Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024  04:46:35

Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ. Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης της μοιραίας βραδιάς των 64 φόνων στα Τέμπη....Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για το φόνο του Γ. Καραϊβαζ, βέβαιοι-στυγνοί δολοφόνοι του κατά την εισαγγελέα. Κύριο

Αυτοί οι δύο δολοφόνησαν τον Γ. Καραιβάζ». Κατηγορηματική η εισαγγελέας: «δεν ήταν απλή ανθρωποκτονία, ήταν οργανωμένο έγκλημα. Φοβόντουσαν τις αποκαλύψεις του». Η στυγερή δολοφονία. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 04:00

1.Με την επιβολή περιοριστικών όρων αποφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ.
Δεκτή έγινε η αίτηση αποφυλάκισης του σταθμάρχη Λάρισας που είχε βάρδια το βράδυ του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου με την επιβολή περιοριστικών όρων, μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο δικηγόρος του σταθμάρχη Στέφανος Παντζαρτζίδης.

Οι περιοριστικοί όροι

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι κατ' οίκον περιορισμός και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ο σταθμάρχης στον οποίο έχουν αποδοθεί κακουργηματικές κατηγορίες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας και εργαζόταν σε δουλειά γραφείου στο σωφρονιστικό κατάστημα.

2.Γιώργος Καραϊβάζ: Ανατροπή στη δίκη – Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι

Καραϊβάζ: Καταπέλτης η εισαγγελέας - «Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία»

Αθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Αθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφισαν ο πρόεδρος και μια δικαστής οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει, κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.
Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος αθώος και ο 41χρονος, με μειοψηφία μιας τακτικής δικαστικής λειτουργού
3.Καραϊβάζ: Καταπέλτης η εισαγγελέας – «Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία»

«Mε τα τελευταία του άρθρα φαίνεται είχε σκοπό να κάνει κάποιες αποκαλύψεις. Ίσως αυτό να κρύβει και το κίνητρο της δολοφονίας» είπε η εισαγγελέας για τον Γιώργο Καραϊβάζ - Εντός της εβδομάδας η απόφαση.
Εγκληματική ενέργεια στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος είναι κατά την εισαγγελέα η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Με την έναρξη κιόλας της αγόρευσης της εισηγήθηκε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων που δικάζονται ως συναυτουργοί του εγκλήματος.

Το εισαγγελικό κατηγορώ διατυπώθηκε μέσα σε μια από γεμάτη κόσμο αίθουσα. Η εισαγγελέας ξεκίνησε, όπως είπε και η ίδια, την αγόρευση της από τέλος. Και απευθυνόμενη στους δικαστές και τους ενόρκους, οι οποίοι εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδώσουν την απόφαση τους, είπε από την πρώτη κιόλας αποστροφή του λόγου της: «Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά τελέστηκε στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος. Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την πράξη κατά συναυτουργία» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι των πραγματικών περιστατικών.

Η εισαγγελέας, αναφερόμενη στη δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος επισήμανε: «Mε τα τελευταία του άρθρα φαίνεται είχε σκοπό να κάνει κάποιες αποκαλύψεις. Ισως αυτό να κρύβει και το κίνητρο της δολοφονίας γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ηταν αστυνομικός συντάκτης και υπήρχε ο φόβος ότι με αυτά που θα αποκάλυπτε θα ενοχλούσε».
Στην αγόρευση της η εισαγγελέας αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που θεμελιώνουν κατά την κρίση της την ενοχή των κατηγορουμένων και απέρριψε τους υπερασπιστικους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

Στο δια ταύτα της πρότασης της κατέληξε λέγοντας πως αυτός που πυροβόλησε ήταν ο 41χρονος μικρότερος αδελφός, ενώ ο 49χρονος ήταν ο άμεσος συνεργός του. Εισηγήθηκε την ενοχή του μικρότερου αδελφού για ανθρωποκτονία από πρόθεση και του μεγαλύτερου για συνέργεια στην αξιόποινη πράξη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline