Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024  11:31:29

Υπερβολές Αθ. Πλεύρη να γίνει ποινικό αδίκημα ο όρος-ύβρις «μπάτσοι». Κύριο

Το βίντεο – γροθιά των 45 δευτερολέπτων για τον κοινωνικό της χαρακτήρα και έργο.

Την ποινικοποίηση χρήσης της λέξης «μπάτσος» ζητά ο Πλεύρης!

Στα άκρα οδηγεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, την πολιτική αντιπαράθεση για τους ανοίκειος χαρακτηρισμούς του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, κατά «απόστρατου» αστυνομικού, όπως διευκρίνισε χθες η ΕΛ.ΑΣ. μετά το ερώτημα της Έλενας Ακρίτα, εάν ο συγκεκριμένος άνδρας ανήκει ακόμα στην αστυνομία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής εξέφρασε την δυσανεξία του στην ελευθερία του λόγου και όχι μόνο, όταν ερωτήθηκε για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να διαγραφεί ο κ. Παππάς. Απάντησε πως «η χρησιμοποίηση του όρου "μπάτσος" έχει ξεφύγει. Και εγώ με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος "μπάτσος" απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα»

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς προσπάθησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας προ ημερών σε ανάρτησή του πως «σέβεται και αναγνωρίζει τα σώματα ασφαλείας».

2.«Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος». Μόνο αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε η ελληνική αστυνομία για να σχολιάσει τις προσβλητικές δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Τα υπόλοιπα φρόντισε να τα απαντήσει μέσω ενός βίντεο.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «μπάτσος» του Νίκου Παππά, όταν μίλησε για τους αστυνομικούς. Η ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά αποφάσισε να του απαντήσει με ένα βίντεο.
Μία εικόνα, χίλιες λέξεις. Αν και στη λεζάντα έγραψαν μόνο «ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος» το βίντεο των 45 δευτερολέπτων ήταν αρκετό για να μεταφέρει όσα ήθελαν να πουν.

Στο πανέξυπνο βίντεο που ανέβασε στο Χ (πρώην Twitter) η ΕΛ.ΑΣ, φαίνονται αστυνομικοί να βοηθούν τους πολίτες με όποιον τρόπο μπορούν.

Κάνουν περιπολίες στους δρόμους, βοηθούν στον απεγκλωβισμό πολιτών, δίνουν τις πρώτες βοήθειες, βοηθούν στα χιόνια, στις φωτιές, στις πλημμύρες.
Κουβαλούν με τα χέρια τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τραγουδούν ακόμη και τα χρόνια πολλά σε μία οικογένεια με μικρά παιδιά.
Οι δηλώσεις περί «μπάτσων» του Νίκου Παππά έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την αποπομπή του από το κόμμα.
Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε πως εισηγηθεί ώστε να απαγορεύσει τη λέξη «μπάτσος» και στην περίπτωση που κάποιος τη χρησιμοποιεί, να κινείται απευθείας αυτόφωρο.

Δείτε το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ:

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline