Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  11:42:33

Δυσάρεστος εκφυλισμός της δυναστείας Κένεντυ... Ο 70χρονος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ αποσύρθηκε από τις προεδρικές εκλογές και θέλει συμφωνία με τον...Ντ. Τραμπ. Κύριο

Παρά τις τεράστιες πολιτικές, κοινωνικές , οικογενειακές-πολιτικές του δυνατότητες και ανέσεις κατέληξε να γίνει υπέρμαχος του αντιεμβολιαστικού κινήματος εύκολος λαϊκιστής, με θολές περιθωριακές αντιλήψεις έως την νέα με παλινωδία του ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ όπως ο θείος και ο πατέρας του.

Θέλει μια συμφωνία με τον Τραμπ, βάσει της οποίας θα τον υποστηρίξει με αντάλλαγμα μια θέση σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησή του

Βαρύ όνομα σαν Ιστορία, που δεν τίμησε καθόλου και δεν το τιμά αυτό. Επίγονος ενός εκφυλισμού της άλλοτε δυναστείας Κέννεντυ, που θα κυβερνούσε τις ΗΠΑ και τον κόσμο επί πολλές γενιές..
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ κατέθεσε χθες τα απαραίτητα έγγραφα για να αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές στην πολιτεία της Αριζόνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτειακής κυβέρνησης της Αριζόνα Έιντριαν Φόντες.

Η αποχώρηση ανακοινώνεται ενώ ο Κένεντι θα απευθυνθεί προς το έθνος σήμερα στην Αριζόνα.

Η επιτροπή πολιτικής δράσης (super PAC) που υποστηρίζει τον Κένεντι δήλωσε την Τετάρτη στο Ρόιτερς ότι ο υποψήφιος θέλει μια συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, βάσει της οποίας να υποστηρίξει τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του με αντάλλαγμα μια θέση σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε αυτή την εβδομάδα στο CNN ότι είναι «σίγουρα ανοικτός» στην προοπτική να διαδραματίσει ο Κένεντι κάποιο ρόλο στην κυβέρνησή του, αν ο ανεξάρτητος υποψήφιος αποσυρθεί από την κούρσα και τον υποστηρίξει.

Ο Κένεντι, η υποψήφια στο ψηφοδέλτιό του για την αντιπροεδρία Νικόλ Σάναχαν και 11 από τους προεδρικούς εκλέκτορές του εξέδωσαν ανακοίνωση για την εθελουσία αποχώρησή τους, ανέφερε ο Φόντες σε καταχώρισή του στο X.

Η προεκλογική εκστρατεία του Κένεντι δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ο Κένεντι, 70 ετών, γιος του εκλιπόντος πολιτικού του Δημοκρατικού Κόμματος και υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και ανεψιός του εκλιπόντος προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, είχε αρχίσει την προεδρική εκστρατεία του ως Δημοκρατικός, διεκδικώντας το προεδρικό χρίσμα του κόμματος ως εσωκομματικός αντίπαλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

9.10,2023,Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Ανεξάρτητος υποψήφιος πλέον για την προεδρία

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα κατέκριναν τα αδέρφια του

«Με σταματούν παντού – σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ακόμη και στους δρόμους – και μου θυμίζουν ότι αυτή η χώρα είναι έτοιμη για μια ιστορική αλλαγή! Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να δηλώσω πως θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος», είπε ο Κένεντι ενώπιον εκατοντάδων υποστηρικτών του στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι είναι ο ανιψιός του Τζον Κένεντι που διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ και δολοφονήθηκε, όταν ήταν εν ενεργεία το 1963. Είναι επίσης γιος του πρώην γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968 στη διάρκεια των προκριματικών εκλογών.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Κένεντι περιπλέκει την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2024, όπου το σενάριο για επανάληψη της μονομαχίας του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν με τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται από εταιρίες δημοσκοπήσεων ως το πλέον πιθανό.

Πρόκειται για ηγετική μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος στις ΗΠΑ που προσπάθησε να εμφανιστεί ως υποψήφιος που μπορεί να ενώσει τους Αμερικανούς και να εκπροσωπήσει ψηφοφόρους που έχουν κουραστεί με τις κομματικές αντιπαραθέσεις.

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα κατέκριναν πάντως τα αδέρφια του – Κέρι Κένεντι, Ρόρι Κένεντι και Τζόζεφ Κένεντι ΙΙ – αναφέροντας σε κοινή δήλωση ότι «ο Μπόμπι μπορεί να έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα μας, αλλά δεν συμμερίζεται τις ίδιες αξίες, το όραμα και την κρίση του. Η σημερινή ανακοίνωση μας προκαλεί βαθύτατη θλίψη».
Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline