Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024  22:20:53

Ακρόπολη: Διαφημιστική καμπάνια του υπουργείου Πολιτισμού για VIP επισκέψεις, με 5.000 ευρώ η ξενάγηση. Κύριο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαφημιστική προβολή των εξατομικευμένων επισκέψεων στην Ακρόπολη δημοσίευσε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων που ενδιαφέρει ιδιαίτερα ταξιδιωτικά γραφεία, μεγάλα ξενοδοχεία, ξένες πρεσβείες, υπηρεσίες τουρισμού κ.α.

Περιορισμένες στον αριθμό, αλλά με προοπτικές αύξησης φαίνεται πως είναι μέχρι στιγμής οι εκτός ωραρίου εξατομικευμένες επισκέψεις στην Ακρόπολη, τις οποίες εφαρμόζει το υπουργείο Πολιτισμού από τα τέλη Ιουνίου με αντίτιμο 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του ΥΠΠΟ «Από 1/4/2024, όσοι δύνανται οικονομικά, μπορούν με 5000 ευρώ να βιώσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία στον Ιερό Βράχο σε ομάδες των 5 ατόμων και έως 4 ομάδες στο δίωρο (07:00-09:00 και 20:00-22:00), με προσφορά ειδικής ξενάγησης και αναμνηστικών δώρων.»1

Από την έναρξή τους έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί επτά ιδιωτικές ξεναγήσεις στο μνημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), οι πριβέ ξεναγήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα είναι επτά, με το κοινό που τις επιλέγει να προέρχεται από ευρωπαϊκές χώρες και να αποτελείται τόσο από παρέες έως πέντε ατόμων, όσο και από οικογένειες ή ζευγάρια, αλλά και –σε μία περίπτωση– από έναν μεμονωμένο επισκέπτη. Εμφανής όμως η έλλειψη μιας διαφημιστικής προβολής και μιας ιδιαίτερης οργανωτικής υποδομής –πέραν του υπουργείου Πολιτισμού- για τον συντονισμό της όλης προσπάθειας. Γι αυτό και ο δημόσιος διαγωνισμός για ενδιαφερόμενους οργανωτές.

«Ηταν η μοναδική ευκαιρία να δω την Ακρόπολη, δεν θα με σταματούσε ο καύσωνας»
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιδιωτική επίσκεψη στην Ακρόπολη εφαρμόζεται με ιδιαίτερη προσοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο ΟΔΑΠ ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα του πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαφημιστική προβολή –μεταξύ άλλων– της υπηρεσίας The Acropolis Experience, όπως είναι η επίσημη ονομασία των εξατομικευμένων επισκέψεων. Η καμπάνια θα έχει διάρκεια δύο μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε δημοφιλή τουριστικά site.

Οσον αφορά την επισκεψιμότητα της Ακρόπολης, αυτή φαίνεται πως κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα, μεταξύ 16.000 και 18.000 ατόμων ημερησίως. Τις υπηρεσίες έκδοσης και ακύρωσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, καθώς και την υποδοχή των επισκεπτών μέχρι και την είσοδό τους στο μνημείο, έχει αναλάβει ως γνωστόν ιδιώτης ανάδοχος, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε σωματεία εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, ορισμένα από τα οποία προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη στις 11 Αυγούστου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline