Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024  22:40:54

Παρίσι: Αποχαιρετισμοί ήττας από δύο γυναίκες μαχήτριες. Η λύπη της Μαρίας Σάκκαρη. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Κλαίω δύο μέρες τώρα, ήταν η τελευταία συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες». Κύριο

«Ευτυχώς στο τένις έχουμε ευκαιρίες συνέχεια γιατί έχουμε αγώνες όλη τη χρονιά. Όμως Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι. Θα πρέπει να περιμένουμε άλλα τέσσερα χρόνια».

Μαρία Σάκκαρη: Αποχώρησε από το Ολυμπιακό Χωριό - «Δεν είναι ευχάριστο, αλλά η ζωή συνεχίζεται»

Η Μαρία Σάκκαρη αποχώρησε από το Παρίσι και το Ολυμπιακό Χωριό και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για τον πρόωρο αποκλεισμό της. Χωρίς τούτο να σημαίνει ότι είναι ευκαταφρόνητα και χωρίς σπουδαία αξία όσα έχει επιτύχει σε διεθνές επίπεδο ως πρωταθλήτρια του τέννις, ένατη τον κόσμο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 δεν εξελίχθηκαν με ιδανικό τρόπο για την κορυφαία Ελληνίδια τενίστρια.
Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε τον αποκλεισμό τόσο στο μονό, όσο και τα διπλά (γυναικών με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ και μεικτό με τον Στέφανο Τσιτσιπά) και έτσι αποχώρησε από το Παρίσι και το Ολυμπιακό Χωριό.
Σε δηλώσεις της στην κάμερα της ΕΟΕ, η 29χρονη πρωταθλήτρια περιέγραψε πόσο δύσκολο είναι για εκείνη να τελειώνει τόσο άδοξα αυτή η προσπάθεια, αλλά έδωσε το σύνθημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Είναι δύσκολο να φεύγω τόσο νωρίς από το Ολυμπιακό Χωριό και τους Αγώνες. Ήθελα να μείνω μέχρι το τέλος.
Οι τελευταίες ώρες δεν είναι ευχάριστες, αλλά η ζωή συνεχίζεται και ευτυχώς στο τένις έχουμε ευκαιρίες συνέχεια γιατί έχουμε αγώνες όλη τη χρονιά. Όμως Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι. Θα πρέπει να περιμένουμε άλλα τέσσερα χρόνια».

Βαθιά συγκινημένη η σημαιοφόρος της Εθνικής μας Ομάδας στην έναρξη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά την ολοκλήρωση του τελικού στα 20χλμ. Βάδην, οοπου πέτυχε μολις την 22 θέση, δήλωσε πως ήταν ο τελευταίος της αγώνας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποκάλυψε δε πως τις τελευταίες ημέρες κλαίει από συγκίνηση, όπως άλλωστε συνέβη και λίγο πριν από την εκκίνηση της διαδρομής αλλά και με το φινάλε του αγώνα.

«Είμαι συγκινημένη. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κλαίω τις τελευταίες δύο μέρες. Δεν μπορώ να συμμαζέψω τα συναισθήματά μου. Δεν ξέρω καν τι θέση έχω, αλλά χαίρομαι για την επίδοσή μου με τα δεδομένα της φετινής χρονιάς. Όταν ένας αθλητής έχει προβλήματα με το σώμα του, έχει προβλήματα και με το μυαλό του. Ήμουν λίγο μπερδεμένη. Δούλεψα μεθοδικά και σήμερα έκανα μία αξιοπρεπή εμφάνιση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων», ανέφερε αρχικά.

«Μου αφήνει κάτι γλυκό όλη μου η εμπειρία. Δεν έχω κάποια άσχημη στιγμή να θυμάμαι. Οπότε σίγουρα φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Έχω να θυμάμαι μόνο ωραία πράγματα. Αυτός ο ανταγωνισμός, ο εσωτερικός, που βγαίνεις από εδώ και είσαι αγκαλιά με τις συναθλήτριες. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω... Ευχαριστώ για τη στήριξη και όσους με σκεφτόντουσαν όλο αυτό το διάστημα», κατέληξε.

Αγκαλιά με την ελληνική σημαία έκανε υπόκλιση

Προηγουμένως, η Αντιγόνη Ντρισμπίωτη έδωσε έναν μεγάλο αγώνα και τερμάτισε 22η στα 20 χλμ. βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η 40χρονη βαδίστρια έφτασε στη γραμμή τερματισμού αγκαλιά με την ελληνική σημαία και καταχειροκροτούμενη απ' τους Έλληνες που βρίσκονταν κατά μήκος της διαδρομής. Μάλιστα φτάνοντας στο τέλος έκανε μια βαθιά υπόκλιση...

Η σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης έκανε μεγάλη προσπάθεια σε μία χρονιά με δυσκολίες στην προετοιμασία της, όπως έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν. Η Ντρισμπιώτη κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 1:31:33, επίδοση που αποτελεί την καλύτερή της κατά την τρέχουσα σεζόν. Η Ντρισμπιώτη στην τρίτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες είχε τερματίσει 8η στο Τόκιο το 2021 και 15η στο Ρίο το 2016.
Λίγο πριν από την εκκίνηση, η σπουδαία Ελληνίδα βαδίστρια ήταν συγκινημένη και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Τζιαγιού Γιανγκ με χρόνο 1:25.54. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ισπανίδα Μαρία Πέρεζ και το χάλκινο η Αυστραλή Τζέμινα Μόνταγκ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline