άρια επί αρκετές ημέρες, Κύριο

Τη Δευτέρα επιστρέφουν τα μελτέμια και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στους 37-38 βαθμούς, και η αστάθεια με σύννεφα και βροχές, αναμένεται πάλι μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα ηπειρωτικά και ορεινά.

«Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε τιμές περί τους 37°C, που φυσικά δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως ημέρες καύσωνα», λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
Ανάσα από τις ακραίες θερμοκρασίες και τον καύσωνα θα πάρουμε τις επόμενες ημέρες, διαβεβαιώνει και μάλιστα κατηγορηματικά ο γνωστός μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, με εξαίρεση μια έξαρση της ζέστης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα, στη συνέχεια η θερμοκρασία θα υποχωρήσει.
Σε ανάρτησή του στα social media, ο Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει χαρακτηριστικά πως «συνεχίζεται η ζέστη, χωρίς όμως καύσωνες».
«Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε τιμές περί τους 37°C που φυσικά δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως ημέρες καύσωνα», γράφει.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Συνεχίζεται η ζέστη, χωρίς όμως καύσωνες

Θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά 4 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα, με μοναδική την έξαρση αυτό το ΣΚ και τη Δευτέρα, όπου τοπικά οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες και φτάσουμε και τους 40°C.
Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε τιμές περί τους 37°C που φυσικά δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως ημέρες καύσωνα».

2.Η ΟΜΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

Ενισχυμένο θα διατηρηθεί το μελτέμι μέχρι και σήμερα Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή θα αρχίσει να εξασθενεί η ένταση των ανέμων, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο, κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο περιμένουμε αστάθεια με συννεφιά και τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Η αστάθεια θα είναι πιο έντονη την Κυριακή, καθώς περιμένουμε νεφώσεις από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και βόρεια χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Τη Δευτέρα επιστρέφουν τα μελτέμια και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στους 37-38 βαθμούς, και η αστάθεια αναμένεται πάλι μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα ηπειρωτικά και ορεινά.
Τοπικές μπόρες πιθανώς να εκδηλωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά το Σάββατο, ενώ την Κυριακή προβλέπονται τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline