Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024  22:40:20

Ολο και καλύτερα πηγαίνει η Καμάλα Χάρις σε απήχηση, σε δημοσκοπήσεις και δημόσια αποδοχή. Τα νέα δεδομένα. Ο Ντ. Τραμπ συνεχίζει να την υποτιμά και να ομιλεί προσβλητικά για τις ικανότητες της. Κύριο

Όπως υποσχέθηκε, θα βάλει στο κέντρο της προεκλογικής εκστρατείας της την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το δικαίωμα στην άμβλωση κι ευρύτερα τα αναπαραγωγικά δικαιώματα.

Ένα άλλο κομβικό σημείο της στρατηγικής της είναι η άμεση επαφή με τους νέους. Μέσα από διαδικτυακές εκδηλώσεις και ανοιχτά φόρουμ, η Χάρις ακούει τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους της Generation Z.
Η συμμετοχή της σε συζητήσεις που διοργανώνονται από νεανικές οργανώσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα δείχνει ότι δεν είναι απλά μια πολιτικός που μιλάει, αλλά και μια πολιτικός που ακούει.

Κατά τους ειδικούς παρατηρητές, αργά αλλά σταθερά, όλο και αυξάνονται οι πιθανότητες νίκης στις αμερικανικές εκλογές για την Κάμαλα Χάρις, όπως προκύπτει από σειρά νέων δημοσκοπήσεων, είτε σε εθνικό επίπεδο είτε στις κρίσιμες πολιτείες.

Οπως σημειώνει το Axios, η Χάρις, έχοντας στο πλευρό της μια στρατιά ενθουσιωδών εθελοντών και μεγάλα ποσά από τις δωρεές, επανέφερε στο προσκήνιο τη διεκδίκηση της Τζόρτζια, της Αριζόνα και της Βόρειας Καρολίνας, που ο Τραμπ θεωρούσε ότι έχει διασφαλίσει. Συνεχίζοντας με αυτή την εγωιστική του αυτοπεποίθηση ,να ομιλεί μειωτικά για τα προσόντα και την εμπειρία της Καμάλα Χαρρις ως γυναίκας πολιτικού ,με επιεικέστερο ότι « είναι τρελή». .
Σε δημοσκόπηση του CBS, η Χάρις και ο Τραμπ εμφανίζονται ισόπαλοι στις κρίσιμες πολιτείες (50%-50%), εξαλείφοντας το προηγούμενο προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν. Στην ίδια μέτρηση, η Χάρις προηγείται με 50% έναντι 49% σε εθνικό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, ο στατιστικολόγος Νέιτ Σίλβερ, με το δικό του μοντέλο, προχωρά στην εκτίμηση ότι η Χάρις προηγείται του Τραμπ σε εθνικό επίπεδο με 45,5% έναντι 44,1%.
Το αξιοσημείωτο δεν είναι τόσο το οριακό προβάδισμα, όσο η σταθερή ανοδική τροχιά που καταγράφουν τα ποσοστά της Χάρις από την ανακοίνωση αποχώρησης του Μπάιντεν και μετά.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση των δημοσκοπήσεων στις κρίσιμες πολιτείες, με τη Χάρις σε όλες να καταγράφει άνοδο.
• Στην Πενσιλβάνια, καταγράφει άνοδο μίας μονάδας και προηγείται οριακά του Τραμπ.
• Στο Ουισκόνσιν, το προβάδισμα είναι άνω της μονάδας.
• Στο Μίσιγκαν, με άνοδο 3,8 μονάδων, καταγράφει οριακό προβάδισμα.
• Στη Βιρτζίνια, διατηρεί προβάδισμα άνω των 3,5 μονάδων.
Στις υπόλοιπες κρίσιμες πολιτείες προηγείται ο Τραμπ, ωστόσο η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει, και από το στρατηγείο των Δημοκρατικών διαμηνύουν ότι θα παλέψουν για κάθε ψήφο, ακόμα και σε πολιτείες που μοιάζουν χαμένες.

Από την πλευρά του, ο Economist στο δικό του άθροισμα των δημοσκοπήσεων, δείχνει ότι ο Τραμπ είναι ισόπαλος με τη Χάρις, καθώς αμφότεροι βρίσκονται μεσοσταθμικά στο 46%.

Το βρετανικό ΜΜΕ παρουσιάζει κι έναν πίνακα στο οποίο καταγράφεται η δημοφιλία των δύο διεκδικητών, με την Κάμαλα Χάρις να προηγείται ελαφρώς του Τραμπ, αν και οι δύο έχουν περισσότερες αρνητικές παρά θετικές κρίσεις για το πρόσωπό τους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline