Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024  22:27:39

Το... δώρο των Σέρβων αύριο Τρίτη, με την αναμέτρηση Ελλάδος και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας. Ελπίδες για ένα καλό κλείσιμο της παρουσίας μας στους Ολυμπιακούς των Παρισίων. Κύριο

Το «κακό» νέο για την Εθνική μας είναι πως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.

Το θετικό, ωστόσο, είναι πως αποφεύγει τις ΗΠΑ μέχρι τον τελικό, καθώς υπάρχει κανονισμός βάσει του format ότι τα ζευγάρια των δύο κορυφαίων ομάδων των ομίλων (ΗΠΑ, Γερμανία) δεν μπορούν να συναντηθούν στα ημιτελικά. Επομένως, αν φτάσει μέχρι την τετράδα, η Εθνική θα βρει εκεί τον νικητή του ζευγαριού Σερβία-Αυστραλία.

Η Εθνική Ελλάδας με δύο ήττες και μια νίκη πέρασε στη φάση των 8, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μετά το ευνοϊκό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν.
Η νίκη των Σέρβων με 96 – 85 επέτρεψε στην Εθνική να περάσει στα προημιτελικά, όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.
Οι Σέρβοι επικράτησαν των Αφρικανών και με ρεκόρ 2-1 ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον 3ο όμιλο από τη δεύτερη θέση, ενώ στην οκτάδα θα βρουν απέναντι τους την Αυστραλία.

Ειδικότερα μετά τη νίκη της ενάντια στην Αυστραλία και την 3η θέση που κατέλαβε στον A΄όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Εθνική μπάσκετ ήθελε επικράτηση της Σερβίας με τουλάχιστον 3 πόντους διαφορά κόντρα στο Νότιο Σουδάν, για να συνεχίσει στη νοκ – άουτ φάση του τουρνουά.

Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς έκανε το χατίρι στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η Εθνική μπάσκετ να προκρίνεται ως 3η από τον όμιλο και να συνεχίζει στα προημιτελικά, εκεί που θα βρει μπροστά της την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. Σε περίπτωση πρόκρισης η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Γαλλία – Καναδά.
Τα παιχνίδια για τους «8» θα γίνουν στο Παρίσι, με την Ελλάδα να είναι έτοιμη να γράψει ιστορία.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών

ΗΠΑ – Βραζιλία
Γερμανία – Ελλάδα
Καναδάς – Γαλλία
Σερβία – Αυστραλία

*Όλα τα παιχνίδια θα γίνουν την Τρίτη (6/08/24), με τους ημιτελικούς να είναι προγραμματισμένοι για την Πέμπτη. Ο τελικός όπως και ο μικρός τελικός θα κάνουν τζάμπολ το Σάββατο, με τους αγώνες να έχουν κοινή έδρα το «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Τριπλό «χτύπημα» σε 80 δευτερόλεπτα | Χυδηριώτη, Μυριοκεφαλιτάκη και Γιαννοπούλου δίνουν «αέρα» τριών γκολ στην Ελλάδα.

Το «κακό» νέο για την Εθνική μας είναι πως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. Το θετικό, ωστόσο, είναι πως αποφεύγει τις ΗΠΑ μέχρι τον τελικό, καθώς υπάρχει κανονισμός βάσει του format ότι τα ζευγάρια των δύο κορυφαίων ομάδων των ομίλων (ΗΠΑ, Γερμανία) δεν μπορούν να συναντηθούν στα ημιτελικά. Επομένως, αν φτάσει μέχρι την τετράδα, η Εθνική θα βρει εκεί τον νικητή του ζευγαριού Σερβία-Αυστραλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προημιτελικοί θα λάβουν χώρα και οι τέσσερις την Τρίτη 6 Αυγούστου. Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν την Πέμπτη 8 Αυγούστου και ο τελικός με τον μικρό τελικό το Σάββατο 10 Αυγούστου. Όλα τα ματς από εδώ και πέρα θα έχουν ως έδρα το «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline